Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Konrad
Ulubiona Gra: SH3, SH5
Wiek: 44 Dołączył: 16 Kwi 2011 Posty: 11 Skąd: Głębia Romanche (7 758 m)
#1 Wysłany: 9 Grudzień 2011, 08:01 Poszukiwany
Witam forumowiczów. Poszukuje jednego moda, nie znalazłem go na forum. Szukałem też na forum subsim. Pewnie tam jest, ale nie mogłem go zlokalizować. Być może jest on wgrany w jakąś większa modyfikacje. O co chodzi. Mod ten wygląda mniej więcej tak (jeśli się nie mylę). W trakcie gry u dołu ekranu znajdują się ikony przedstawiające ikony naszych oficerów. Prawdopodobnie można im wydawać polecenie uruchamiania zdolności itp. Czasami sytuacja w grze nie daje nam czasu na bieganie po okręcie i wydawania rozkazów. było by to bardzo pomocne. Jeśli ktoś wie jak się ten mod nazywa i wie gdzie go można "zassać". Będę bardzo wdzięczny za podzielenie się tą wiedzą.. Z góry bardzo dziękuje.
Witam forumowiczów. Poszukuje jednego moda, nie znalazłem go na forum. Szukałem też na forum subsim. Pewnie tam jest, ale nie mogłem go zlokalizować. Być może jest on wgrany w jakąś większa modyfikacje. O co chodzi. Mod ten wygląda mniej więcej tak (jeśli się nie mylę). W trakcie gry u dołu ekranu znajdują się ikony przedstawiające ikony naszych oficerów. Prawdopodobnie można im wydawać polecenie uruchamiania zdolności itp. Czasami sytuacja w grze nie daje nam czasu na bieganie po okręcie i wydawania rozkazów. było by to bardzo pomocne. Jeśli ktoś wie jak się ten mod nazywa i wie gdzie go można "zassać". Będę bardzo wdzięczny za podzielenie się tą wiedzą.. Z góry bardzo dziękuje.
Modyfikacja to mod:
Multiple UIs for SH5 with TDC TheDarkWraith - obecnie dostępny na Subsimie w wersji 6.9.0
Jeśli chcesz mieć ikonki oficerów, to musisz ustawić sobie tego moda na tryb SH3Style
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
#3 Wysłany: 29 Grudzień 2011, 08:44
I jeszcze jeden mod poszukiwany. Zmienia on wygląd marynarzy pełniących wachtę na pomoście. Jak się nazywa i gdzie mogę go znalezć? Jest mod od samych lornetek,ale wyglądu postaci to już nie daje rady wyszukać. Chodzi mi o wygląd marynarzy jak na obrazku:
new_km_binos_eW1.jpg
Plik ściągnięto 14 raz(y) 100.48 KB
Ostatnio zmieniony przez Kraldo 29 Grudzień 2011, 08:45, w całości zmieniany 1 raz
#4 Wysłany: 29 Grudzień 2011, 11:07
I dodatkowe pytanie. Dopiero zacząłem przechodzić kampanie (I etap)i może się to pózniej zmieni. Chodzi mi mianowicie o zachowanie samolotów alianckich. Większość przelatuje w bezpiecznej odległości i nie atakuje okrętu podwodnego. To jest normalne na tym etapie gry czy pózniej się to zmieni, czy jednak potrzebny jest jakiś mod do tego żeby atakowały nasz okręt?
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#5 Wysłany: 29 Grudzień 2011, 21:57
Kraldo napisał/a:
I dodatkowe pytanie. Dopiero zacząłem przechodzić kampanie (I etap)i może się to pózniej zmieni. Chodzi mi mianowicie o zachowanie samolotów alianckich. Większość przelatuje w bezpiecznej odległości i nie atakuje okrętu podwodnego. To jest normalne na tym etapie gry czy pózniej się to zmieni, czy jednak potrzebny jest jakiś mod do tego żeby atakowały nasz okręt?
Z tego co się orientuję to mogą być dwie opcje:
- samoloty są wyłącznie "rozpoznawcze" i jedyne co robią to przekazują nasza pozycję do dowództwa RN,
- bug w grze,
Jeżeli chodzi o ogólne zachowanie AI, to polecam mod IRAI (do rozpakowania wymagany program 7zip, winzip może sadzić błędy).
Szczegółowy opis zmian po polsku pod tym linkiem.
Co do obrazka - podaj jego źródło, postaram się namierzyć tego moda.
Ostatnio zmieniony przez PL_Andrev 29 Grudzień 2011, 21:58, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum