Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
"Baltycki kociol"
U-BOOTY: VIIB (1941) - Zawodowcy
CZAS MISJI: 2 godz.
01/07/1941 - Godzina 14:00
Pierwsze dni wojny bolszewicko-niemieckiej. Potega Rzeszy wydaje sie nie do zatrzymania.
Rosjanie zdaja sobie sprawe ze pierwsza linia obrony bedzie dopiero formowana.
Paniczna ucieczka zamienia sie w kontrolowany odwrot.
Trwa ewakuacja portu Ryga.
Wasze zadania to uniemozliwienie opuszczenia zatoki przez bolszewikow.
Zwiad lotniczy donosi, ze wiekszosc transportowcow nie jest broniona - wykorzystajcie sytuacje!
Hmm. Po sprawdzeniu sytuacji na hydro obrałem kurs na najgłośniejszy kontakt .
Po 10 min znowu się zanurzyłem ,żeby sprawdzić co tam rybki szepcą .Przede mną liczne statki i okręty wojenne ,a po prawej trzy dalsze pojedyncze cele . No to zwrot o 90 st i jazda . Nie eskortowany cel , będzie łatwa zdobycz . Po ok 15 min zauważyłem pierwszego cargo stimera . No to plusk po d wodę , zbieram dane do ataku .... srtrzelam i pudło , Cel walił "całą na przód " za nim kolejny ,to samo . Jako trzeci płynął jeszcze większy cel ,jakiś spory transportowiec coś ok 13000 , byłem już realatywnie blisko ok 800 m , ale znowu pudłuje . Po wynurzeniu się cel daje całą na przód i zwiewa . Zniesmaczony tym atakiem wyszukałem na hydro inne cele . Obrałem nowy kurs i po 10 min natrafiłem na konwój chroniony prze 3dd , . Dość niefortunnie sie ustawiłem i nie za bardzo miałem jak okazję strzelać ,ale jakoś się poskładałem i zdołałem trafić ostatni z 3 old pasangerów . Troszkę mi zajeło jego zatopienie . Na zakończenie z kpt Lutiensem podjeliśmy rozbitków .
SH3Img@12-5-2012_rank.jpg
Plik ściągnięto 4 raz(y) 73.33 KB
SH3Img@12-5-2012_strzał litości.jpg
Plik ściągnięto 5 raz(y) 62 KB
SH3Img@12-5-2012_parkowanie.jpg
Plik ściągnięto 5 raz(y) 57.96 KB
SH3Img@12-5-2012_Wilki i ofiara.jpg
Plik ściągnięto 7 raz(y) 51.93 KB
SH3Img@12-5-2012_Spotkanie.jpg
Plik ściągnięto 6 raz(y) 44.64 KB
SH3Img@12-5-2012_Szczegółowe.jpg
Plik ściągnięto 3 raz(y) 130.82 KB
_________________ " Jeśli słyszę bzykanie ,to znaczy ,że ktoś bzyka,a jedyny powód bzykania jaki ja znam to taki ,że jest się pszczołą"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum