Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#3 Wysłany: 1 Październik 2009, 17:07
Z dziennika działań bojowych U-62
17:00 – pogoda się pogarsza, fale nie pozwalają na przygotowanie działa do ataku. Kierujemy się na konwój gdzieś na N. Widać naszych kolegów po prawej burcie.
17:15 – we mgle widać rozbłyski pocisków, niszczyciel wypływa z mgły, zanurzenie, na szczęście na nie zauważył
17:25 – niszczyciele rozpoczęły polowanie, omijamy je łukiem kierując się na odgłosy konwoju. Coraz ciemniej na zewnątrz.
17:32 – torpedujemy wyłaniający się z ciemności trampowie, jest coraz ciemniej, jakby ktoś atrament rozlał, a może ropa rozlała się i zapaskudziła peryskop ???
17:35 – otrzymujemy informację o zatopieniu PL_Murin
17:41 – słyszymy transportowce, ale nic nie widać. Na szczęście DD-ki oświetlają okolice i zauważamy w odległości 1400m LST – tonie w kłębach dymu
17:56 – strzał 2 torpedami w kolejny transportowiec – obie w celu – tonie
18:05 – tuż przed nosem przepływa przybrzeżny tankowiec, prawie nas staranował
18:13 – strzał z rufowej wyrzutni w kolejny wyłaniający się kształt – zatopiony mały transportowiec.
18:20 – obok nas kręcą się niszczyciele, konwój się oddala odchodzimy kursem na NW
18:40 – wynurzenie i ładowanie akumulatorów
------------------
misja bardzo wkurzająca - kompletnie nic nie było widać. Lampiłem w ten monitor i nic. Po raz pierwszy cieszyła mnie obecność DD-ków, a w zasadzie ich reflektorów.
odejscie.jpg ładowanie akumulatorów
Plik ściągnięto 4529 raz(y) 12.07 KB
pierwsza ofiara.jpg
Plik ściągnięto 90 raz(y) 15.96 KB
juz nic nie widac.jpg
Plik ściągnięto 99 raz(y) 17.02 KB
status.jpg
Plik ściągnięto 101 raz(y) 79.23 KB
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
sOnar [Usunięty] Kommodore
#4 Wysłany: 1 Październik 2009, 17:11
Jacek. Wiesz że ubooty atakowały nocą. Ta misja to symuluje więc się nie wkurzaj
Ciemno było jak w d....ie. Mimo to grało się ok. Nie wiadomo skąd przyleciały na mnie dwa dedeki i obgrzmociły do 20 procent kadłuba. Wiałem na ile elektryki pozwoliły. Potem sprzątnąłem jednego z nich. Drugi zaś poleciał za kimś innym - dzięki boziu.
Po drodze sprzątnąłem ORE CARRIERA i przykleił się następny duduś. Po wielu unikach sprzątnąłem i jego ale mi cholery nie zaliczyło jak w poprzednim patrolu... ech...
Konwój przeszedł. Wyszedłem na powierzchnię. Zobaczyłem w mroku uboota. Zrozumiałem że to nie mnie goniły... ale przy okazji wykrywały. Kim był ów tajemniczy uboot widmo w mroku - nie wiem. Wiem że długo mi się dostawało 'przy okazji'
Patrol nareszcie zaliczony na surv. Było ciężko ale przeżyłem jakimś cudem bo obława była bogata... bo 'grzali' jak nienormalni...
Ostatnio zmieniony przez sOnar 1 Październik 2009, 17:12, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#5 Wysłany: 1 Październik 2009, 17:52
sOnar napisał/a:
Jacek. Wiesz że ubooty atakowały nocą. Ta misja to symuluje więc się nie wkurzaj
Spox, wiem o tym dobrze, co jednak nie zmienia faktu, że wkurza mnie to, że nic nie widzę. Bawiłem się dobrze, nawet coś zatopiłem. Szkoda tylko że takie plichty akurat się napatoczyły.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum