Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#2 Wysłany: 7 Marzec 2010, 15:26
Na czystym SH5 nie potrafię wydać takich rozkazów, lecz po dodaniu moda:
Church's SHV 1.01 Keyboard Commands v1.1
będziesz miał taką możliwość
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Imię: Michał Pomógł: 4 razy Wiek: 43 Dołączył: 16 Lut 2007 Posty: 330 Skąd: Pruszcz Gd.
#3 Wysłany: 7 Marzec 2010, 15:37
sprawdzałem z tym modem i ok, ale gra ma bug - wydając rozkaz obsadzenia p-lotki poprzez rozmowę z oficerem wachtowym p-lotka nie jest obsadzana. Jedyna opcja to wydać rozkaz poprzez klawisz funkcyjny, wtedy załoga idzie do p-lotki. W tym modzie nie działa obsadzenie p-lotki klawiszem
no ale ważniejsze jest info o głębokości
jeszcze jedno pytanie:
W ręcznym namierzaniu muszę jako ostatnią wartość wpisać kurs Co mam tam wklepać, bo nie wiem? dwa razy wklepałem na pałę i o dziwo trafiłem, ale co tam właściwie ma być?
Ostatnio zmieniony przez Sokół 7 Marzec 2010, 15:54, w całości zmieniany 2 razy
Imię: Michał
#4 Wysłany: 7 Marzec 2010, 20:10
Należy tam wpisać tzw. kąt kursowy. W sumie jest to kąt pod jakim twój cel obserwowałby twój okręt. Wybierasz najpierw z której burty ma Cię cel a potem pod jakim kątem przecinają się wasze kursy. 90 stopni oznacza że płyniecie dokładnie prostopadle do siebie. Kąt kursowy jest też uzależniony od namiaru na jaki będziesz odpalać torpedy, bo przecież nie zawsze jest to 0.
Mam nadzieję że troszkę wyjaśniłem a wogóle to witam wszystkich na tym świeżo odkrytym przeze mnie forum.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum