Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
"Cien Malty"
U-BOOTY: VIIB (1942) lub VIIC (1942) - Zawodowcy
CZAS MISJI: 1 godz 45 min.
12/08/1942 - Godzina 05:15
Pogoda: srednie zachmurzenie, lekka mgla
--- TŁO HISTORYCZNE ---
9 sierpnia z Giblartaru wyplywa niezwykle cenny konwoj na Malte. Od jego powodzenia zalezy byc albo nie byc wyspy. Obie strony zdaja sobie z tego doskonale sprawe. 11 VIII 1942 zaczyna sie jedna z najbardziej zazartych walk konwojowych w historii WWII.
--- ODPRAWA ---
Do wszystkich jednostek na Morzu Srodziemnym. Zauwazono brytyjski konwoj na wysokosci Bizerte. Za wszelka cene przechwycic i zadac maksymalne straty.
Z dedykacja dla calego PS i W.A.R.D.C
PL_tes
v.2.1
08/01/2010
W patrolu udział wzięli:
c0de - KIA
W.A.R.D.C sOnar - KIA
PL_Lutjens - KIA
PL_Mirko - KIA • Large Merchant "MV Melbourne Star" - 13 616 • Medium Cargo "MV Deucalion" - 5 038
---------------------------------------------------
Razem: 18 654 BRT
Uszkodzony Old Passenger Liner
Dwie minuty tym razem zabrakło mi do końca. Drugi patrol tego wieczoru, więc zmęczenie wzięło górę. Trochę przysnąłem ...
Czekałem na przeładowanie torpedy, aby dobić uszkodzonego trzema torpedami, wpółzatopionego OPL'a.
Grupa DD;ków zaszła mnie z boku. Zanurzenie alarmowe i pierwszy unik bez większych uszkodzeń.
Jednak drugi atak i celna seria na 100 m. zakończyła mój udany do tej pory patrol.
Pozostali gracze zaliczyli KIA wcześniej i dopingowali mnie z chmurki. Na niewiele to się zdało. Jak to w misjach Tesa - wszyscy KIA - zdarzenie normalne.
Ranking.jpg
Plik ściągnięto 4 raz(y) 80.33 KB
Zatopione.jpg
Plik ściągnięto 6 raz(y) 79.39 KB
Pechowy OPL.jpg
Plik ściągnięto 8 raz(y) 63.66 KB
Ostatnio zmieniony przez PL_CMDR Blue R 15 Listopad 2012, 09:44, w całości zmieniany 4 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum