Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Cześć,
Szukałem na forum, ale jakoś nie mogłem znaleźć.
Otóż po wystrzeleniu wszystkich torped, pozostają zawsze dodatkowe torpedy w magazynach zewnętrznych - jak je załadować do wyrzutni?
Kiedyś mi się to udało, ale nie pamiętam jak.
W ostatniej grze próbowałem i nic - miałem pełną obsadę na stanowiskach torpedowych, oficera uzbrojenia aktywnego i nic.
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Imię: Olaf Pomógł: 2 razy Wiek: 50 Dołączył: 01 Lis 2005 Posty: 54 Skąd: Katowice
#2 Wysłany: 15 Listopad 2008, 16:29
Kiedy powystrzelasz wszystkie torpedy, wówczas możesz przenieść kolejne do wyrzutni z magazynów zewnętrznych.
Włącz przycisk "I" na klawiaturze, wyświetli się okno ze stanem torped.
Lewym przyciskiem myszy "złap" dowolną torpedę w magazynie zewnętrznym (nad u-bootem) i przeciągnij ją na magazyny wewnętrzne. Rozpoczną się przenosiny torped.
Z każdą tak trzeba zrobić z osobna. Okręt musi być wynurzony.
Dziękuję za pomoc. Wiem, gdzie już popełaniałem błąd - zamiast ( tak jak mi podpowiedziałeś) przeładowywać torpedy do magazynów wewnętrznych, chciałem je bezpośrednio załadować do wyrzutni.
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum