Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Saints Row The Third, TES V Skyrim. Pomógł: 9 razy Wiek: 31 Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 781 Skąd: Gdańsk i W.A.R.D.C
#3 Wysłany: 4 Kwiecień 2010, 08:23
tak mi się wydaje (mimo że nie mam SH5) że to może być obrazek z tej ostatniej misji w '43, w sumie nawet by pasowało bo wtedy brytole i US wymiatali na atlantyku
Imię: Paweł Pomógł: 2 razy Wiek: 31 Dołączył: 10 Gru 2007 Posty: 142 Skąd: Knurów
#4 Wysłany: 4 Kwiecień 2010, 18:57
Spotkałem coś podobnego. Tylko zamiast 1 lufy miało 2. Wrzuce zdjęcie koło 21-22 bo mam zlot rodziny w domu. Zdążyłem zrobić ss tego statku, akurat dostał odemnie torpedą i chciałem na kamerze zewnętrznej zobaczyc jak tonie i skojarzył mi się z tym tematem.
_________________ Tam Gdzie jest wygrany, tam jest i przegrany. Nikt nie jest nieśmiertelny...
Imię: Timo Hallmann Pomógł: 4 razy Wiek: 106 Dołączył: 03 Lut 2007 Posty: 458 Skąd: Berlin
#5 Wysłany: 4 Kwiecień 2010, 20:35
pawelus6 napisał/a:
Spotkałem coś podobnego. Tylko zamiast 1 lufy miało 2. Wrzuce zdjęcie koło 21-22 bo mam zlot rodziny w domu. Zdążyłem zrobić ss tego statku, akurat dostał odemnie torpedą i chciałem na kamerze zewnętrznej zobaczyc jak tonie i skojarzył mi się z tym tematem.
nie chodzi o niszczyciel tylko o cały obraz
_________________ Nie Unterbrechen Sie den Feind, als Fehler zu begehen
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#6 Wysłany: 4 Kwiecień 2010, 21:26
Dokładnie - chodzi o cały obrazek.
W SH5 występuje pod nazwą "kampania" i być może jest to wstępny fragment plików odpowiedzialnych za swego rodzaju DC2 - wszak siłą rzeczy nasuwa się kariera "eskorty" konwojów. Niestety nie znalazłem więcej plików potwierdzających tę hipotezę - bo a nuż to screen z dominacji Brytoli na morzach i oceanach?
Imię: Timo Hallmann Pomógł: 4 razy Wiek: 106 Dołączył: 03 Lut 2007 Posty: 458 Skąd: Berlin
#7 Wysłany: 5 Kwiecień 2010, 00:19
PL_Andrev napisał/a:
Dokładnie - chodzi o cały obrazek.
W SH5 występuje pod nazwą "kampania" i być może jest to wstępny fragment plików odpowiedzialnych za swego rodzaju DC2 - wszak siłą rzeczy nasuwa się kariera "eskorty" konwojów. Niestety nie znalazłem więcej plików potwierdzających tę hipotezę - bo a nuż to screen z dominacji Brytoli na morzach i oceanach?
podejrzewam ze będzie to obraz początku ostatniego rozdziału w kampanii pokazujący dominacje aliantów, widać na dole po prawej continue co oznacza ze coś dalej musi być i to jest jakaś przejściówka.
_________________ Nie Unterbrechen Sie den Feind, als Fehler zu begehen
Imię: Szymon
Ulubiona Gra: Silent Hunter III i V, Seria Mass Effect, Seria Assassin's Creed
#12 Wysłany: 8 Maj 2010, 18:31
Ja znowu gdy nudząc się grzebałem w plikach, znalazłem amerykańskie propagandowe plakaty, zdjęcie, które kiedyś miał jako avatara jeden z naszych klanowiczów(prawdopodobnie Matrose), przedstawiającego amerykańskiego marynarza.
_________________ http://www.youtube.com/user/jajcarzek
"Dobry trening w walce z konwojem, jest dla mnie więcej wart, niż najlepszy urlop" Gunther Prien, dowódca U-47
Amerykańskie propagandowe plakaty . Ciekawe ,poszukaj może cos fajnego jeszcze znajdziesz.Tylko uważaj żeby plików nie schrzanić bo jak zepsujesz to bendziesz miał
Imię: Szymon
Ulubiona Gra: Silent Hunter III i V, Seria Mass Effect, Seria Assassin's Creed
#14 Wysłany: 9 Maj 2010, 19:53
No to pięknie. Pogrzebałem jeszcze dzisiaj w plikach, i wydaje mi się, że drugą opcją SHV będzie gra ameryką na pacyfiku. Znalazłem wiele plików z SH4, jak np. elementy menu, plany okrętów amerykańskich, i jeszcze to, co już odkrył któryś z naszych Klanowiczów, czyli możliwość wyboru strony konfliktu w edytorze, i jeszcze dodam, że patch 1.2 ma umożliwić przenoszenie okrętów z SH4 do SH5, więc według mnie czeka nas SH4 2.0 (mogę się mylić, ponieważ znalazłem też podobną ilość plików z SH3, tylko pewnie albo wyjdzie dodatek, który da tą opcję, albo trzeba będzie zrobić moda). Zresztą sprawdźcie to sami, wyczaśnijcie jakiś program do czytania obrazów DirectDraw Surface (w moim przypadku NeroPhoto Snap) i trochę wolnego czasu, aby przeczesać wszystkie foldery w data, i obrazy w nich.
_________________ http://www.youtube.com/user/jajcarzek
"Dobry trening w walce z konwojem, jest dla mnie więcej wart, niż najlepszy urlop" Gunther Prien, dowódca U-47
Ostatnio zmieniony przez PL_Szylol 9 Maj 2010, 20:03, w całości zmieniany 2 razy
Imię: Rafał Pomógł: 1 raz Dołączył: 03 Maj 2007 Posty: 83 Skąd: Swinemünde
#17 Wysłany: 13 Maj 2010, 06:54
PL_Szylol napisał/a:
No to pięknie. Pogrzebałem jeszcze dzisiaj w plikach, i wydaje mi się, że drugą opcją SHV będzie gra ameryką na pacyfiku. [...]
Wątpie. Po prostu SH5 jest zrobiony na bazie i poprawionym silniku SH4. To są
pozostałości po SH4 których nikomu nie chciało się wyciąć. Wielu programistów tak robi.
Np. seria X- The threat i X3- Reunion itd. jest tak zrobiona.
Cytat:
Znalazłem wiele plików z SH4,
No właśnie. To są tylko pozostałości. Tak samo jak SH4 jest rozwinięciem SH3.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum