Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#1 Wysłany: 7 Czerwiec 2010, 21:59 Lipcowe spotkanie
Wracając z czerwcowego urlopu, zahaczyłem o miejscowość Pniewo - znajduje się tam Międzyrzecki Rejon Umocniony - fortyfikacje wzniesione przez Niemców jeszcze przed wojną.
Tak sobie myślę, czy nie byłoby to fajne miejsce by się spotkać i pogadać.
1. Przyjazd w piątek - jak komu pasuje
2. Sobota 8 - godzinne zwiedzanie kompleksu - ok 40 zł za osobę + 300 za przewodnika na grupę
3. Wyjazd w niedzielę
Nocleg - do ustalenia
Wyżywienie - do ustalenia
Termin - do ustalenia - ale proponuję lipiec - nie ma co zwlekać
Wieczorki - w zasadzie każdy wieczór może być wieczorem zapoznawczym
Jak Wam się ten pomysł podoba i kto byłby chętny ????
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Ostatnio zmieniony przez PL_Cmd_Jacek 7 Czerwiec 2010, 22:00, w całości zmieniany 1 raz
Jak by to był drugi tydzień lipca lub później także w lipcu też z chęcią bym przyjechał, tym bardziej że jest to w miarę blisko Poznania Pozdrawiam wszystkich jak skończę pisać magisterkę to wracam na morza i oceany
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#6 Wysłany: 17 Czerwiec 2010, 09:43
Powiedzmy, że 24 lipca.
Lista mogłaby być taka:
1) Finek
2) Pablo
3) Marco
4) Ja
Ktoś jeszcze ????????????
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
#8 Wysłany: 17 Czerwiec 2010, 18:13
1) Finek
2) Pablo
3) Marco
4) Jacek
5) Andrev (z tym że nie na pewno)
6) PL_U-96
A dałoby radę tydzień później? 23 wieczorem wracam z 2 tygodniowej eskapady
Chyba, że jest ktoś w okolicach Poznania-Konina, kto by mnie 23 przyjął na 1 dzień i potem z nim bym dotarł I wtedy tylko transport nazad na Śląsk załatwić.
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
#11 Wysłany: 17 Czerwiec 2010, 19:04
Ja jade sam i teoretycznie jak bede wracal mam 4 wolne miejsca
Tydzień później ja niestety nie mogę bo jestem już na wakacjach nad morzem. Finek a co do noclegu w Poznaniu myślę że dało by radę to załatwić. Tylko myślałem że się spotkamy już w piątek na miejscu, i tam będzie nocleg.
W sensie, że gdzieś w okolicach tych bunkrów?
Bo ja mogę zostać podrzucony do Konina, stamtąd PKP dostaję się do Poznania (mam80% zniżki), mogę pozwiedzać miasto (rynek) i tylko dalej muszę załatwić transport i potem transport powrotny do Katowic/Będzina/Okolic. I szafa gra.
Akurat będę wracał znad morza przez Licheń A że 23 wyjeżdżam (a raczej rodzinka wyjeżdża ze mną) z Lichenia, to do Konina raz-dwa i mogę dołączyć. 2 dni dłuższy sobie wyjazd zrobię
Więc jak tylko da się coś załatwić, to termin mi idealnie pasuje
#14 Wysłany: 17 Czerwiec 2010, 22:40
Ja będę jechał z Będzina i mam 4 miejsca
#17 Wysłany: 18 Czerwiec 2010, 15:21
Andrev, Finek - nie ma sprawy. Zatem mam jeszcze 1 miejsce wolne.
Przemek, a Ty będziesz wracał do Sosnowca, czy Warszawy ?
Finek chodzi mi o to że Jacek napisał o tym że będzie można przyjechać w piątek. Jeśli Jacek załatwi noclegi od piątku to przyjedziemy w piątek, jeśli od soboty to nie ma sprawy przyjedziesz do Poznania ja cię odbiorę z dworca i prześpisz się u mnie 1 noc a w sobotę wyjedziemy. P.S. Nie myślałem o tym żeby spać na miejscu w bunkrze
#19 Wysłany: 18 Czerwiec 2010, 17:07
Właśnie moja osobista żona próbuje coś nam zorganizować (noclegi), jak coś będę miał konkretnego zaraz Wam udostępnię. Chyba że macie już jakieś pomysły, np spanie w bunkrze z Mauserem w dłoni .
Planowałem dwa noclegi - z piątku na sobotę oraz z soboty na niedzielę. Osobiście zamierzam wyjechać w piątek ok. 13:00 (wyjdę wcześniej z pracy)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum