Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
U-38 zlokalizował tłusty kąsek. Wielki konwój płynący prawie bez eskorty. BdU wysłało do niego wszystkie U-Booty z okolicy. 16 października U-Booty otoczyły konwój, czekając na nadejście nocy. Tuż po 20:00 U-552 (Pawliczek) zaatakował z bliskiej odległości fregatę HMS Fowey. Załoga fregaty nie zauważyła ani U-Boota, ani torpedy. Okręt zatonął z całą załogą. Był to poważny cios dla nielicznej eskorty, która musiała następnej nocy zmierzyć się z Wilczym Stadem.
Komentarz Finka:
Cytat:
Sorki. Brat mi przypomniał, że jutro mnie nie będzie, więc nie mogę poprowadzić jutro gry. Dzisiejsza została zamknięta po 30 minutach z przyczyn znanych graczom. Uznajemy ją za "15 minutówkowe" podejście. Czyli gracze otoczyli konwój. Zatopienie (a było) jest liczone.
Patrol odbędzie się:
sobota, 27 września
Zbiórka o 20:30 (najpóźniej)
Pierszeństwo mają gracze z intra
dziś było 5/6 osób. Z czego jedna wiem, że nie będzie w sobotę... Czyli są 2 miejsca... 1 chce zaklepać Marco. Więc jakby co dla ciebie jedno się znajdzie...
dziś było 5/6 osób. Z czego jedna wiem, że nie będzie w sobotę... Czyli są 2 miejsca... 1 chce zaklepać Marco. Więc jakby co dla ciebie jedno się znajdzie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum