Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Michał
Ulubiona Gra: Silent Hunter V
Wiek: 27 Dołączył: 29 Sty 2012 Posty: 23 Skąd: Z Polski - Ojczyzny Mojej
#1 Wysłany: 23 Sierpień 2012, 20:43 MEGA-mod na załogę okrętu podwodnego!!!
Witam wszystkich!
Przez długi okres czasu nie okazywałem żadnej aktywności na forum. Jednak ja ciągle pracowałem nad moim modem dot. załogi okrętu. Powiem więc od razu: korzystałem z moda MightyFine Crew 1.2.1 Mod autorstwa "Heretic", oraz z moda PE_MORE_CREW 00.00.03b autorstwa "Paris_England". Dla Nich - wyrazy szacunku. To na bazie tych dwóch modów stworzyłem mojego, chyba najlepszego dostępnego moda na załogę. Teraz wymienię jego wady i zalety:
Zalety:
+ Ilość załogi bardziej zbliżona do prawdziwej (teraz jest 38 członków załogi, a nie jak w standardowej wersji, 29),
+ Załoga przestała się teleportować - teraz całkiem znośnie chodzą tam i z powrotem,
+ Animacje są teraz jak najlepiej dostosowane do sytuacji,
+ Kompatybilność z większością dużych modów (TDW Multiple UIs, Open Horizon, Magnum Opus itp.) oraz z wersją podstawową,
+ Załoga nie jest na zewnątrz, kiedy jest brzydka pogoda,
+ Mod jest kompatybilny z JSGME.
Wady:
- Załoga "wchodzi na siebie" i idzie razem na sobie "a'la <bliźniaczki syjamskie>",
- Czasami dodana załoga potrafi się "zamrozić" - nie idą żadne animacje,
- Czasami różne osoby zachowują się dziwnie (wiem gdzie jest błąd - do naprawy) - mam tu na myśli, że np. oficer wachtowy przy ciężkim dziale chwieje się, jakby był pijany,
- Po ataku, np. torpedowym, załoga już nie wychodzi na zewnątrz,
- Kiedy działo przeciwlotnicze, pan artylerzysta lewituje (wiem gdzie jest błąd, do naprawy),
- aby mod działał poprawnie (już po zainstalowaniu) każdorazowo należy załadować misję, wrócić do głównego MENU i ponownie załadować misję - jeśli tego nie zrobimy, nie będziemy mieli dodatkowych 9 ludzi (nie mam pojęcia gdzie jest błąd, proszę Was o pomoc).
- Czasami załoga "ucieka" z okrętu - wiem, gdzie jest błąd...[/u]
Tutaj parę fotek:
Ten mod automatycznie zawiera moda MightyFine Crew 1.2.1 - nie musimy więc go instalować. Instalujemy standardowo przez JSGME. Kopiujemy folder "MODS" do folderu, gdzie znajduje się folder "MODS" na komputerze. domyślnie - Silent Hunter 5.
Jeżeli ktoś chciałby się przyłączyć do projektu, serdecznie zapraszam (przeczytaj plik tekstowy w folderze "Dokumentacja"). Wszelkie uwagi i komentarze są mile widziane. ZAPRASZAM DO POBIERANIA!!!
#4 Wysłany: 24 Sierpień 2012, 20:01
Hmm, tłoczno, chociaż powinno być jeszcze tłoczniej . Na okręcie podwodnym zwykle było 44 członków załogi. Więc jeszcze brakuje sześciu. Jednak ja nie potrafię ich dodać - tutaj przyda mi się fachowa pomoc prawdziwych modderów - TheDarkWraith'a itp. Oni to się na tym znają... Bo całe kwatery przednie są praktycznie puste . Nie powinno tak być...
_________________ Zapraszam do współpracy [modowanie SH5], oraz na moją stronę internetową poświęconą Silent Hunter 5. [silenthunter5.za.pl]
"Z pośród 40'000 marynarzy niemieckich okrętów podwodnych, 30'000 już nigdy nie ujrzało swej ojczyzny..."
Chciałbym Was poinformować, że niedługo pojawi się nowa wersja mojego moda. Niestety, jest niekompatybilna z genialnym modem autorstwa TDW, zmieniający interfejs . Próbowałem to naprawić, ale bez skutku... Problem leży w plikach *.prt... Ale nie potrafię tego naprawić. Jednak w wersji 0.3 nadchodzi stosunkowo dużo zmian: przednie kwatery będą zapełnione, i skończą się zamrożenia załogi.
Pozdrawiam wszystkich, jednocześnie proszę o pomoc...
_________________ Zapraszam do współpracy [modowanie SH5], oraz na moją stronę internetową poświęconą Silent Hunter 5. [silenthunter5.za.pl]
"Z pośród 40'000 marynarzy niemieckich okrętów podwodnych, 30'000 już nigdy nie ujrzało swej ojczyzny..."
#8 Wysłany: 2 Wrzesień 2012, 12:10 Zawieszenie prac nad modem
Witam Was, drodzy podwodniacy!
Mam dla was smutne wieści . Wraz z nadchodzącym rokiem szkolnym, który zaczyna się już jutro ( ) prace nad moim modem na załogę spowolnią do około zera. Jednak zapewniam Was, że w każdej wolnej chwili będę ulepszał tę modyfikację. Więc... kolejna aktualizacja najbliżej w 2013 roku.....
A więc... 'Salute'.
Imię: Damian Pomógł: 3 razy Wiek: 28 Dołączył: 07 Maj 2011 Posty: 130 Skąd: Zabrze
#9 Wysłany: 2 Wrzesień 2012, 13:59 Re: Zawieszenie prac nad modem
silentmichal napisał/a:
Witam Was, drodzy podwodniacy!
Mam dla was smutne wieści . Wraz z nadchodzącym rokiem szkolnym, który zaczyna się już jutro ( ) prace nad moim modem na załogę spowolnią do około zera.
Nauka jest najważniejsza , poświęć się jej w 100 % a ona cie wynagrodzi , a następne wakacje za niedługo
Z ciekawości. Do jakiej szkoły chodzisz, że czasu na hobby nie znajdziesz?
Chyba, że masz więcej hobby i akurat z tego musisz zrezygnować, to nie ma pytania.
Ja wiem, że szkoła = mniej czasu, ale ja zawsze czas na hobby znajdowałem.
#11 Wysłany: 3 Wrzesień 2012, 12:20
Chodzę do szkoły salezjańskiej, więc poziom naprawdę wysoki . Wiesz... codziennie 8 lub 7 godzin lekcyjnych, a jeszcze kółka dodatkowe, no i odrabianie zadań domowych.... uczenie się do sprawdzianów.... i z tego wychodzi, że mam bardzo mało czasu na COKOLWIEK...... Chociaż fakt, że bardzo dużo się uczę, bo w pierwszej klasie gimn. miałem 10 szóstek .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum