Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
"Zelazne skrzydla"
U-BOOTY: VIIC (1941) CZAS MISJI: 2 godz
19/12/1942 g. 7:00
POGODA: zachmurzenie umiarkowane,wiatr sredni
Niemcy przeprowadzili skuteczny desant na Norwegie. Tym samym zdobyli stale zrodla zaopatrzenia w rude zelaza. Utworzenie baz morskich dla ubootow i przezucenie do Norwegii sil Luftwaffe zbliza sily niemieckie do pelnej blokady Anlii i zagraza jej inwazja.
Celem operacji "Zelazne skrzydla" jest dostarczenie nielicznym juz walczacym oddzialom w Norwegii zaopatrzenia w wyladowanie desantu , ktory przygotuje mozliwosc kontrofensywy. Z Anglii wyrusza wiec konwoj w ktorego wsklad wchodzi lotniskowiec HMS Attacker.
Dodatkowym utrudnieniem jest pojawiajacy sie w tym rejonie ciezki krazownik niemiecki ,ktory niczym okret widmo , wylania sie niespodziewanie z mgly.
Za piec dnii Swieta. Sprawmy, by byly one szczesliwe dla nas.
---ODPRAWA---
Nasze zadanie jest proste. Mamy skutecznie chronic Norwegie przed jakakolwiek proba inwazjii. Jezeli bedzie to mozliwe z odsiecza przybedzie wam krazownik Blucher. Do czasu jego przybycia, musicie jednak ciezar bitwy wziasc na swoje barki.
Uwazajcie na samoloty i radary.
Powodzenia! PL_Szczur, PL_David
W patrolu udział wzięli:
PL_CMDR Blue R - SURV
2 troop 8007+8008 = 16015
PL_Marco - SURV
1 DD 1350
1 troop 8010
PL_Zyziek_B - KIA
1 pancernik Król Jerzy V (uszkodziły go wszystkie jednostki niemieckie z patrolu)
NPC:
Krążownik Admiral Hipper - KIA
1 korweta
HMS King George V - KIA
1 krążownik typu Admiral Hipper
Korweta Flower - SURV
1 U-Boot typu VIIC
Co mogę powiedzieć. Płynęlo 3 wyjadaczy, to każdy odpalił pełną salwę torped do najlepszego kąska. Nasze źródła są różne. Dostał od 5-7 torped... Ostatnia należała do Zyźka. Jako, że wszyscy przeładowywaliśmy torpedy, lotniskowiec uciekł. Marco prawie został staranowany przez niego, a moją torpedę wymanewrował. Zyzia pogoniły korwetki i dostał bombkę. I nasz wspólny tonaż poszedł.... No to ustawiłem się i topie Troopy. Zatopiłem jednego... 3 torpedą (pudło i przedwczesna jeszcze). Niedługo potem w tym samym miejscu drugiego (tego jedną). I zbliża się trzeci. Mam 2 torpedy. Zrobiłem kółko i czekam. Dziwne.... Wygląda, jakby zrzucił bombę głębinową... Przedwczesna? Odpaliłem swoją i w tej chwili Marco trafił go i unieruchomił. Trwa załadunek ostatniej torpedy. Opływam cel. Marco zajął się DD, a więc ja zrobię Coup de Grace... Już kończyłem się ustawiać, gdy Marco dobił cel. A potem podziękował, że mu go nie zabrałem. Przyznałem się, że ja się już ustawiałem i prawie odpaliłem torpedę. 45 minut do końca patrolu, DD odpływają. Marco się po 15 minutach wynurzył i.... nadleciały samoloty (ja dopiero miałem się wynurzać). I przypłynął 1 DD. No to poczekaliśmy te regulaminowe 30 minut i wynurzyliśmy się obaj na pustym oceanie. Gdy wychodziłem, na ekranie wyboru zobaczyłem dziwną rzecz.. Fala zalewająca kamerę przychodziła później, niż "mgła" i mogłem zobaczyć dno. A że akurat kamera była ustawiona na miejsce, gdzie topiłem troopy... Można zobaczyć 3 w jednym miejscu. Ten złamany na pół to Marcowy...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum