Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
-"Hans złaź z tego drzewa .Dostalismy nowe rozkazy .Przez cieśninę przepływa kolejny konwój ."
Odbijamy od brzegu i udajemy się zgodnie z rozkazem na środek przesmyku .
Gdy juz prawie jesteśmy na pozycji ,zanurzam okręt na peryskopową i czekam . Chwile po tym ,jeden z naszych zostaje wykryty przez samoloty wroga i zbombardowany . Mamy szczeście .
Operator hydrofonu melduje :
280 okręt wojenny ,
300 - okręt wojenny .
310 - okręt wojenny
330 - handlowy
340 - handlowy
355 - wojenny
Po chwili .... niemal krzyczy : 170 - 210 - 3 okręty wojenne , prędkość : duża , zblizaja się .
-Co o tym myślisz Hans ?
Odpwiedziedz była szorstka i dosadna :" Szajzzze"
Hans mówił z jakimś dziwnym akcetem ,a może to przez brak górnych jedynek ,ale jakoś się dogadywaliśmy .
- Kurs 280 . Podnieść peryskop !
Widać niszczyciela . Mocno zygzakuje . Będzie ciężko go minąć . Po 10 min wyczekiwania podchodzą staki handlowe . Jako pierwszy trudno zatapialny C2 .
A a co tam .
- Pierwsza pal !
- Torpeda trafiła !
Nadpływa stary liniowiec .
- Druga pal !
- Torpeda mineła cel . Przedwczesny wybuch .
- Trzecia pal !
- Trafienie ! Statek zwalnia .
- Czwarta pal !
- Trafienie !
Nagle rozlega się złowrogie :Ping ,ping ,ping . To eskorta , próbuje nas namierzyć .
-Mała na przód .Ciiiii znikamy z tąd .
Manewr się powiódł .
- Peryskop w górę ! Piąta pal !
- Trafienie ! Liniowiec ciagle nie tonie . Czekam na załadunek torped , rozglądając się , co wyczynia eskorta . Dwa niszczyciele krążą blisko . Jeden zobaczył nasz peryskop . Zaliczyliśmy pare kulek małego kalibru .
Kolejne ping , ping , ping . Jeden z DD podchodzi bardzo blisko i zrzuca bomby .
Znowu mamy szczęście . Hans zapomniał o fajce trzymanej w gębie i znowy wyłamał na niej kolejny ząb .
Zmieniamy pozycje . Raz kozie smierć .
- Peryskop w górę ! Pierwsza pal !
- Trafiony! . Liniowiec wreszcie tonie .
Czas się z tąd zmywać . Po drodze strzelam do dwóch tankowców ,ale bez owocnie .
Dzięki za gre i fajną atmosfere w czasie patroplu .
Ranking.jpg
Plik ściągnięto 61 raz(y) 273.2 KB
Wyniki szczegółowe.jpg
Plik ściągnięto 54 raz(y) 291.77 KB
Tropią Tesa.jpg
Plik ściągnięto 58 raz(y) 189.35 KB
_________________ " Jeśli słyszę bzykanie ,to znaczy ,że ktoś bzyka,a jedyny powód bzykania jaki ja znam to taki ,że jest się pszczołą"
Ostatnio zmieniony przez PL_tes 17 Marzec 2011, 19:40, w całości zmieniany 3 razy
sOnar [Usunięty] Kommodore
#3 Wysłany: 17 Marzec 2011, 19:17
Jakoś wkradłem się do konwoju. Nagle łup. Reaven mi przyłożył rybą. Hull 89%.
Potem ktoś przytopił Passengera i zablokował mi możliwość strzałów. Reaven potem próbował mnie staranować.
Osaczyły mnie dedeki i po jednej rudzie ubito mi wszystkich na uszkodzonej rufie... tak zaliczyłem KIA
Towarzystwo ok ale moja sytuacja w konwoju była beznadziejna...
Wkrótce podeślę screeny. Czekam na screeny Reavena
Imię: Paweł
Ulubiona Gra: SH III/ Moh:AA/ i wiele innych Pomógł: 2 razy Wiek: 38 Dołączył: 13 Paź 2010 Posty: 357 Skąd: Sosnowiec
#6 Wysłany: 21 Marzec 2011, 11:08
Podwodne spotkanie ... jak widać ludziom na mostku w niczym nie przeszkadza fakt iż znajdują się pod wodą.
Zdanie dnia: Sonar - k.... co za pajac steruje tak tą łajbą ..." wysuwam peryskop... a tu kilka metrow przedemna uboot no wiec awaryjna wstecz... i to mnie zgubiło... troszke nachałasowałem....
sonar1.JPG
Plik ściągnięto 54 raz(y) 35.95 KB
sonar 2.JPG
Plik ściągnięto 44 raz(y) 36.08 KB
_________________ "Najsłabszym pkt najsilniejszych jest ich niepohamowana pewność siebie..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum