Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: "Niewierny"
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#1 Wysłany: 4 Czerwiec 2010, 14:17 Hunt For Red October
Witam.
Tak jak w temacie - dzisiaj na TVN o 22:15 najlepszy film o atomowym okręcie podwodnym: Polowanie na Czerwony Październik z gwiazdorską obsadą nasłynniejszego szkota - Seana Connery'ego oraz Aleca Baldwina i Sama Neilla!!!
Choć powstał dwadzieścia lat temu (1990 rok), to nadal trzyma w napięciu, nadal świetnie się go ogląda. Z przymrużeniem oka, ale i z dreszczykiem emocji.
Polecam !!!
Pozdrawiam serdecznie - Adm. Lütjens
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
Ostatnio zmieniony przez PL_Adm.Lütjens 4 Czerwiec 2010, 14:18, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Michał Pomógł: 1 raz Wiek: 35 Dołączył: 17 Gru 2007 Posty: 136 Skąd: Dzierżoniów
#6 Wysłany: 4 Czerwiec 2010, 22:49
Pierwszy raz ten film oglądałem jak 5 lat miałem Klasyk. Ani na chwilę nie usunąłem go z kompa...
Btw. Nie lepiej ściągnąć... znaczy kupić oryginał na allegro?
Ostatnio zmieniony przez PL_Mungo 4 Czerwiec 2010, 22:50, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 6 razy Wiek: 50 Dołączył: 15 Sie 2005 Posty: 454 Skąd: Lubin
#9 Wysłany: 5 Czerwiec 2010, 20:42
Nagralem i dzisiaj obejrzalem przy pyfku No i chyba sie nakrecilem (jak zwykle) gdzie moje DW Widzialem to juz chyba z 5-6 razy a jutro znowu sobie obejrze
_________________ ...BOZE WESPRZYJ NAS, A PRZYNAJMNIEJ NIE POMAGAJ MOJEMU WROGOWI I POZOSTAW RESZTĘ MNIE....
Imię: Paweł Pomógł: 2 razy Wiek: 31 Dołączył: 10 Gru 2007 Posty: 142 Skąd: Knurów
#10 Wysłany: 5 Czerwiec 2010, 23:01
Widziałem go tyle razy, wiem jak sie akcja rozwinie itp. a mimo to z chęciago ogladam
Polecam strasznie ksiazke, niezbyt chetnie po nia sięgnołem ale jak juz to zrobiłem to nie pozałowałem - o wiele wiecej wątków rozwiniętych i wiecej akcji
_________________ Tam Gdzie jest wygrany, tam jest i przegrany. Nikt nie jest nieśmiertelny...
Imię: Paweł Pomógł: 2 razy Wiek: 31 Dołączył: 10 Gru 2007 Posty: 142 Skąd: Knurów
#14 Wysłany: 6 Czerwiec 2010, 11:52
PL_CMDR Blue R napisał/a:
Który dobry film akcji ma się jakoś do historii?
Praktycznie żaden. W większosci filmy akcji należą do amerykanów a wiadomo jak to oni - robia jednego superbohatera co wszystkich zabija a na wojnie albo coś to by nie wypadało.
petryko6 napisał/a:
No tak. Dzisiejsza młodzież niechętnie po książki sięga niestety, ale cóż zrobić.
Ja zawsze najpierw czytam książkę, a potem oglądam film. To dopiero daje niezapomniane odczucia ...
Jak na 16 lat to chyba dobrze ze czytam
Ja zrobiłem na odwrót, pierw film potem ksiażka - przynamniej wiedziałem co było w filmie i co sie działo dodatkowo między danymi wydarzeniami itp. Łatwiej mi wszystko było do kupy poskładać
_________________ Tam Gdzie jest wygrany, tam jest i przegrany. Nikt nie jest nieśmiertelny...
Imię: "Niewierny"
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#15 Wysłany: 6 Czerwiec 2010, 21:33
Witam.
To fajnie, że film Wam się podobał - zwłaszcza tym, którzy oglądali go pierwszy raz.
Pozdrawiam serdecznie - Adm. Lütjens
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum