Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Łukasz Pomógł: 2 razy Wiek: 36 Dołączył: 27 Mar 2010 Posty: 129 Skąd: Uraz, blisko Wrocławia
#1 Wysłany: 3 Lipiec 2010, 10:16 Grafika- kłopoty z nią
Mam zainstalowany trigger maru 1.9 na SH 4 v.1.5. Mój komp to dwurdzeń amd 3.0 GHZ, geforce 9600 512 mb i 2 gb ramu+ windows XP. Na czystej wersji SH 4 gra idzie bardzo płynnie( około 70 fps), qale z zainstalowanym TMO obraz zaczyna się tzw. rwać( przeskakiwać, grafika idzie skokowo. co z tym fantem zrobić? czy opłaca sie włączyć synchronizacje pionowa?
Imię: Łukasz Pomógł: 2 razy Wiek: 36 Dołączył: 27 Mar 2010 Posty: 129 Skąd: Uraz, blisko Wrocławia
#3 Wysłany: 31 Sierpień 2010, 12:38
Czy wgranie do modu RFB 2.0 modu RSRDC może być zwalniania grafiki SH 4? Dodam że spełniam zalecane wymagania SH 4( nawet mam o wiele więcej niż zalecane)
Przede wszystkim napisz proszę dokładnie jaki masz procesor. Jeśli jest to Athlon X2 to musisz mieć zainstalowany malutki programik do optymalizacji działania dwóch rdzeni tego procesora. To dość znany i często opisywany w internecie problem z tymi procesorami. Program nazywa się Dual Core Optimizer.
Poza tym standardowe działanie ze sterownikami do karty graficznej. I tu od razu mała uwaga: niekoniecznie najnowsze sterowniki są najlepsze
Najlepszy sterownik możesz dopasować poprzez testy wydajnościowe grafiki - na przykład poprzez program 3DMark Studio (proponuję wersję 2006)
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
Imię: Patryk
Ulubiona Gra: Seria SH, Fifa 11, F1 2010, CM03-04 Pomógł: 2 razy Wiek: 28 Dołączył: 04 Maj 2009 Posty: 396 Skąd: Rogów
#11 Wysłany: 1 Wrzesień 2010, 16:13
Ja mam coś w podobie, grafika mi przeskakuje, graficzna Geforce 9400GT 1024 a procesor
Intel Core Duo 2x 2,66 , czasami gdy instaluje, i włączam grę to tak się zaczyna robić, dopiero za 3-4 instalką trafiam na tą bez przycięcia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum