Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Dawno tu nie zaglądałem więc najpierw witam wszystkich.
Uruchamiam SH III a tu niespodzianka gra niby się ładuje muzyczka leci ale wyskakuje tylko login z rangą na dole pasek z "mądrą myślą" i nic poza tym. Jak się wciśnie myszke to wyskakuje credits a esc pozwala wyjść bez przeszkud z gry. Co najlepsze gry nie uruchamiałem przez ok 2 miesiące (wcześniej działała) do kompa w tym czasie nic nie instalowałem. Acha reinstal nic nie dał.
komputerek to laptop HP Pentium dual 1.7ghz 2gb ramu karta mobile intel 965 system vista
Czy kodeki mają coś wspólnego z grafiką w grze?
Gra chodzi ale woda to nie jest taka jak ma być. (wcześniej była) możliwe ze jeszcze jakieś kodeki pominąłem. Jeśli tak to poszukam tylko czy to mi pomoże?
na wodzie nie ma refleksów świetlnych. Są skupione w jednym miejscu jako pasek
#14 Wysłany: 3 Październik 2008, 14:06
Ciężka sprawa. Nie miałem takiego problemu. Postaraj się pogrzebać w kodekach które masz. Ustawienia. Spróbuj przywrócić ustawienia domyślne grafiki bo być może kodeki je pozmieniały i przez to jest crash. Skoro masz wodę piksel shader działa. Problem leży gdzieś w w samych shaderach a chyba na bank w teksturowaniu, antyaliasingu i jego settingach. Któryś kodek Ci nakwasił w ustawieniach k.g. Przejrzyj to dokładnie. Jak nic nie da się zrobić odinstaluj owe kodeki. Spróbuj tych co są na płycie z grą i potraktuj jak coś grę BinkVideo z ewentualnie innymi kodekami w razie potrzeby. Kto wie - może CCCP zadziałają. Na razie nic innego nie przychodzi mi na myśl. Pozdrawiam
Przy ostatnim zmaganiu się z grą odpuściłem (parę miesięcy temu). Jednak dziś powróciłem do mojego problemu i odkryłem że można znaleźć uakie ustawienie kamery że woda nabiera wyglądu jaki powinna meć cały czas (minimalnie nad powierzchnią wody przy odpowiednim koncie względem słońca). Wszystkie kodeki z komputera wywaliłem i nic. przywróciłem orginalne ustawienia grafiki i nic. Przy normalnym widoku w grze wszystke refleksy wodne skupiają się w lewym rogu płaczycny wody. Hmm ciekawe czy ktoś wpadnie czemu tak się dzieje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum