Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Konrad
#1 Wysłany: 27 Październik 2005, 17:07 Flotylle Szkolne U-bootwaffe na terenie Polski.
Jak pisałem w wątku o IV Flotylli O.P. ze Szczecina.
Pomagam kolegom ze strony www.ubootwaffe.pl w opisywaniu losów poszczególnych okrętów podczas 2 wojny światowej. Jednocześnie pisząc dla nich, wrzucam materiały na naszą stronkę.
Zwracam się z prośbą o pomoc do każdego kto ma zdjęcia, książki, albumy cokolowiek związane ze Szkolnymi Flotyllami U-bootów, które znajdowały się na terenach okupowanej Polski.
Ponieważ w sieci nie spotkałem się z jakimkolwiek pełniejszym opisem flotylli (to co jest to chyba jakaś kpina), postanowiłem nieodpłatnie i z inicjatywy własnej opisać poszczególne flotylle wraz z ich emblematami, dowódcami i losami. Każda pomoc, nawte najdrobniejsza jest na wagę złota. Dlatego bardzo Was proszę razme i kazdego z osobna. Jeśli macie coś u siebie w domu, u dziadków, wójków, czy sąsiadów, o podesłanie mi wszelkich informacji i materiałów. Oczywiście tak źródło jak i autor zostaną wymienieni w opisie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum