Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Stasiek
Ulubiona Gra: SH3 Pomógł: 2 razy Wiek: 52 Dołączył: 20 Sty 2009 Posty: 432 Skąd: Polska
#1 Wysłany: 20 Listopad 2010, 22:08 Patrol nr 49 - "Ferie w Tunisie" server 1
Patrol nr 49 - "Ferie w Tunisie" server 1
Godzina losowania: 20:00
Start serwera: , godz: 20:10
Cytat:
"Ferie w Tunisie"
U-Booty: VIIB (1942) lub VIIC (1942) weteran
Czas misji 1,5 - 2h 28.02.1943 g 16:30 Pogoda: średnie zachmurzenie
--- TŁO HISTORYCZNE ---
Operacja Torch w Afryce Zachodniej i zagrożenie walką na dwa fronty w niedogodnym terenie przekonało Hitlera i Duce, by wycofać się do Tunezji. Tam Rommel miał przygotować się do długotrwałej obrony by trzymać „afrykańską twierdzę” za wszelką cenę.
--- ODPRAWA ---
Nasza obecność w Afryce jest kluczowa dla losów tej wojny. Nasze samoloty wykryły konwój, płynący w kierunku portów zajętych przez Aliantów. Znaleźć i zniszczyć przeciwnika.
POWODZENIA!
PL_Cmd_Jacek
janko175 - SURV • River Class "HMS Helford" - 1 250
---------------------------------------------------
Razem: 1 250 BRT
PL_Koval_PS - DISC KIA nieliczony
<<"Generator raportów SH3 v. 1.0" PL_Mirko>>
Na starcie kontakt z kutrami na horyzoncie widać białe dymy konwoju nagle nie wiadomo skąd nadleciały samoloty i chyba zrzuciły bomby bo widziałem jak coś płonęło na powierzchni.Skierowałem okręt na konwój jednak hmm.... dziwnie albo ja coś pokićkałem albo konwój postanowił zmienić trasę lecz mimo to odpaliłem trzy torpedy w kierunku C2 który miałem najbliżej 2 trafiły zatrzymując frachtowiec kolejna poszła do Small Merchant i to wystarczyło jednostka poszła na dno.Konwój szalał i musiałem zawracać żeby móc jeszcze walczyć co poskutkowało zatopieniem kolejnego frachtowca.
SH3Img@20-11-2010_21.44.16_906.jpg
Plik ściągnięto 17 raz(y) 93.26 KB
SH3Img@20-11-2010_21.44.22_687.jpg
Plik ściągnięto 17 raz(y) 112.67 KB
SH3Img@20-11-2010_20.48.26_906.jpg
Plik ściągnięto 10 raz(y) 73.42 KB
SH3Img@20-11-2010_21.1.32_593.jpg
Plik ściągnięto 9 raz(y) 64.97 KB
Ostatnio zmieniony przez PL_CMDR Blue R 21 Listopad 2010, 11:29, w całości zmieniany 1 raz
Gdy wkrótce po starcie, zobaczyłem przez peryskop w b. bliskiej odległości ubota na powierzchni, wiedziałem, że będzie gorąco. I jeszcze stłumiony przez wodę warkot samolotów ...
Rok 1943 - niektórzy mają pomysły ...
Próbowałem oddalić się na bezpieczną odległość. Ale wiedząc, że wkrótce zaroi się od eskorty, odchodziłem wolno, zbyt wolno …
Wybuchy bomb gł. za rufą … Komunikat gry ”Koval opuścił grę”.
Szybko ilość eskorty wzrosła do 3 lub 4 sztuk. I już miałem ciepło … Słabe pingowanie … I bomby głęb. w wodzie - blisko … Wydaje mi się, że były też „jeże”.
Schodzę powoli „w zbawczą głębinę”, bez zbytniego hałasu. Znowu bomby, ale bez uszkodzeń. I znowu ...
Po godzinie patrolu, gdy nadpłynął konwój, nie miałem już niechcianego towarzystwa. W trakcie wynurzania na peryskopową, zostałem „przejechany” – 90 % integralki. Morze, nawet to wirtualne takie szerokie, a ten musiał mnie przejechać po kiosku. Jednostka oświetlona - ale w konwoju - odpływa szybko, pokazujący mi rufę. Strzelam wszystkie torpedy dziobowe „na oko” I cisza …. Żadna nie trafiła. Ale spieprzyłem ...
Strzelam z rufowej, do jednostki przepływającej z prawej strony. Na wyprzedzenie - nie ma czasu na pomiary. Merch trafiony w rufę tonie. Po patrolu przyznaje się do niego również wilk, więc do podziału. I to by było na tyle…
Ostatnio zmieniony przez PL_Mirko 20 Listopad 2010, 23:58, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum