Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
"Zatopić ile się da i uchodzić z życiem..." To pierwsze jakoś się nam udało, ale z uchodzeniem już było gorzej. No nie ma co ukrywać. Rozpykali nas i tyle. Zadaliśmy im tam jakieś straty, trochę się natopiło, ale co z tego ? Zapłaciliśmy za to zbyt wysoką cenę. Sam straciłem trzy torpedy; strzały z dystansu mi nie wychodzą.
Potem już było lepiej. Stałem w miejscu ładując rybki i strącając co tam się nawinęło. Niestety liczba niszczycieli wokół mnie wzrastała wprostproporcjonalnie do topionych celów. Aż w końcu zrobiło się ich 3 czy 4 i wypingował mnie Clemson. A że akurat nie miałem go czym zdjąć, skończyło się jak zwykle. Na placu boju został jedynie kpt. Janko (wilka nie liczę; eskorta wyeliminowała go z gry, odpoczywał na dnie). Bronił się dzielnie do ostatnich minut, posyłając na dno niszczyciela. Niestety zastąpił go następny i kpt. Janko spoczął na dnie.
I tu w zasadzie można by zakończyć. Za tych co na morzu.
SH3Img@3-12-2010_21.8.20_446.jpg ze specjalną dedykacją dla Gregorego :)))
Plik ściągnięto 10 raz(y) 38.06 KB
SH3Img@3-12-2010_21.15.28_134.jpg wszyscy znają Arrowa...
Plik ściągnięto 9 raz(y) 84.38 KB
SH3Img@3-12-2010_21.26.59_868.jpg a tu sobie idzie Liner na dno(z niego jestem szczególnie dumny, zszedł mi po jednej, trwało to z 5 min.)
Plik ściągnięto 9 raz(y) 59.22 KB
SH3Img@3-12-2010_22.2.53_696.jpg a to przepiękny strzał Janko, ostatni w tym patrolu...
Imię: Janek Pomógł: 4 razy Wiek: 50 Dołączył: 15 Sie 2007 Posty: 318 Skąd: Cieszyn
#2 Wysłany: 4 Grudzień 2010, 11:07
Gdyby nie fakt ,że tak wielu z nas poszło na dno , można by powiedzieć ,że to misja czysto strzelankowa . Do konwoju było fakt ciężko wejść , ale się udało . Oczywiście tradycyjnie 3 pierwsze torpedy nie trafiły ;< ( to już norma u mnie , mimo co najmniej 3 pomiarów ) , no nic . Potem to już poszło . Każdy okręt schodził po 1 torpedzie , co prawdę mówiąc jakoś mnie nie cieszyło , choć biorąc pod uwagę działania dość licznej eskorty można zrozumieć takie ustawienie misji . Gdybym odpuścił ostatni cel , to może bym wyszedł nie wykryty ,ale zachłanność wzięła górę . 20 min do końca - zostaje wykryty i osaczony przez grupkę DD . Mimo rozpaczliwej obrony na 3 min przed końcem moja łajba została unicestwiona .
Imię: Władysław Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Mar 2010 Posty: 252 Skąd: Warszawa
#3 Wysłany: 4 Grudzień 2010, 18:38
Trafiłem w konwój dobrze ale to tym razem nie pomogło.
Było ciężko wejść do konwoju, eskorta czyściła co się dało.
W końcu jednego niszczyciela zdjęłem bo obchodził mnie z tyłu.
Gdy myślałem że już po wszystkim i dostałem się zauważyłem eskortowca.
Niestety zawiodła ocena sytuacji,
Byłem pewny gdy szedł bokiem że nie jest możliwe aby w skręcie mnie dosięgnął i za późno przyśpieszyłem. Niestety przechodząc za moją rufą trafił mnie.
Padły dziobowe akumulatory i jedna sekcja zaczęła nabierać wody, szedłem na dno za szybko aby silniki na pół mocy mogły mnie wyciągnąć.
Uratowała mnie płytka woda. Opadłem na dno na głębokości 207 metrów.
Na szczęście pozostała integralność 97% i wytrzymały kadłub nowego modelu okrętu.
Ekipa naprawcza naprawiła sprawnie co się dało po czym zarządziłem ciszę aby eskorta mnie nie odkryła. Wrzucili jeszcze parę bomb ale myślę że nie na tą głębokość i dali mi spokój.
Teraz mogłem odejść od kompa bo byłem skazany na patrol w dennym położeniu.
Mógłbym co prawda podnieść okręt ale bez peryskopów możliwa była tylko szarża na powierzchni.
Co prawda już w tym rankingu taką przeprowadziłem ale tam była noc a tutaj więcej niż sprawna eskorta więc zrezygnowałem.
Wróciłem pod koniec patrolu i obserwowałem piękną walkę janko, prawie mu się udało.
Wielkie gratulacje dla janko i supertuxa za uratowanie honoru zespołu.
Screenshot_269.jpg Ratuje mnie dno.
Plik ściągnięto 13 raz(y) 292.06 KB
Screenshot_270.jpg Połatane co się dało.
Plik ściągnięto 13 raz(y) 287.7 KB
_________________ w_wilk
Ostatnio zmieniony przez PL_w_wilk 4 Grudzień 2010, 18:39, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum