Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
"Polarny Harpun"
U-BOOTY: VIIC/41 (1944)
CZAS MISJI: 2 godz
18/01/1944 g. 8:00
POGODA: zachmurzenie umiarkowane,wiatr bardzo silny
To nietypowa misja. Nietypowa, bo tym razem nie bez znaczenia jest to co zostanie zaatakowane i zatopione. Celem priorytetowym jest tutaj potezny, kanadyjski frachtowiec, ktorego ladownie pelne sa dokumentow mowiacych o inzynierach wspolpracujacych z III Rezsza. Pozostale jednostki konwoju maja puste ladownie, wiec zatopienie innych jednostek bez zatopienia jednostki typu KGN, nalezy uznac za porazke. Jezeli jednak uda sie Wam zatopic glowny cel, reszta konwoju bedzie tylko wspanialym dodatkiem do Zelaznego Krzyza.
---ODPRAWA---
Pogoda i akwen nam nie sprzyja , jednak warunki te moga okazac sie wspanialym polem do dzialania. Wykorzystajcie swoje wszystkie atuty. Liczymy na Was
Powodzenia! PL_David i PL_Szczur
PL_Sebol - KIA Liczony
Brak prądu wyeliminował go z gry
PL_Fox6
KIA
Sygula1
KIA
Misja trudna sztorm zachmurzenie tragedia brakowało tylko apokalipsy.
Delikatnie po cichutku podpłynąłem do konwoju a tam lotniskowce eskortowy 3 torpedy z odległości 600m i zatopiłem drania, zostałem zaatakowany przez dd uciekłem na 67 metrów, wtedy się dowiedziałem, że reszta już jest KIA, po godzinie płynięcia na cichym biegu wyszedłem na peryskopową i dobiłem uszkodzonego C3.
SH3Img@1-4-2009_21.29.1_201.jpg
Plik ściągnięto 14 raz(y) 99.04 KB
SH3Img@1-4-2009_21.29.6_486.jpg
Plik ściągnięto 16 raz(y) 95.78 KB
SH3Img@1-4-2009_21.26.16_364.jpg Tu zatopiony C3
Plik ściągnięto 19 raz(y) 74.96 KB
_________________ I've opened my mind and darkened my entire life.
Ostatnio zmieniony przez PL_CMDR Blue R 2 Kwiecień 2009, 15:26, w całości zmieniany 2 razy
Lukas... Raport prawie dobry. Ale pytanie: Mam to puścić? Ja mogę, ale jak ja to wklepię, to będziesz miał patrol przeżyty bez zatopień. No i na dodatek nie wiem, jaki status ma Sebol. KIA Liczony, czy KIA Nieliczony? Rozumiesz, o co chodzi? Spójrz:
Ps. Jak wrócę, to ci pokażę, jak cytat odprawy zrobić. Teraz wstawiłem sam. A poprawkę wyślij na PW to naniosę.
Może i to drobnostka, ale jednocześnie przez takie drobnostki wydłuża się czas wklepywania raportu. Mógłbym go wklepać teraz, ale nie chce mi się ślęczeć nad 3 otartymi oknami i wpisywać po jednej danie z każdej. Zwłaszcza, że jeszcze zaspany jestem.
Nieudana dla mnie misja. Zacząłem płynąc na chrapach przez co szybko mnie zlokalizowały niszczyciele i po trzech atakach posłali mnie na dno . Później poszedł na dno Sygula, a Lukas nadal się pnie w górę w rankingu chociaż misji nie przeżył .
SH3Img@1-4-2009_20.9.jpg Trafienie lotniskowca przez Lukasa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum