Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Tło historyczne:
Jest marzec 1945. Niegdyś dumna Kriegsmarine jest już tylko cieniem dawnej bestii. Panowanie aliantów w powietrzu i brak rekturów powoduje, że U-Booty już są tylko cieniem dawnej epoki.
Alianci zdają sobie z tego sprawę, ale technologia U-Bootów jest wciąż łakomym kąskiem, a Alianci Zachodni i ZSRR zaczynają wyścig o technologię 3 Rzeszy. Wielka Brytania postanawia zająć Norwegię, zanim ZSRR wpadnie na ten sam pomysł.
17 III 1945 dochodzi do ostatniej bitwy morskiej Kriegsmarine...
Odprawa:
U-1233 wypływający na patrol zauważył aliancką flotę desantową kierującą się do Bergen. Musicie natychmiast wyjść w morze i powstrzymać inwazję.
Nasze pozostałe okręty nawodne będą was wspierać.
Pamietajcie, że los nas wszystkich spoczywa w waszych rękach.
PL_CMDR Blue R
W patrolu udział wzięli:
Runio - DISC KIA nieliczony
PL_Hunter_Silent13 - DISC KIA (status do ustalenia)
Na początku patrolu "wyrzuciło" Runio. Po 30 min "wyrzuciło" Huntera. Po godzinie gry Tes melduje, że został zatopiony. Ja w tym samym czasie posyłam na dno niszczyciel (jaki zobaczcie na zdjęciach)
Pomyśleć, że brakło mi zaledwie 20 min. żebym przetrwał ten patrol. Tylu ataków co dzisiaj miałem nie wytrzymałem jeszcze nigdy
Niestety w końcu mnie zatopili.
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
Ostatnio zmieniony przez PL_Adm.Lütjens 9 Maj 2012, 23:00, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Aktualnie brak Pomógł: 5 razy Wiek: 30 Dołączył: 26 Lut 2010 Posty: 658 Skąd: oni mają tyle tonażu?
#2 Wysłany: 10 Maj 2012, 09:16
Ja miałem kontakt z wrogim DD więc mam DISC KIA liczony
Niestety wywaliło z gry ja wiadomość na gg przyszła , wiem że zawsze się wyłącza takie programy przed wejściem do gry ale czekałem na wiadomość od kolesia który chciał kupić konto w grze Bigpointu "Seafight" , tyle dobrego że zdecydował się kupić
_________________ Ford Mondeo Mk III ST220
Wysoko obrotowy silnik DURAtec ST 3.0 V6
226 koni. 7 sekund do setki, ponad 240 km/h maksymalnej prędkości.
Mój ulubieniec ze względu na osiągi i wyposażenie w stosunku do ceny
Imię: "Niewierny"
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#4 Wysłany: 10 Maj 2012, 12:20
Hmm...Wychodzi na to, że tylko ja potraktowałem tą misję bardzo poważnie. Szkoda.
Jednak mieliśmy rację, żeby grać coś na mniejszą ilość osób.
Przez blisko h sam przeciw wszystkim niszczycielom - niezły wynik.
Taka mała uwaga na przyszłość do wszystkich - jeśli wiem, że nie mogę grać to wcześniej to mówię, a nie gram na siłę.
Nic na siłę koledzy
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Aktualnie brak Pomógł: 5 razy Wiek: 30 Dołączył: 26 Lut 2010 Posty: 658 Skąd: oni mają tyle tonażu?
#5 Wysłany: 10 Maj 2012, 15:56
Ale liberator jest mój
Wbiłem na 4 lufowe działko kalibru 20mm i zacząłem walić do wroga.
Jednego się udało zestrzelić, w tabelce nawet reputację dostałem za niego i to tylko o 40 mniej niż Lutjens za DDka
_________________ Ford Mondeo Mk III ST220
Wysoko obrotowy silnik DURAtec ST 3.0 V6
226 koni. 7 sekund do setki, ponad 240 km/h maksymalnej prędkości.
Mój ulubieniec ze względu na osiągi i wyposażenie w stosunku do ceny
Cóż. Jak wywaliło Huntera, to spadliście poniżej absolutnie minimalnego, minimum... W sumie nie wziąłem pod uwagę, że grę zacznie 3 graczy i jeden wyleci... Misja jest bardzo trudna na 3 (choć nie tak jak niektóre misje na 8 graczy, gdy się gra je na 3), a przygotowana na 4 graczy.
Chyba następnym razem dopiszę w podobnie szykowanej misji, że gra poniżej 4 graczy może być za trudna i jeżeli jest 3 graczy zgadzam się na zmianę misji... Bo tak to w sumie tesiu miał rację, że nie można robić precedensów, jak nie ma nic napisane.
Ps. Cieszy mnie, że o misji rok 1945 słyszę, że jest dobra i zbalansowana Stworzenie misji na 1945 to trudność...
Ps2. Aby post nie był pusty, kilka screenów z testów tej misji (w 1 pliku), pokazujące to wyreżyserowane intro, które zapewne widzieliście.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum