Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Saints Row The Third, TES V Skyrim. Pomógł: 9 razy Wiek: 31 Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 781 Skąd: Gdańsk i W.A.R.D.C
#1 Wysłany: 14 Luty 2010, 21:20 * Misja Atak na Kwajalein i Bitwa na morzu Jawajskim
Atak na Kwajalein
IJN - Adiq246
Siły operacyjne:
1x stoczna (5 torpedowych łodzi latających, 5 bombowych łodzi latających, 10 kutrów torpedowych)
1x CA
1x CL
4x DD
US - PL_Boolo
Siły operacyjne:
1x CA
1x CL
5x DD
1x Samolot rozpoznawczy
Dodatkowo AI kontrolowało 6 eskadr bombowców spoza mapy (3 eskadry torpedowców i 3 bombowców nurkujących)
----------------------------------------------------------------------------------------
Raport bojowy do admirała Isoroka Yamamoto
Admirale, jak pan rozkazał zostałem przeniesiony na Kwajalein by oczekiwać na przypłynięcie mojego okrętu flagowego z napraw po ostatnim spotkaniu z amerykańskimi krążownikami w okolicach wysp salomona gdy naglę dostałem informacje o zbliżających się samolotach.
Domyśliłem się że amerykanie szykują atak na wyspę i kazałem wszystkim jednostkom opuścić port gdyż w tą stronę leciało 6 eskadr samolotów z pokładu lotniskowca USS Hornet którym udało się ciężko uszkodzić 2 niszczyciele i zatopić 3 okręty handlowe.
kilka minut później zauważyliśmy amerykańską grupę bojową i zaatakowaliśmy ją wszystkim czym mieliśmy.
Niestety nasze okręty były zbyt ciężko uszkodzone po ataku samolotów żeby skutecznie zniszczyć wroga, w efekcie amerykanie zatopili nasze kluczowe jednostki a sami mieli jeszcze w akcji uszkodzonego CA i prawie zniszczonego DD.
Admirał Adam Hitsutoru, dowódca pancernika Haruna i sił obrony Kwajalein
==========================================================
Bitwa na morzu Jawajskim
IJN - Adiq246
Siły operacyjne:
2x CA
2x CL
4x DD
US - PL_Boolo
Siły operacyjne:
2x CA
2x CL
4x DD
Raport bojowy do admirała Isoroka Yamamoto
Admirale, zgodnie z rozkazami mieliśmy wpłynąć na morze jawajskie i tam oczekiwać amerykańskich lekkich krążowników, niszczycieli i statków handlowych niestety zadanie się znacznie skomplikowało.
Okazało się z pierwszych raportów że w naszą stronę płynie 1 BB, 2 CA, 2 CL i 4 DD jednak później okazało się że lotnictwo źle nas poinformowało i nie było pancernika ale całą reszta okazała się prawdą i byliśmy zmuszeni do walki w ciasnych wodach morza jawajskiego.
Całymi naszymi siłami powstrzymywaliśmy nadpływające siły amerykańskie jednak kiedy nam i im się kończyły siły, Boolo wypłynął CA Exterem, CL Javą i jeszcze jednym CL'em, nie mieliśmy szans i ostatecznie przegraliśmy.
Admirał Adam Hitsutoru, dowódca IJN Haruna oraz grupy szybkich krążowników która po tej operacji przestała istnieć...
==========================================================
A teraz kilka słów od Adiq'a
Obie misje okazały się bardzo grywalne i strasznie emocjonujące (zwłaszcza morze Jawajskie daje kilka opcji taktycznych) razem z Boolem doszliśmy do wniosku że przy większej ilości ludzi byłoby znacznie ciekawiej w obu misjach, mam nadzieję że gdyby udało nam się odświeżyć temat BS:M byłaby możliwość grania naprawdę świetnych batalii, nawet myślałem by napisać zaproszenie do gry ale to już w takim terminie żeby ew. większości pasowało
_________________ Uważam Edge'a za najlepszego Wrestlera w całym WWE Jedenastokrotny World Champion
1 Lipca 1992r. - 11 Kwietnia 2011r.
Zakończył karierę.
Właśnie czytałeś podpis człowieka piszącego bez sensu, powinieneś się wstydzić
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum