Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
#1 Wysłany: 20 Listopad 2010, 23:18 No to chyba mam problem.
Otóż jest problem u mnie. Po 30-45 minutach gry, komputer sam się resetuje. Właśnie zakończyłem w ten sposób 3 patrol online, w singlu tez tak mam. Komputer świeżo po formacie, świeża kopia SH3.
komputer:
Celeron D 2.13 Ghz,
2gb ramu
GeForce 6200 128mb
xp
Byłbym wdzięczny za rady bo mam dość już dziada...Na razie wykminiłem, że może mam za słaby zasilacz, 400W. Ale do tej pory nigdy się to nie zdarzało.
Ostatnio zmieniony przez PL_Koval 20 Listopad 2010, 23:40, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Stasiek
Ulubiona Gra: SH3 Pomógł: 2 razy Wiek: 52 Dołączył: 20 Sty 2009 Posty: 432 Skąd: Polska
#2 Wysłany: 21 Listopad 2010, 00:32 Re: No to chyba mam problem.
Koval napisał/a:
Otóż jest problem u mnie. Po 30-45 minutach gry, komputer sam się resetuje. Właśnie zakończyłem w ten sposób 3 patrol online, w singlu tez tak mam. Komputer świeżo po formacie, świeża kopia SH3.
komputer:
Celeron D 2.13 Ghz,
2gb ramu
GeForce 6200 128mb
xp
Byłbym wdzięczny za rady bo mam dość już dziada...Na razie wykminiłem, że może mam za słaby zasilacz, 400W. Ale do tej pory nigdy się to nie zdarzało.
Nie znam się i fachowcem nie jestem ale wygląda mi to na problem z zasilaczem lub z temperaturą.Zasilacz 400 W spokojnie daje radę, więc nie jest za słaby to raczej coś innego.Sprawdź czy masz czyste wiatraki i radiator bo może przez kurz który się zbiera łapie Ci temperaturę i przez to robi reset....
Też mi to przyszło do głowy, komputer stoi bez bocznej obudowy to łapie co popadnie. Jutro się za to wezmę, w poniedziałek zakładam procek pentium IV 3.06Ghz to od razu z głowy będę miał.
Imię: Timo Hallmann Pomógł: 4 razy Wiek: 106 Dołączył: 03 Lut 2007 Posty: 458 Skąd: Berlin
#6 Wysłany: 21 Listopad 2010, 03:52
hmm temp. można łatwo sprawdzić jak wejdziesz w ms-dosa. Jak ci się sam zresetuje komputer masz przez chwile takie niebieskie tło i pełno rożnych napisów?
_________________ Nie Unterbrechen Sie den Feind, als Fehler zu begehen
Imię: Paweł
Ulubiona Gra: SH III/ Moh:AA/ i wiele innych Pomógł: 2 razy Wiek: 38 Dołączył: 13 Paź 2010 Posty: 357 Skąd: Sosnowiec
#8 Wysłany: 21 Listopad 2010, 12:33
Dokładnie, wina zasilacza lub coolera na karcie graficznej ja miałem to samo pare lat wstecz jak w nic nie grałem to było ok ale jak wlaczyłem jakas gre to po pewnym czasie komp sam sie resetował wymieniłem wtedy radiator razem z coolerem na grafice i zasilacz.
_________________ "Najsłabszym pkt najsilniejszych jest ich niepohamowana pewność siebie..."
hmm temp. można łatwo sprawdzić jak wejdziesz w ms-dosa. Jak ci się sam zresetuje komputer masz przez chwile takie niebieskie tło i pełno rożnych napisów?
nie, po resecie mam normalnie komputer włączony bez błędów, pogram dziś w kampanię to się wyjaśni
Imię: Timo Hallmann Pomógł: 4 razy Wiek: 106 Dołączył: 03 Lut 2007 Posty: 458 Skąd: Berlin
#10 Wysłany: 21 Listopad 2010, 14:36
Koval napisał/a:
kołcz napisał/a:
nie, po resecie mam normalnie komputer włączony bez błędów, pogram dziś w kampanię to się wyjaśni
no to chłodzenie:)
_________________ Nie Unterbrechen Sie den Feind, als Fehler zu begehen
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum