Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
#1 Wysłany: 14 Czerwiec 2008, 19:51 KTO TO JEST??
Moi Panowie, trafilem na oto takie foto ponizej i mnie troche zaciekawilo. Bo jak widac facet ma odnaczanie niemieckie- zelazny krzyz itd- dystynkcja na kolnierzu pokazuje, ze jest to niemiecki general, lub feldmarszalek jednak nie chodzi o to tylko o ramiona. W zyciu nie widzialem w sialch zbrojnych III RZESZY takiej dystynkcji, wogole nie jest pododba do niczego mi znanego. Stad moje pytanie co to za dystynkcja i funkcja i kto to wogole jest??
2.JPG 1
Plik ściągnięto 6013 raz(y) 14.75 KB
_________________ capt. TUPOLOV commanding
Ostatnio zmieniony przez PL_U-96 14 Czerwiec 2008, 19:52, w całości zmieniany 1 raz
To jest Ion Antonescu Marszałek Rumuni odznaczony Krzyżem Rycerskim Krzyża Żelaznego
Tru, tru
Inne zdjecie (wyrazniejsze odznaczenia):
Ten krzyz ktorego nie moglem rozpoznac (nad kieszenia na 1szym zdjeciu, na szyi na 2gim) to Order Michala Walecznego. Natomiast na tym drugim zdjeciu Krzyz Zelazny ma chyba nad kieszenia wlasnie.
Tylko mam jedno pytanie - dlaczego ma on odznake pilota?
Dokładnie to dostał od Geringa Złotą Odznake Pilota/obserwatora z Brylantami gdzieś czytałem ale nie mam źródła że dostał ją w zamian za Order Michała od Göringa i wynikało to typowo z pasji tego drugiego do odznaczeń
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum