Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
#1 Wysłany: 13 Listopad 2005, 10:20 12.11.2005r.
PATROL 9 BATALIA- ZATOPIC BISMARCKA
Dowodcy sil nawodnych po stronie aliantow:
SD_GUMBAL- gosc - DD BENSON - DD
SD_KULTURA- gosc - DD BRADLEY - DD
PL_EGON - DD MENCZESTER - DD
SD_GERONIMO- gosc - HMS HOOD - BB
SD_SKUBI- gosc - HMS EXETER - CA
SD_DAVID- gosc - DD SUMNER - DD
Dowodcy sil nawodnych po stronie niemieckiej:
PL_U-96 - BISMARCK - BB, dodatkowo CA klasy HIPPER
BOOLO- gosc - CA PRINZ EUGEN
Dowodcy SUB po stronie niemieckiej:
PL_MANIEK - U-571
PL_JACA - U-652
PL_RAPCIU - U-811
PL_KRZYZAQ - U-432
Opis batali:
Jest pierwszy wrzesnia 1941r.Mija kolejny rok wojny.
Niemieckiej Krigsmarine udalo sie wyprowadzic na Atlatyk najwiekszy i najnowoczesniejszy pancernik "Bismarck".
Niemieccy sztabowcy w wyniku tego sukcesu opracowali nowa taktyke walki z konwojami.
Powstal zespol uderzeniowy w sklad ktorego wchodzil pancernik i ciezki krazownik wspierane przez wilcze stado i samoloty dalekiego wsparcia.
Sztabowcy niemieccy sa przekonani ze ich plan jest perfekcyjny i przyniesie pozytywne wyniki w walce ze znienawidzona Royal Navy.
Dowodcy SUB wasze zadanie to oslona Rajdera i jego eskory,ponadto zatopic jak najwiecej jednostek trasportowych wroga.
Rozkazy dla niemieckiego rajdera sa jasne unicestwić wszystko co plywa po Atlatyku
Dowodcy DD za wszelka cene bronic konwoju kazda tona ladunku na tych statkach jest na wage zycia
patrol9.jpg
Plik ściągnięto 20 raz(y) 375.7 KB
_________________ capt. TUPOLOV commanding
Ostatnio zmieniony przez PL_U-96 22 Listopad 2005, 11:27, w całości zmieniany 2 razy
Imię: Maniut Pomógł: 9 razy Dołączył: 18 Cze 2005 Posty: 842 Skąd: koło morza
#3 Wysłany: 13 Listopad 2005, 13:55
myślę tak kilka, a może i więcej misji w które dotej pory grałem jest "tendencyjnych", i "strasznie trudna dla jednej ze stron"
Są z tego chyba 2 wyjścia,:
1- albo nie znac misji , grać wszystkie po kolei i nie wkurzać się ( mając świadomość, ze może następna będzie dla mnie sprzyjająca)
2- albo należy robić misje obiektywne dla każdej strony- nauczcie mnie a służę pomocą.
Dla mnie najlepszą misja w jaka grałem od sierpnia, ( czyli od początku) była PAUKENSCHLAG 3vs3+, takiego realizmu i sprawiedliwego dzielenia parametrów jednostek, na i pod wodnych do tej pory nie spotkałem. Nareszcie sub mógł sie wynurzyć i prowadzić pościg na powierzchni CO JEST ZGODNE Z REALIZMEM!!!, nikt nie rozwalił mnie z odległości 1100 m po 2-3 strzale, wykryty zostałem z prawidłowej odległości -REALIZM!!!!!!, normalny pojedynek na powierzchni, spokojna walka pod wodą, to ze DD nie mogły automaczycznie walić do mnie z dział i z torped TO TEŻ SPRAWIEDLIWE!!, ja również muszę ręcznie pilnować kursu, prędkości, robić uniki, ręcznie celować i strzelać z działa i torped skoro ja poradze sobie bez automatu w walce z 2 DD, to panowie d-cy DD również to powinni potrafić. To była pierwsza realistyczna walka bez naciagania na korzyść żadnej ze stron !!!! Fakt zatonąłem, ale przez moja głupotę, a nie w wyniku działań DD. Skoro w/w gierkę można było stworzyć w taki sposób- CHYLĘ CZOŁA PRZEZ JEJ TWÓRCĄ,- to i pozostałe mozna by pisać równie realistycznie., tak aby i suby i DD miały porównywalne szanse.
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum