Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Mam takie pytanie. Czy opłaca się kupowac silent hunter 5? Podobno jest wiele dodatków i modyfikacji, ale opinie graczy na temat tej gry były różne. Dziękuję. CΠACEWA
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#2 Wysłany: 24 Wrzesień 2012, 15:56
Co to znaczy opłaca się ? Na pewno nie kupisz tanio i nie sprzedasz drogo .
Mnie osobiście gra się podoba, wraz z modami Real Navigation i Multiple UI for SH5 oraz Open Horizon gra się całkiem przyjemnie.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Odpowiednio zmodowana gra jest naprawdę świetna. Ja sam byłem bardzo sceptycznie nastawiony do tej części Silent Hunter`a, jednak gdy już spróbowałem i cierpliwie przeszedłem przez proces instalacji poprawek jestem bardzo zadowolony.
Jeśli mogę więc wyrazić swoją subiektywną sugestię to TAK, POLECAM
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
A porównałeś wymagania sprzętowe SH5 z konfiguracją swojego kompa?
Wymagania SH5
Cytat:
Minimalne wymagania sprzętowe:
Procesor: Intel Core 2 Duo E4400 lub AMD Athlon 64 X2 4000+
Pamięć RAM: 1 GB (XP)/ 2 GB (Vista)
Karta grafiki: kompatybilna z DirectX 9.0c 256 MB pamięci
Miejsce na dysku: 8GB
System operacyjny: Windows XP/Vista/7
Zalecane wymagania sprzętowe:
Procesor: Intel Core 2 Duo E6850 lub AMD Athlon 64 X2 5600+
Pamięć RAM: 2 GB
Karta grafiki: kompatybilna z DirectX 9.0c z 512 MB pamięci
Miejsce na dysku: 8GB
System operacyjny: Windows XP/Vista/7
Bo jeżeli jest to ten sam sprzęt na którym próbowałęś odpalić "PT Boats: Knights of the Sea" , to nie warto kupować.
Radeon 9550 może pozwoli odpalić menu SH5 (2D), ale mając na pokładzie 128 MB pamięci prawdopodobnie "klęknie" przy próbie odpalenia misji (3D Engine - wymagane minimum 256 MB, zalecane 512 MB ). A gdyby jakimś cudem wytrzymała próbę, to i tak nie uzyskasz efektów graficznych takich jak na reklamowych screen'ach.
Nie da się!
Pisząc 128, 256, 512 MB - piszę nie o pamięci RAM, ale o ilości pamięci karty graficznej. Takie kości pamięci są wlutowane na stałe w płytkę karty.
To nie pamięć RAM - gdy masz wolny slot wstawiasz kość pamięci i po sprawie. Dopóki nie kupisz lepszego kompa daruj sobie.
Sam piszesz, że w SH3 grasz na najniższych detalach, a SH5 to już zupełnie inna liga, dużo bardziej wymagająca grafika.
Radeon 9550 może pozwoli odpalić menu SH5 (2D), ale mając na pokładzie 128 MB pamięci prawdopodobnie "klęknie" przy próbie odpalenia misji (3D Engine - wymagane minimum 256 MB, zalecane 512 MB ). A gdyby jakimś cudem wytrzymała próbę, to i tak nie uzyskasz efektów graficznych takich jak na reklamowych screen'ach.
Tak po prawdzie robiłem taki test na 128MB I grafikę potem wymieniałem. Menu też klatkuje, bo gra już wtedy ładuje elementy grafiki i te tak buzuja kartę, że i windows zaczyna klatkować ;D Choć prawda, że po odpaleniu 3D, to już zupełnie "mrozi".
[Usunięto za łamanie regulaminu]. Mirko miałeś rację. Nie pogram sobie w tą grę. Intro przechodzi a podczas ładowania gra mi wychodzi do pulpitu. Trudno.
Ostatnio zmieniony przez PL_Andrev 6 Październik 2012, 19:08, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum