Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
"Cisza przed burza"
U-BOOTY: VIIB (1940) CZAS MISJI: 2 godz
13/05/1941 g. 5:00
POGODA: czyste niebo,wiatr slaby
Alianci nieustaja w probach ocalenia Norwegii przed niszczycielska sila Niemiec . Kazdego dnia powstaja kolejne plany i proby zlamania stalowej faszystowskiej machiny .
Kolejny konwoj zbliza sie teraz do norweskich fjordow z nadzieja , ze tym razem ladowanie zakonczy sie sukcesem , a zolnierze przygotuja w ten sposob przyczulek dla reszty desantu .
Wywiad Royal Navy popelnia jeden blad . Calkowicie ignoruje stacjonowanie w jednym z fjordow niemieckiego kolosa , pancernika "Tirpitz" .
Gdy ostatnie zdjecia lotnicze uswiadamiaja Aliantom powage sytuacji , niemiecki korsarz jest juz w polowie drogi , plynac na spotkanie sil inwazyjnych .
Ciezka eskorta skladajaca sie z pancernika "Repulse" i krazownika "Norfolk", stanie teraz przed bardzo trudnym zadaniem. Dac opor jednostce , ktorej blizniak zakonczyl zywot flagowego okretu Royal Navy - HMS "Hood".
To trudne zadanie .
--- ODPRAWA ---
Alianci kolejny raz probuja zaskoczyc nasze linie obrony . Nie wiedza jednak ,ze nasze wojska sa w pelni przygotowane na taka konfrontacje . Ogloszono juz alarm w silach lotniczych i ladowych. Pancernik "Tirpitz" rowniez opuscil swa samotnie .
Waszym celem sa jednostki desantowe . Reszta jednostek zajmie sie lotnictwo i nasz niezwyciezony korsarz !
Powodzenia wilki! PL_Szczur, PL_David.
Komentarz:
Brawo Zyziek!
Z mojej strony - ja goniłem krążownik Norfolk płynąc po powierzchni... był przechylomy a tym samym nie mógł mnie ostrzelać - screen! Gdy go dogoniłem (1h 10min...) "złożyłem się do strzału... nadleciało Luftwaffe i obrzuciło bombami Norfolka.... a ten gdy już miałem odpalić torpedy - gdy wypowiadałem słowo LOS!... przewrócił się na bok i zatonął...... dobrze, że we mnie nie rzucili....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum