Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
"Atak na Wolne Miasto"
U-Booty: IXB (1940), zawodowcy
Czas misji 90-120 min
19 X 1940 g. 22:00 Pogoda: bezchmurnie
--- TŁO HISTORYCZNE ---
Konwoje SL (Sierra Leone - Liverpool) kursowały przez całą wojnę, zaopatrując Wielką Brytanie w życiodajne zapasy.
--- ODPRAWA ---
Konwój zbiera się wokół Freetown. Ma ruszyć wzdłuż wybrzeża na NWN. Wasze stado zaatakuje zanim zostanie zorganizowana skuteczna ochrona.
Patrol rozpoczęliśmy na powierzchni (rok 1940). Po podpłynięciu do konwoju zanurzyłem się i wolno wchodzę. Niestety słychać bomby głębinowe i Iroks zgłasza KIA. Prześlizguje się pomiędzy niszczycielami i jestem w konwoju. Zatapiam cargo i tankera i szukam następnych. Trafiam jeszcze dwa cargo ale konwój powoli odpływa. Ładuję i pudłuję dwukrotnie. W międzyczasie Harpe zgłasza KIA. Na koniec trafiam jeszcze cargo z ogona konwoju.
Przepraszam, że dopiero teraz ale cierpię niestety na brak czasu. Mam w tej chwili wiele spraw na głowie. Wyszły jako, tako tylko 2 screeny - więc je zamieszczam.
Screenshot_113.jpg Węglowiec
Plik ściągnięto 89 raz(y) 79.62 KB
Screenshot_118.jpg Chatham - Dostał 3 ale odpłynął.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum