Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
#1 Wysłany: 2 Czerwiec 2010, 06:15 UTW a ekran panoramiczny
Postaram się rozgryźć ten temat. Będzie ciężko, bo sam nie mam monitora panoramicznego ale z Waszą pomocą może się uda
Dostarczam pierwszy plik do testów...
Cameras.dat należy wgrać i zastąpić w katalogu LIBRARY
Nie zapomnijcie o backup-ie pliku oryginalnego z UTW...
sOnar [Usunięty] Kommodore
#2 Wysłany: 2 Czerwiec 2010, 14:10
EDIT
DODAJĘ NOWE PLIKI...
Instrukcja:
0. wypakuj pliki
1. aby ustawić rozdzielczość wedytuj w notatniku plik d3d9.cfg i wpisz tam
wymaganą rozdzielczość np.: resX=1280 resY=960. oczywiście nie przesadzaj!
warto sprawdzić na jakiej rozdzielczości pracuje Twój monitor i takową wpisać!
2. zapisz plik d3d9.cfg. skopiuj pliki do katalogu głównego gry i zastąp wszystko
koniecznie zrób backup nadpisywanych plików!
3. uruchom w folderze gry instalacja.bat
4. ...i baw się dobrze Suchym w nowej rozdzielczości
5. UWAGA! SCREENSHOTY ROBI SIĘ TERAZ KLAWISZEM PRINTSCREEN!
Imię: Michał Pomógł: 1 raz Wiek: 43 Dołączył: 22 Mar 2010 Posty: 246 Skąd: Olsztyn
#3 Wysłany: 2 Czerwiec 2010, 21:09
Hej sOnar. Naprawdę fajnie, że tak szybko się wziąłeś za tego moda, jednak niestety nie działa on prawidłowo.
Co prawda czarne pasy po obu stronach ekranu zniknęły, jednak obraz rozciągnął się teraz poziomo. Dla zobrazowania sytuacji napiszę, że oko peryskopu jest poziomo jajowate. W pliku d3d9.cfg wpisałem rozdzielczość, w jakiej pracuje mój monitor tj. 1366x768.
Druga sprawa to pojawiająca się widoczna cieniutka linia biegnąca pionowo z prawej strony miej więcej na wysokości notatnika.
Dzięki mimo wszystko za tak szybką reakcję w sprawie tego moda.
sOnar [Usunięty] Kommodore
#4 Wysłany: 2 Czerwiec 2010, 21:12
Oko peryskopu będzie jajowate (to nieuniknione) a co do tej linii nie mam pojęcia dlaczego się pojawiła i jak wygląda...
Ostatnio zmieniony przez sOnar 2 Czerwiec 2010, 21:12, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum