Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
#1 Wysłany: 2 Listopad 2005, 21:47 DAS BOOT na PLUS
Tak więc króciutko. Przypadkiem wpadła mi do rąk oferta sieci sklepów PLUS gdzie 3 listopada ma być dostępny w sprzedaży za 9,99 DAS BOOT na DVD. Ja zakupie napewno w ciemnoniebieskosztormowej okładeczce.
Imię: Maniut Pomógł: 9 razy Dołączył: 18 Cze 2005 Posty: 842 Skąd: koło morza
#3 Wysłany: 13 Listopad 2005, 14:00
Panowie mam gdzieś wersją telewizyjną Das Boota 6- godzinnych odcinków, ale zjechana taśma, moze ktoś ma to w lepszym stanie wypalone na płycie ???
pozdr
Imię: Maciej
#8 Wysłany: 21 Listopad 2005, 17:21
Zależy. Ja kupiłem w Media Markcie na DVD. Dostaniesz albo tam, albo rozejrzyj się np. na Allegro, Ebayu, lub innych tego rodzaju przedsięwzięciach internetowych. I jeśli chcesz wersje pełną, 282 minutową, to wystrzegaj sie na okładce napisu "Director's Cut".
_________________ Kapitänleutnant Hartmann
Kommandant von U-56
V - U-Boot Flotilla "Emsmann"
Imię: Jacek
Wiek: 43 Dołączył: 19 Lis 2005 Posty: 224 Skąd: Środa Śląska
#9 Wysłany: 23 Grudzień 2005, 18:54
Ja już zgłupiałem z tymi wersjami. Ja mam reżyserską na DVD i trwa 200 minut. Która jest więc ta dłuższa?? Ta co ja mam czy jest jakaś jeszcze bardziej rozbudowana??
Imię: Marcin Pomógł: 6 razy Wiek: 47 Dołączył: 01 Gru 2005 Posty: 250 Skąd: Andrespol/Łódź
#10 Wysłany: 23 Grudzień 2005, 19:35
Ja mam wersje reżyserską, która trwa 208 min. i na okładce jest napis że jest poszerzona o 60 minut materiału filmowego. Myślałem że nie ma już dłuższej...
Miałem wersje zwykłą (VHS) ale nie jestem już w stanie jej oglądnąc ze względu na brak video i nie pamiętam do końca różnic ale są. (na pewno pierwsza scena jak jadą samochodem)
Hartmann to może podaj czym się różni twoja wesja od wersji reżyserskiej.
Trzeba poszukac na Allegro. 280 minut na dobrym filmie to nic. Jesli sie wchodzi na dlugi film i film sie dluzy... To nalezy wyjsc Jesli jednak film jest dobry to bedzie sie chcialo zostac nawet po napisach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum