Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
#1 Wysłany: 16 Luty 2009, 11:01 Na Atlantyku zderzyły się...
Kod:
Na początku lutego na Atlantyku zderzyły się okręty podwodne W. Brytanii i Francji - informuje londyńska prasa.
Zdaniem gazet "Sun", "Times" i "Daily Telegraph", obie jednostki o napędzie atomowym - HMS Vanguard i Le Triomphant - zostały uszkodzone w trakcie kolizji.
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#4 Wysłany: 16 Luty 2009, 19:44
szczerze mówiąc nie wiedziałem, że te okręty są tak duże! Nigdy się tym nie interesowałem, więc mógłby ktoś napisać jak uzbrojony jest taki okręt atomowy?
Tego drugiego, mam na myśli typ, widziałem jak wchodzi do stoczni remontowej w Plymouth oraz z daleka w Faslane.
_________________ "O ile możności żyć bez zwolenników. Jak niewiele znaczą zwolennicy, pojmuje się dopiero wtedy, kiedy się przestało być zwolennikiem swoich zwolenników." Friedrich Wilhelm Nietzsche
Imię: Marcin Pomógł: 13 razy Wiek: 43 Dołączył: 15 Lip 2007 Posty: 1878 Skąd: Gdańsk/Coventry
#6 Wysłany: 25 Luty 2009, 19:48
Co za paradoks.
Prawdopodobnie okręty były na tyle "ciche", że oba sonary po prostu nic nie wykryły.
Zauważcieże uszkodzenia są, ale nie naruszyły w poważnym stopniużywotnych części okretów, co może oznaczać stosunkowo małą prędkość zderzenia.
Imię: Piotr
Ulubiona Gra: WoT Pomógł: 1 raz Wiek: 51 Dołączył: 06 Lip 2008 Posty: 112 Skąd: Reda
#7 Wysłany: 25 Luty 2009, 22:30
tes napisał/a:
Prawdopodobnie okrety byly na tyle "ciche", ze oba sonary poprostu nic nie wykryly.
Mógłbyś mi to wytłumaczyć ?
_________________ "O ile możności żyć bez zwolenników. Jak niewiele znaczą zwolennicy, pojmuje się dopiero wtedy, kiedy się przestało być zwolennikiem swoich zwolenników." Friedrich Wilhelm Nietzsche
Imię: Marcin Pomógł: 13 razy Wiek: 43 Dołączył: 15 Lip 2007 Posty: 1878 Skąd: Gdańsk/Coventry
#8 Wysłany: 25 Luty 2009, 23:29
Niestety poziom mojej wiedzy nie jest na tyle duży, aby odpowiedzieć Tobie bardziej szczegółowo.
Ale pomyśl, współczesny OP (bodajże Szwedzki lub Niemiecki) zdołałpstryknąć fotkęAmerykańskiemu CV (przedarł się przez cały magiczny pierścień obrony) i wróciłdo bazy.
To już daje dużo do myślenia w kwesti wykrywalności współczesnych OP.
Imię: Timo Hallmann Pomógł: 4 razy Wiek: 106 Dołączył: 03 Lut 2007 Posty: 458 Skąd: Berlin
#9 Wysłany: 25 Luty 2009, 23:40
tes napisał/a:
Niestety poziom mojej wiedzy nie jest na tyle duzy, aby odpowiedzic Tobie bardziej szczegolowo.
Ale pomysl, wspolczesny OP (bodajze Szedzki lub Niemiecki) zdolal pstryknac fotke amerykanskiemu CV (przedarl sie prze caly magiczy pierscien obrony) i wrocil do bazy.
To juz daje duzo do myslenia w kwesti wykrywalnosci wspolczesnych OP.
bo maja najnowszy typ albatricha(czy jakoś tak nie pamiętam jak się to pisze w każdym bądź razie chodzi mi o powłokę anty sonarową)
#10 Wysłany: 26 Luty 2009, 09:25
Cytat:
Dbamy o Język Ojczysty tes....
PL_HUBAL
Maly offtop.
I tu jest problem. Przebywam obecnie w Anglii, korzystam z angielskiej klawiatury stad i z angielskiej wesji XP. Jezeli znasz sposob jak obejsc ten problem (poza ciagla zmian jezyka w ustawieniach) bylbym wdzieczny za pomoc.
Reszta - moja wina - nie pisze wiecej postow poznym wieczorem:D
Btw: szwedzki,niemiecki, amerykanski - przymotniki piszemy raczej z malej litery^^
Imię: Piotr
Ulubiona Gra: WoT Pomógł: 1 raz Wiek: 51 Dołączył: 06 Lip 2008 Posty: 112 Skąd: Reda
#11 Wysłany: 26 Luty 2009, 19:33
tes napisał/a:
Niestety poziom mojej wiedzy nie jest na tyle duży, aby odpowiedzieć Tobie bardziej szczegółowo.
Nie gniewaj się...
To nie pisz lepiej wcale, bo wyszło, że nie wiesz co piszesz.
#12 Wysłany: 26 Luty 2009, 20:59
Kempczol napisał/a:
Nie gniewaj się...
To nie pisz lepiej wcale, bo wyszło, że nie wiesz co piszesz.
Alez skad. Doskonale rozumiem, iz szczegolowe dane o wspolczesnych OP (w szczegolnosci tych z uzbrojeniem ostatniej szansy) raczej nie sa publikowane publicznie. Wiec debatowanie nad ten temat to czysta dywagacja. Pozatym chcialem zaznaczyc, ze nie jestem ekspertem w tych sprawach i swoja opinie opieram na tym czego doszukalem sie w internecie.
Mam nadzieje, ze teraz zrozumiales moja wypowiedz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum