Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
HMS PORTSMOUTH - PL_Andrew - zatopiony przez PL_Jaruzelski
HMS GOSPORT - PL_Grzywka - utopiony przez PL_Jaruzelski
HMS HAYLING - PL_Hubal - poszedł jak kamień w wode dzieki PL_Anakin !!!
HMS EMSWORTH - PL_Pawel - także zwiedził dno dzieki PL_Anakin.
Dowódcy SUB :
U-45 - PL_Jaruzelski - zatopił 2 DD ( Andrew i Grzywke ) oraz 3 merchy , łącznie 38841 BRT !!!!
U-34 - PL_U-99 - zatopił mercha 12947 BRT
U-23 - PL_Anakin - zatopił 2 DD ( Hubala i Pawła) oraz bez skrupułów posłał na dno 3 merchy , łącznie 38841 BRT.
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#2 Wysłany: 4 Marzec 2009, 22:29
E tam, kaszana kompletna:
- sub pojawiał się i znikał (moja prędkość zero)
- nie mogłem wysyłać zgłoszeń
- nie mogłem otrzymywać zgłoszeń
- zero ostrzeżeń o torpedach (tylko inni gracze je widzieli)
Imię: Łukasz Pomógł: 17 razy Wiek: 39 Dołączył: 24 Mar 2006 Posty: 461 Skąd: Będzin
#4 Wysłany: 4 Marzec 2009, 23:01
PL_Andrev napisał/a:
E tam, kaszana kompletna:
- sub pojawiał się i znikał (moja prędkość zero)
- zero ostrzeżeń o torpedach (tylko inni gracze je widzieli)
Wątpię, że wszystko było OK...
niestety lagi czasami się zdarzają, ja miałem tak ostatnio że jak wysyłałem raporty albo ktoś je wysyłał to otrzymywałem je po ok. 2 minutach opóźnienia nie mówiąc o tym że przez jakiś błąd nie mogłem znać głębokości suba, na szczęście zatopiłem suba "na czuja" i przetrwałem patrol...
#5 Wysłany: 5 Marzec 2009, 06:39
jaruzelski napisał/a:
dziwne Andrev że tylko tobie coś nie działało .
A kto powiedział że TYLKO mi? Bo tylko ja o tym napisałem?
Gracze nie mogli otrzymywać kontaktów
Gracze nie mogli wysłać zgłoszeń
Co do lagów - ja rozumiem, że czasami sub skacze ale jak sub znika lub się pojawia, a jego parametry są cały czas "nieznane" to trudno wykonać jakiś sensowny atak, czy nawet namiastkę.
A poza tym, to raczej nie zdarza się aby suby zatopiły całkowicie konwój wraz z eskortą bez strat własnych... ale to tylko tak przy okazji.
W pełni popieram wypowiedź PL_Andrev'a gdyz lag był przeogromny.... Tyle ze my dowódcy DD dalismy dupy bo moglismy przerwac gre i Suby juz nie byly by takie usmiechniete Suby w pełni wykorzystały nasza glupote... Jaruzelski co Ty taki zdziwniony jestes? na vento jak rozmawialismy po patrolu (Ja, Anakin i Ty byles na kanale) o wszystkim sie dowiedziales, opowiadalem np: ze nie mogłem otrzymywac od kolegow na innych DD zadnych wiadomosci o subach... ścigalem was na slepo... Nie widzialem zadnych subow na mapie (pomimo wczesniej wysylanych raportach przez wszystkie DD) ... tutaj ukłon w strone PL_Grzywki gdyz on kierowal mnie o ile stopni mam skrecac moim DD... no ale niestety po omacku nikt by za duzo nie zdziałał wiec i ja zostalem poczestowany torpeda przez Tomka
Pzdr
_________________ "...Admirałowie noszą marynarki wojenne..."
Lisiu dobrze mowi regulamin - bylo zgloszone podczas gry? NIE - wiec po co ta dyskusja?;)
natomiast od strony subow nie dzialo sie nic zlego , tylko te DD jakies takie glupie byly hehe , zadne merchy mi nie skakaly.
Suby w pełni wykorzystały nasza glupote... Jaruzelski co Ty taki zdziwniony jestes? na vento jak rozmawialismy po patrolu
A więc ma rację. Bo on mówi (patrząc na regulamin) o patrolu. Nie zgłosiliście podczas patrolu, trudno. Wasza strata. Raz też tak miałem.
Zgłaszam lagi (jestem na dole). Odpowiedź z góry, że nie ma. Gramy dalej. Wszedłem do konwoju. I wtedy dopiero zgłosili lagi i... część przerwała grę, pomimo mojego protestu... I rozeszli się, nie informując reszty. Patrol zakończył się i wysłałem tabelę do zrobienia raportu (nie miałem wtedy jeszcze uprawnień do raportowania)... Było małe spięcie... I co wtedy powiedział osądzający? <Boolo o ile mnie pamięć nie myli>
DD mówią, że zgłaszali lagi sobie na Ventrillo, a nie podali tego subom, gdy był czas? A więc sami są sobie winni.
Po to jest ten punkt o lagach, aby z niego korzystać. Ale jak nie skorzystaliście, to gdy zacznie się torpedowanie na masową skalę, to jest ostatnia szansa. Zgłosić, co się dzieje. Ale jeżeli PO patrolu, albo PO śmierci DD zgłasza się lagi, to trochę za późno... Bo jeden z graczy mi kiedyś powiedział, że punkt z lagami jest punktem zapalnym. Niektórzy chcą go nadużywać, aby zatuszować swoje błędy... Podobny przykład był kiedyś w PR... Byli hości, którzy jak zginęli... zrzucali grę na pasek, aby porozłączało innych (SH3 ma wtedy mniejszy priorytet i może rozłączać graczy, gdy procek/łącze nie wydoli)... I pamiętam, że była "nagonka" na takich, aby problem rozwiązać... Tak samo tutaj... Jeżeli nie dogadacie się polubownie, to racja jest po stronie subów... Bo skąd mają wiedzieć, czy naprawdę tak było, czy ktoś nie chce "retuszować" prawdy? Nigdy nikt się tego w pełni nie dowie... I czytałem wiele o innych problemach. Kiedyś byli gracze, co się rozłączali, aby uniknąć strat (jeszcze przed czasami KIA LICZONY)...
I dlatego są 2 wyjścia (przynajmniej ja tyle widzę):
a) Gracze na subach uznają, że patrol był nieuczciwy i wniosą o jego anulowanie (podkreślę: Gracze na subach. Gracze na DD nie zgłaszając lagów na dół, odebrali sobie głos)
b) Patrol zostanie uznany.
Innej opcji nie widzę.... Gdyż dochodzi do ryzyka naciągania prawdy dla punktów...
Paweł nie zrozumiałeś mnie chodziło mi że na poczatku gry nie mowiliscie o lagach wiec gralismy normalnie dalej. Gdyby to było zgłoszone ta jak przewiduje regulamin to nie było by w ogole dyskusji.
#12 Wysłany: 5 Marzec 2009, 17:43
PL_anakin9 napisał/a:
Lisiu dobrze mowi regulamin - bylo zgloszone podczas gry? NIE - wiec po co ta dyskusja?;)
Dziwne trochę. Bo ja się połapałem o lagach dopiero po tym, jak "niby" torpedy szły.
Następnym razem będę krzyczał od razu na początku patrolu...
IMHO, jak są totalne przegięcia typu brak odczytu na mapie, znikające jednostki czy kontakty to gra powinna być odwołana, bo co to za ranking, skoro np. host nie ma lagów i mu to wisi że inni mają przeboje?
Dlaczego nie krzyczałem wcześniej? Dlatego, że pod tą postacią lagów jeszcze nie znałem - dotychczas jednostki mi tylko "skakały" lub podawały nieprawidłowe wskazania co aż tak flustrujące nie było. Ale BRAK czy ZNIKANIE uważam za przegięcie totalne.
Ale to nie ja jestem adminem.
Suby zatopiły to co zatopiły i koniec dyskusji jako stały gracz na subie wątpie ze którykolwiek z subów chciałby wnieśc jakikolwiek sprzeciw... Niczego nie mozna zmienic Patrol rankingowy był i tyle...
PS: mozna zamknąć temat ?
Pzdro
_________________ "...Admirałowie noszą marynarki wojenne..."
Imię: Jacek
Wiek: 43 Dołączył: 19 Lis 2005 Posty: 224 Skąd: Środa Śląska
#15 Wysłany: 6 Marzec 2009, 05:41
PL_Andrev napisał/a:
Wygranym chwała, a zatopionym wała, no ale przynajmniej mieliście swój dzień...
Ja to miałem dużo szczęścia. Moi podwodni towarzysze od początku patrolu poszli na 5 biegu w kierunku konwoju, a jak go już dopadli, to go rozproszyli w każdym możliwym kierunku. To doprowadziło do tego, że jeden z transportowców sam mi wyszedł przed wyrzutnie. No głupio było nie korzystać
_________________ We Won't Get Fooled Again!!!!
Ostatnio zmieniony przez PL_U-99 6 Marzec 2009, 05:42, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum