Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Łukasz Pomógł: 2 razy Wiek: 36 Dołączył: 27 Mar 2010 Posty: 129 Skąd: Uraz, blisko Wrocławia
#1 Wysłany: 17 Kwiecień 2010, 23:48 Pewien bug
U mnie w SH 3 w akademii w egzaminie torpedowym i ataku na konwój oficer uzbrojenia nie mówi że torpeda trafiła w cel (mimo ze uderzyła). Oczywiści oficer jest na swoim posterunku. Podczas kampanii oficer informuje o uderzeniu torpedy w cel. Nie wiem co jest . Na moim byłym sprzęcie komputerowym gdy kupiłem grę i ją zainstalowałem to normalnie w treningu oficer uzbrojenia podawał info o uderzeniu. Później gdy ponownie zainstalowałem grę( po formacie i nowej instalce windowsa) ten komunikat się nie pojawiał. Teraz mam nowiuśki komputer, instaluję grę, właczam trening torpedowy i co : nie ma komunikatu o uderzeniu torpedy mimo ze torpeda uderzyła a oficer jest na posterunku. Miał lub czy ma ktoś z was coś takiego? poza tym na pierwszym patrolu kampanii wachta nie informuje mnie że zostaliśmy wykryci. Nawet jak podpłynę na odległość 10 m !!!od wrogiego statku to oficer wacht. nie mówi że nas wykryli. Nawet jak nas zauważy niszczyciel i nas ostrzela to stoją sobie jakby nigdy nic( nawet się nie skulają). To się dzieje na pierwszym patrolu w roku 1939. Później jest już normalnie. Tak było na starym sprzęcie komputerowym jak i teraz na nowym. To samo jest z modem GWX i bez niego. Co lepsze kupiłem nawet drugi raz SH 3, zainstalowałem i to samo. Bug, prawda? Jak by ktoś mógł sprawdzić u siebie ta misję treningową z torpedami i powiedział czy u niego też coś takiego występuje, byłbym wdzięczny.
_________________ Łuki
Ostatnio zmieniony przez Eberhardt Mock 17 Kwiecień 2010, 23:49, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Łukasz Pomógł: 2 razy Wiek: 36 Dołączył: 27 Mar 2010 Posty: 129 Skąd: Uraz, blisko Wrocławia
#10 Wysłany: 19 Kwiecień 2010, 17:10
Przysięgam!!! Nikogo nie wkręcam. Ale naprawde nie moge tego zrozumieć. Dwa razy kupic grę, pójść do kuzyna i cały czas to samo( tzn. to co opisałem). A poki nie zapomne: u mnie w SH4 operator hydrofonu nie melduje o zrzucanych bombach głębinowych. Czy to wynika z gry?
(sorry że tutaj o to pytam)
_________________ Łuki
Ostatnio zmieniony przez Eberhardt Mock 19 Kwiecień 2010, 17:13, w całości zmieniany 2 razy
Jak masz zainstalowany ten mod do zmiany rozdzielczości to nie działa zrzucanie screenów przez kombinacje klawiszy ctrl+F11, ale za to zaczyna działać zrucanie obrazów TGA bezpośrednio przez klawisz Printscreen.
Znajdź plik d3d9.cfg (katalog z grą) i przejdź do linijki
enableScreenshots=1 ---> włączenie zrzutów ekranu przez klawisz Printscreen
screenshotPath=. ---> ścieżka zrzucania obrazków. Kropka oznacza bieżący katalog gry
Bardzo fajna opcja, bo można ustalić żeby screny były robione w dowolnym katalogu.
#17 Wysłany: 24 Kwiecień 2010, 16:31
Poznałem bliżej opisywany przeze mnie problem. Brak komunikatu od strony oficera uzbrojenia o uderzeniu torpedy dotyczy statków neutralnych. Ze statkami wroga jest już normalnie(mówię o kampanii i misjach treningowych w GWX 2.1).Ale to chyba zgodne z realizmem, ponieważ nie chwalono się takimi czynami . A tak serio to co z tym fantem zrobić? Chyba jestem ewenementem w skali Polski z tym czymś . Razi mnie to, naprawdę.
_________________ Łuki
Ostatnio zmieniony przez Eberhardt Mock 24 Kwiecień 2010, 16:53, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum