Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
"Strefa Neptuna"
U-BOOTY: IXC/40 (1943) CZAS MISJI: 2 godz
04/02/1943 g. 16:00
POGODA: czyste niebo, wiatr silny
Jest 4 luty 1943 roku . Atlantyk wciaz przemierza niezliczona ilosc konwoji . Kazdy z transportowcow , ktoremu udaje sie doplynac do portu przeznaczenia , przyczynia sie do alianckiej peawagi na afrykanskich frontach .
Niemcy poznali juz jedna z tras , konwoji zmierzajacych ku Afryce i Europie .
Jednym z punktu w ktorym duze konwoje sie rozdzielaja sa Wyspy Kanaryjskie . Niewielkie , na predce sformowane , "Wilcze stado", przyjmuje juz pozycje w okol wysp.
Reszta nalezec bedzie do dowodzcow i...Neptuna , bo przeciez to wciaz jego krolestwo.
--- ODPRAWA ---
Panowie ! Czeka nas trudne zadanie . Mamy zaatakowac konwoj , ktory rozdzieli sie na dwa kontynenty . Eskorta bedzie skladala sie z doskonalych dowodcow. Pokazcie im , ze to my jestesmy tu najlepsi !
Powodzenia! PL_Szczur, PL_David
U-129_von_Harpe - SURV • Small Tanker "BR Small Tanker#2" - 4 249 • Small Merchant "CA Small Merchant#1" - 2 386
---------------------------------------------------
Razem: 6 635 BRT
Majama_PL - SURV
PL_w_wilk - SURV • Bourrasque Class "PO DD Bourrasque Class #1" - 1 398 • Large Merchant "BR Large Cargo#1" - 14 001 • C3 Cargo "US C3 Cargo#1" - 8 631 • Old Passenger Liner "Medium Passenger Liner#1" - 14 595
---------------------------------------------------
Razem: 38 625 BRT
Patrol dość nietypowy konwój się rozszedł na dwie strony.
Co prawda była o tym wzmianka w opisie ale moment podziału i kierunki nieźle namieszały i mało brakowało abym nie trafił w konwój.
Dodatkowo przyczepiła się eskorta uniemożliwiając zatopienie mojego ulubionego lotniskowca.
Musiałem zatopić jednego łobuza bo nie chciał dać mi spokoju.
Dopiero wtedy mogłem zatopić to do czego zdążyłem dopłynąć.
Szczęśliwie tym razem wszystkie torpedy trafiły i wybuchły.
Niestety w tej części konwoju statków było mało i po przeładowaniu torped nie było do czego strzelać a pogoń za resztą konwoju okazała się bezowocna.
Screenshot_213.jpg
Plik ściągnięto 5 raz(y) 161.48 KB
Screenshot_214.jpg
Plik ściągnięto 3 raz(y) 193.28 KB
Screenshot_209.jpg
Plik ściągnięto 13 raz(y) 121.39 KB
Screenshot_212.jpg
Plik ściągnięto 7 raz(y) 285.66 KB
_________________ w_wilk
Ostatnio zmieniony przez PL_w_wilk 26 Listopad 2010, 23:13, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum