Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Patrol w pogodzie sztormowej ma swoje dobre i złe strony.
Dobre bo eskorcie trudno nas wykryć a złe bo widoczność marna i fale zalewają peryskop.
Ekipa składała się jednak ze starych wyjadaczy na czele z Jackiem, więc konwój został mocno przetrzebiony.
Gratulacje dla wszystkich.
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#6 Wysłany: 16 Grudzień 2010, 16:37
PL_Andrev napisał/a:
:schock
Jacku, co tak słabiutko?
taaak, podpuszczaj mnie, podpuszczaj.
Patrolik w przyjemnej i pozytywnej atmosferze, który zakłóciła wiadomość że skończyła mi się but..... hmmmm, nie o tym to nie powinienem pisać na forum .
Duża fala pozwoliła w zasadze wejść bez zbędnych problemów pomiędzy linie transportowców. Tylko raz zostałem wypingowany, lecz seria bomb przeszła za rufą i udało się zgubić ABeka. Potem strzał dwoma w tankowiec - w zasadzie eksplodował po pierwszej.
Następnie dwa trafienia w Pasażera i ... nic, kolejne i ... dym już jest, kolejne i ... ogień ... i nic. Zrobiłem zwrot, puściłem torpedę do Arrowa - wybuchnął i zatonął. Lecz co jest z tą łajbą, czekam, czekam, czekam i nic. Strasznie wolno zakręcam. To przecież niemożliwe, żeby fala tak hamowała mój okręt.
Patrzę i ... przecież wyłączyłem silniki, to jak mam skręcać ?????? No więc odwróciłem się w końcu i zacząłem pogoń za Pasażerem, zaryzykowałem i płynąłem całą naprzód. Powoli zbliżam się , odpalam dwie torpedy na AOB175 i ... oczywiście pudło. - w sumie nie jest to dziwne.
Jednak szczęście mi dopisało i Pasażer jednak zdecydował się zatonąć . Na koniec trafiłem C2, które się zapaliło, poprawka ostatnią torpedą, niestety nie odniosła skutku - odbita.
Dzięki za patrol .
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Ostatnio zmieniony przez PL_Cmd_Jacek 16 Grudzień 2010, 16:38, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Szymon
Ulubiona Gra: Silent Hunter III i V, Seria Mass Effect, Seria Assassin's Creed
#8 Wysłany: 18 Grudzień 2010, 10:26
Widzę jednak Adiq, że zdecydowałeś się popłynąć patrolik rankingowy
_________________ http://www.youtube.com/user/jajcarzek
"Dobry trening w walce z konwojem, jest dla mnie więcej wart, niż najlepszy urlop" Gunther Prien, dowódca U-47
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum