Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Marcin Pomógł: 13 razy Wiek: 43 Dołączył: 15 Lip 2007 Posty: 1878 Skąd: Gdańsk/Coventry
#1 Wysłany: 2 Lipiec 2010, 22:34 Mini ranking misji z pakietu "Wiosna 2010" -
A ja mam taka mini propozycje, "coby" zmotywowac do tworzenia nowych i docenic tworcow obecnych misji. Proponuje mini ranking misji z pakietu "Wiosna 2010" na podstawie glosowania uczestnikow rankingu.
I tak. Podajmemy 3 misje rankingowe, ktore naszym zdaniem sa warte uznania (mozna dopisac krotki komentaz co nam sie spodobalo). Mapki podajemy w chronologi: najlepsza, 2-ga, 3-cia.
Najlepsza mapka dostaje 3pkt, 2-ga - 2pkt. i 3-cia 1pkt. Autorzy misji nie moga oczywiscie glosowac na swoje misje. Za tydzien (piatek wieczorem) krotkie podsumowanie wynikow. Glowna nagroda - grad emotikon . Tak wiec zapraszam do zabawy.
Na poczatek ja:
1. "Konwój na Maltę" - sOnar - za te niezapomniane emocje i to nie jeden raz. Za ten krazownik co raz dostal okolo 10! torped, za ta niesamowita walke z eskorta, w ktorej moj uboat 3 razy tracil stery i "moja" serie bomb glembinowych trafiajaca w... Finka
2. ExEquo - "Smierc na rzece" - Jacek i "Na końcu świata" David@Szczul za ciekawe pomysly na sama misje (kowoj w rzece - Jacek i gory lodowe - D@S)
3. "Wakacje w Egipcie" - PL_fox - mimo narzekan czesci graczy, ja sie dobrze bawilem w tej misji. Plus za rozne drogi podejscia i wymagajaca eskorta (mnie trzepali rowno, ale udalo sie przezyc).
1. Konwój na Maltę - sOnar.
W sumie gdyby nie sOnarowe strzelanki... nie doceniłbym tej misji. Płynąłem jako "ehhh... znów strzelanka"... Wszedłem na grupę uderzeniową, torpedy... I zaczęło się piekło. Prawdziwe piekło na Ziemi! Z 8 graczy przetrwało 1,5 (1 uszkodzony). Misja zaskoczyła mnie totalnie. Normalnie czułem, jakby wpuścili nas do środka, przemielili i jeszcze śmiali się z naszej głupoty.
Piękna misja!
2. "Dwa Światy" - PL_Marco
A jednak to była misja Marco. Myślałem, że Jacka. Co prawda nie działała w pełni jak należy... Ale świetnie dobrane miejsce i pora ataku. Poza tym, miejsce się należy za szuflę piachu po kil.
3. "Reykjavik" - PL_Marco
Piękna atmosfera patrolu. Genialnie zrobiona misja z neutralami. Te poszukiwania celów... mmmmm... Piękne
Imię: Piotrek
#3 Wysłany: 3 Lipiec 2010, 16:52
1. Orkan
Wszyscy narzekali na fale, mnie tam płynie się w tej misji idealnie, i ta ciągła obserwacja głębokościomierza, czy okręt się nie wynurza
2. Aniołowie Śmierci
Misja w ciekawym miejscu, z ciekawą eskortą
3. Freetown-Hades/Operacja jupiter (nie pamiętam która wersja)
Za możliwość topienia naprawdę DUŻYCH celów
Wyróżnienie dla misji Na krańcu świata, w której są góry lodowe, popłynąłem samotnie i naprawdę jest fajnie.
Imię: Szymon
Ulubiona Gra: Silent Hunter III i V, Seria Mass Effect, Seria Assassin's Creed
#4 Wysłany: 3 Lipiec 2010, 17:15
1. Operacja Jupiter - To samo co Iroks, tzn. za możliwość topienia dużych statków
2. Wsparcie dla Norwegi - za dwójeczki , i możliwość topienia wiele statków za ich pomocą
3. Konwój na Maltę - za równowagę pomiędzy topieniem, a emocjami wywołanymi pingami
_________________ http://www.youtube.com/user/jajcarzek
"Dobry trening w walce z konwojem, jest dla mnie więcej wart, niż najlepszy urlop" Gunther Prien, dowódca U-47
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Ostatnio zmieniony przez PL_U-96 9 Kwiecień 2012, 14:27, w całości zmieniany 1 raz
#8 Wysłany: 4 Lipiec 2010, 20:24
Z Operacji Jupiter wszystkie są fajne, ale jak muszę wybrać, to wybiorę "O Brzasku", ponieważ lubię poranki
"Dobry trening w walce z konwojem, jest dla mnie więcej wart, niż najlepszy urlop" Gunther Prien, dowódca U-47
Imię: Marcin Pomógł: 13 razy Wiek: 43 Dołączył: 15 Lip 2007 Posty: 1878 Skąd: Gdańsk/Coventry
#9 Wysłany: 8 Lipiec 2010, 09:59
Glosowac, glosowac. Jutro podsumowanie.
[ Dodano: 9 Lipiec 2010, 20:29 ]
Coz w ankiecie wzielo udzial 5! osob. Chyba nasz pakiet byl bardzo nudny i niebylo specjalnie z czego wybierac.
Ale, coby docenic tych co oddali glos, ponizej zamieszczam krotkie podsumowanie:
1. "Konwój na Maltę" 7 2. Operacja Jupiter - O poranku 4 3. Orkan 3
4. Casablanca 3
5. "Smierc na rzece" 2
6. "Na końcu świata" 2
7. "Dwa Światy" 2
8. Aniołowie Śmierci 2
9. Wsparcie dla Norwegi 2
10. "Operation Pedestal" - Atak na konwoj 2
11. "Wakacje w Egipcie" 1
12. "Reykjavik" 1
13. Freetown-Hades 1
14. Operacja 'Żelazna Kurtyna" 1
Zdecydowanie wygrala misja autorstwa sOnara: "Konwój na Maltę" . .
Miejsce drugie - Jacek z swoim "Jupierem o Poranku"
Miejsce trzecie - exequo Casablanka i Orkan
Gratulacje dla zwyciezcow i podzekowania dla tych 5! wspanialych za oddanie glosu
A teraz zwyciezcy w nagrode opisza jak tworzyli swoje misje. Moze staniecie sie wzorem dla kolejnego pokolenia misjonarzy.
Pzdr.
/tes
[ Dodano: 9 Lipiec 2010, 20:31 ]
Ps. No tak, ostatni post i brak odswierzania. Moze ktos dostrzeze podsumowanie
#10 Wysłany: 10 Lipiec 2010, 21:26
Eh, ja zauważyłem konwój na Maltę wygrał zasłużenie, dobra, ciekawa misja, a sonar raczej nie musi mi już zdradzać swoich sekretów, odnośnie tworzenia misji, bo powiedział mi już chyba wszystko
Postanowiłem opisać jak powstała Casablanka ponieważ była to moja pierwsza misja. To dla tych, którzy będą próbowali sił poraz pierwszy. Casablanka powstała po tym jak natknąłem się na stronie Andreva (kalendarium działań morskich) na datę desantu Amerykanów w Afryce. Potem zgłębianie tematu. Dzięki Finkowi i Tesowi znalazłem ciekawe strony na temat konwojów atlantyckich. Niestety nie było nic na temat tego konwoju. Stąd nazwy statków i okrętów (wpadły mi do głowy przy końcowym etapie, który tworzony był ze szklaneczką jakiegoś drinka ) Potem rozkład sił w konwoju. Koniecznie chciałem tam umieścić pancernik i lotniskowiec. Było też dużo tonażu . Dzięki Jackowi zostałem trochę ostudzony. Faktycznie na początku można było przywieźć nawet ok. 100 tys. Rozkład eskorty to też duża jeśli nie cała zasługa Jacka. Uważam, że to akurat najmocniejsza strona tej misji.
Faktycznie to na co zwrócił uwagę Jacek, chciałem żeby misja zaczynała się w dzień, a kończyła w nocy myślę, że to nieźle wyszło. Potem były testy na singlu. Następnie poprosiłem kolegów o test misji, a na końcu testy w multi.
Dzięki za pomoc w tworzeniu misji Jackowi, Finkowi, Tesowi, Wolfixowi, Andrevowi i innym których tu nie wymieniłem.
sOnar [Usunięty] Kommodore
#12 Wysłany: 13 Lipiec 2010, 22:15
Jak powstała misja przez Was wybrana?
Pisałem wiele misji ale tym razem postawiłem na wrażenia. Chciałem napisać coś co wciśnie w fotel, przemieli i wyrzyga z chichotem jak to stwierdził Finek. Założenie było takie by misja sterroryzowała graczy którzy zbyt śmiało do niej podejdą.
Na trzy podejścia do tej misji miałem 2 surv... tylko jakie surv... dwie godziny pingów i jeden wielki horror. Pociłem się bogato próbując wymknąć się z pułapki. Byłem bliski zwątpienia dwa razy jednak udało mi się z trudem przeżyć. Postanowiłem, że taka pozostanie bez zmian.
Dziękuję za Wasze głosy!
Jest mi niezwykle miło, że doceniliście tą misję...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum