Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Janek Pomógł: 4 razy Wiek: 50 Dołączył: 15 Sie 2007 Posty: 318 Skąd: Cieszyn
#2 Wysłany: 3 Kwiecień 2011, 10:52
To mi przypomina trochę OLC GUI 1.2.7 - -- super precyzyjny kalkulator torpedowy . Miłem kiedyś tutorial do tego . Niestety mało na nim grałem i dość dawno temu . Ale może tutorial jeszcze gdzieś znajdziesz .
Edit : JEST Tutorial do OLC GUI 1.27 Na Sub Sim . Może Ci to pomoże . Wygląda to bardzo podobnie ,do tego co jest na twojej ilustracji.
_________________ " Jeśli słyszę bzykanie ,to znaczy ,że ktoś bzyka,a jedyny powód bzykania jaki ja znam to taki ,że jest się pszczołą"
Ostatnio zmieniony przez janko175 3 Kwiecień 2011, 10:58, w całości zmieniany 2 razy
sOnar [Usunięty] Kommodore
#3 Wysłany: 3 Kwiecień 2011, 13:19
Ja kiedyś umiałem obsługiwać OLC. Wszystko zależy od pierścieni wewnątrz peryskopu, stopera i tablic... ale niestety obecnie nie pamiętam już co i jak
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Aktualnie brak Pomógł: 5 razy Wiek: 30 Dołączył: 26 Lut 2010 Posty: 658 Skąd: oni mają tyle tonażu?
#6 Wysłany: 4 Kwiecień 2011, 17:56
janko175 napisał/a:
Mam już ten tutorial . Jakbyś miał jakimś problem ze zrozumieniem , to łap mnie na vento .
Sonarku a mógłbyś mi podrzucić ten plik z peryskopem bez plam?
_________________ Ford Mondeo Mk III ST220
Wysoko obrotowy silnik DURAtec ST 3.0 V6
226 koni. 7 sekund do setki, ponad 240 km/h maksymalnej prędkości.
Mój ulubieniec ze względu na osiągi i wyposażenie w stosunku do ceny
o widze , ze nie tylko ja pizgam na tym perolu ale mam lepsza wersje, MaGui Version F. Zapytam na subsim Ventoro , lub Makmana o toturial do GUI . Jak go udostepnia to postaram sie zapodac go na stronce.
Hmmm, jeden problem - MaGui F zmienia tarcze namiarowe z x15 na x12. Mam problem, bo nie mogę wyznaczyć prawidłowego kąta wyprzedzenia (według manuala "x") w przypadku tzw. perfect shot. Zmiana podziałki wprowadza inne wartości factora na tarczach, co powoduje, że na przykład kąt wyprzedzenia w manualu, przy tych samych ustawieniach wyjdzie mi inny, niż w grze.
Jak rozwiązać ten problem?
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
To proste bardziej realistyczne podejscie do kata kursowego . Jak jednostka idzie w twa strone , zmniejszasz kat "natarcia" , a kiedy odchodzi od ciebie adekwatnie zwiekszasz ten kont , pomiedzy +15' , 20' . Ot i cala tajemnica nowych zmian w MaGui. Dla ogranego gracza , powstaja nowe mozliwosci torpa naprawde idzie po kontach , do tej pory niedostepnych z podstawy TDC innych kalkulatorow torpedowych. Bardzo realne a nie jak dotychczas okrojone pasmo kata"natarcia" torpedy. Tylko , zal jest jednego. Peryskop MaGui wiekszosc graczy adoptuje do normala i uprawiania kanibalizmu "moderatorskiego" , w jak najszerszym slowa tego znaczeniu. Tym oto pozytywnym wywodem pozwole sobie zakonczyc temat "Wiem , ze nic niewiem"
Imię: Janek Pomógł: 4 razy Wiek: 50 Dołączył: 15 Sie 2007 Posty: 318 Skąd: Cieszyn
#13 Wysłany: 16 Kwiecień 2011, 17:32
PL_Daritto napisał/a:
Qrcze, może ktoś podać link do wersji MEP MaGui 3.4 Final Version?
No problem . A przeglądasz czasem forum Sub sim ? http://www.gamefront.com/files/user/makman94
Edit:
Eeeee cos mi teraz zaskoczyło ,że już to masz . Niestety nie znam tego modu . Jedynie w OLC GUI się orientuje . Przynajmniej w kwestii TDC .
ORP_Bałtyk przyznam sie ,że nie zrozumiałem z twojego wywodu nic a nic .
_________________ " Jeśli słyszę bzykanie ,to znaczy ,że ktoś bzyka,a jedyny powód bzykania jaki ja znam to taki ,że jest się pszczołą"
Ostatnio zmieniony przez janko175 16 Kwiecień 2011, 17:38, w całości zmieniany 1 raz
No ja też średnio zrozumiałem co ORP_Bałtyk chciał nam przekazać.
Co do MaGui to już go rozpracowałem. Tak naprawdę zmiana factora nie ma większego wpływu na sposób namierzania. Jedyne co tak naprawdę jest udziwnione w MaGui (w OLC również) to wyznaczanie prędkości celu. Zupełnie nie rozumiem po co aż tak to skomplikowano skoro jest wiele innych, równie precyzyjnych jak i prostych metod, by znaleźć tą wartość. Ale reszta to całkowity wypas
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
Piszac powyzszego posta mialem taki natlok mysli , iz nie zdalem sobie sprawy z tego , ze mam klopot z ze sprecyzowaniem tego co chce przekazac innej osobie.Poprostu musze popracowac nad wlasna kreatywnascia , i plynoscia przekazu werbalnego
PS. Zachowalem sie jak guwniarz , ale to sie wiecej nie powtorzy.
Witam dzieki temu tematowi wróciłem do sh3 po małej przerwie.
MaGui jest dla mnie podstawowym modem bez niego nie pływam:)
Jeżeli kogos zainteresuje to mam video tutorial jak kręcić tarczą aby coś trafić
pozdrawiam
Chciałem wrzucić swoja paczkę ale znalazłem linka do niej
http://www.subsim.com/rad...do=file&id=1112
Tarcza troszeczke inaczej wyglada niż ta w modzie magui F ale praktycznie to to samo:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum