Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Tak, żeby zainstalować TMO w ogóle musisz mieć wersję 1.5, czyli z dodatkiem U-Boat Missions. Mod TMO instalujesz tak, jak każdy inny - najlepiej za pomocą JSGME.
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
Imię: Bartosz
#4 Wysłany: 25 Maj 2011, 17:36
Witam serdecznie:) To mój pierwszy post na forum;)
Mam wielką prośbę; niestety nie bawiłem się jeszcze w modowanie SH IV ( bawiłem się do tej pory na GWX pod SHIII) więc bardzo proszę by ktoś wytłumaczył mi jak zainstalować powyzszego moda-TMO2.0 jak rownież 2.1. Czy jakieś pliki trzeba zamienić w folderze głównym? czy w jakiś inny sposób? Bardzo będę wdzięczny za pomoc.;)
Witam serdecznie:) To mój pierwszy post na forum;)
Mam wielką prośbę; niestety nie bawiłem się jeszcze w modowanie SH IV ( bawiłem się do tej pory na GWX pod SHIII) więc bardzo proszę by ktoś wytłumaczył mi jak zainstalować powyzszego moda-TMO2.0 jak rownież 2.1. Czy jakieś pliki trzeba zamienić w folderze głównym? czy w jakiś inny sposób? Bardzo będę wdzięczny za pomoc.;)
Do instalacji modów wszelakich, jak i różnych łatek, dodatków, pakietów dźwiękowych - słowem wszystkiego co dodaje, zamienia bądź usuwa z gry wykorzystujesz program o nazwie JSGME (jest to skrót od Jane Soft Generic Mod Enabler). Program ten znajdziesz w dziale Download na Naszym Forum. To jest podstawowa informacja dla Ciebie.
Co do innych pytań które mogą Ci się nasunąć w trakcie prób z modowaniem to postaraj się poszukać odpowiedzi na Forum szukając w odpowiednim dziale tematycznym. Oczywiście, możesz od razu zadać pytanie, jednak od razu uprzedzam, że pytania początkujących są z reguły przez Forumowiczów bardzo dobrze znane i ciągłe ich zadawanie może przynieść Ci zupełnie nieoczekiwany przez Ciebie skutek
KIA KIA KIA KIA KIA
Ostatnio zmieniony przez PL_Daritto 2 Czerwiec 2011, 08:00, w całości zmieniany 1 raz
Nie bardzo rozumiem - nie zaobserwowałeś czego?
Po prawidłowej instalacji TMO masz zupełnie inną grę - począwszy od menu startowego poprzez samą rozgrywkę. Inaczej wygląda mapa taktyczna, inaczej wyglądają ikony - zmiany są po prostu całkowite. Sam ekran początkowy gry jest zupełnie inny...
KIA KIA KIA KIA KIA
No to cos jest nie tak w takim razie...bo zmian w menu głównym brak no i ikony zostały te same. Działałem wedle wytycznych:
-Pobrałem JSGME i instal.
-Pobrałem TMO 2.1 z SubSim
-Dodałem TMO do folderu MODS
-Przeniosłem na prawą str, uruchamiając w ten sposób
-Odpalam gre i nic....
Hm, według opisu powinno działać.
Jeśli możesz wrzuc proszę screen z menu startowego gry po instalacji TMO.
Pytałem już wcześniej ale powtórzę - masz oczywiście zainstalowany dodatek U-Boat Missions?
KIA KIA KIA KIA KIA
Oki Leepton - już wszystko wiem. W rozwiązaniu zagadki pomógł już sam screen JSGME
A tak na przyszłość - screeny z gry wykonujesz za pomocą kombinacji klawiszy Ctrl+F11. Wtedy zrzut zapisuje się w katalogu głownym gry. Rozpoznasz go po typie pliku oraz nazwie, w której masz datę i godzinę wykonania screena.
A co do problemu z TMO:
Nie zainstalowałeś moda Trigger Maru To, co wrzuciłeś do JSGME to sam fix, update, a więc łatka podnosząca wersję Trigger Maru 2.0 do wersji 2.1:)
Musisz ściągnąć cały mod - tutaj znajdziesz zarówno mod, jaki wszelkie informacja o jego instalacji oraz change log TMO 2.0
Tak więc mój Panie - ściągasz prawidłowy mod, instalujesz TMO 2.0 na wersję 1.5 gry (a więc z dodatkiem U-Boat Mission), potem dorzucasz update TMO_Update_20_to_2.1 (czyli to, co masz w tej chwili) i dopiero wtedy poznasz nowy, drastycznie odmienny klimat SH4
KIA KIA KIA KIA KIA
Ostatnio zmieniony przez PL_Daritto 30 Czerwiec 2011, 08:28, w całości zmieniany 3 razy
Dziś rano zanim odpaliłem lapka też właśnie w ten sposób o tym pomyślałem
Że chyba najpierw trzeba było 2.0 sciagnac bo cos z tym wpisem w JSGME mi nie pasowało.
Aaa widzisz. No to jak z dzieckiem za rączke w takim razie....;/ JSGME utworzył mi folder MODS na pulpicie. No i jak widac na obrazku TMO jest załadowany zwarty i gotowy. Wiec teraz co robimy?
1. REinstal SH?
2. Przeżucamy folder MODS z pulpitu do katalogu gry? Bo tam go właśnie nie ma.
3. Inne sugestie?
Tutaj nawet jak odznaczy sie kamerę sytuacyjną to i tak jest 100% realizmu, przy wolnym widoku spada do 90%. No i już zwróciłem uwagę na to że ciężej jest samolot zestrzelić jakieś bardziej wytrzymałe są....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum