Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Paweł Pomógł: 6 razy Dołączył: 10 Maj 2008 Posty: 294 Skąd: Rzeszów
#2 Wysłany: 18 Maj 2009, 13:59
Świetnie zrobione i co ważniejsze - zaprezentowane w sposób zrozumiały nawet dla laika. Zakładam, że zależało ci na przedstawieniu procedury ataku przy tzw. 100% realizmie, dlatego nie mamy tu widoku zewnętrznego. Jedna mała uwaga (sam popełniłem ten błąd, przygotowując tutorial do SH4) - peryskop wykorzystujemy jedynie do zbierania danych niezbędnych do ataku tj. odległości, prędkości, kąta AOB. Po odpaleniu torped peryskop powinien zostać opuszczony, a bieg torped powinno się śledzić bezpośrednio z poziomu mapy ataku... Ale jak rozumiem, autorowi chodziło przede wszystkim o potwierdzenie skuteczności prezentowanej procedury...
Poza tym szczegółem - kawał świetnej roboty! Brawo!
_________________ Kiedy woda pędzi, by wypełnić próżnię, która kiedyś byłą wnętrzem okrętu podwodnego, iskierki życia gasną...
Jedno zastrzeżenie. O ile z punktu widzenia osoby, co ma jako takie pojęcię, to wszystko jest dobrze, to w przypadku pierwszego filmu laik może uznać, że to tylko górna kreska ma się pokryć.. Może warto zrobić stopklatkę i zaznaczyć, co jest ważne. Albo choć podkład z głosem dać... Wiem z doświadczenia, że są osoby, które widząc taki filmik uznają "I robię dokładnie tak samo", a mylą najprostsze rzeczy. Choćby będzie skręcał, bo nie zwróci uwagi, że ty na tym filmiku stoisz.
Ale poza tym fajnie się ogląda.
Ps. I przypomina mi, że parę rzeczy muszę w końcu w moim zmienić...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum