Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
"Demony i blyskawice"
U-BOOTY: VIIB (1939) - Zawodowcy
CZAS MISJI: 2 godz.
03/07/1940 - Godzina 01:30
Pierscien wokol Wielkiej Brytanii zaciska sie niczym petla na szyi. U-booty wybieraja teren swoich lowow z coraz to wieksza bezczelnoscia, atakujac flote handlowa coraz blizej jej portow macierzystych. Admiralicja brytyjska calkowicie nie przygotowana do takiego sposobu walki nie dysponuje dostateczna liczba niszczycieli mogaca zapewnic bezpieczenstwo swoim okretom. Bristol i Liverpool sa portami, z ktorych wyplywa najwieksza liczba statkow a eskorty jest ciagle za malo...
ZADANIE: na trasie do portow Liverpool i Bristol kursuje ogromna ilosc statkow z zaopatrzeniem - atakujcie wszelkie wrogie handlowce. Czesto pojawiaja sie tez tam wieksze okrety wojenne. Musicie takze uwazac na jednostki panstw neutralnych. Pamietajcie iz za zatopienie jednostki neutralnej grozi rozstrzelanie... Powodzenia.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
mission by SD_whiskey111
W patrolu udział wzięli:
PL_Mirko - KIA
PL_Szylol - DISC KIA liczony
W.A.R.D.C sOnar - DISC KIA liczony
Davlol - DISC KIA liczony
PL_CMDR Blue R - DISC KIA liczony
cOde - DISC KIA liczony
ok 1 997 BRT (mały parowiec)
Egipskie, atramentowe ciemności. Wszyscy, oprócz Finka, gracze narzekają, że nic nie widza. Naprawdę dziwne - ciemna noc i nic nie widzą
Jednak jest ktoś kto widzi b. dobrze – mój wachtowy - jasnowidz. „Najbliższy widoczny kontakt 10900 m, 310 stopni” - robi wrażenie.
Mając w pamięci pierwszy patrol rankingowy na UTW i skryte podejście do konwoju w ciemnościach na powierzchni, postanawiam sprawdzić czy w KoTA jest to możliwe. Wówczas nie zostałem wykryty przy odległości DD'eka ok 1200-1500 m. Tym razem próba całkowicie nieudana.
W kilka chwil po ostatnim meldunku wachtowego „Najbliższy widoczny kontakt 2900 m”, kąt też się zgadza, widzę czerwono-żółte płomienie wybuchów artyleryjskich nad obserwowaną jednostką. Myślę sobie „Ooo, kogoś wykryli”. Wkrótce zdumiony obserwuję wybuchy przy mojej burcie. Wykryli, ale mnie. Awaryjne zanurzenie nic nie pomogło, nie było co ratować.
Ciemność całkowita, odległość duża, a mój wirtualny okręt został podziurawiony jak rzeszoto. Nawet w dzień nie wiem czy DD'ek byłby tak skuteczny. Realizm 100%
Odchodzę od kompa na 15 min., wracam i jeszcze widzę jak wysypuję się serwer. Postawiłem serwer openVPN i serwer SH3. Prawdopodobnie to jest za dużo na mój komp lub łącze. Musimy w przyszłości rozdzielać serwery.
Finek! Prośba - uzupełnij ewentualnie zatopienia. Po całym incydencie zresetowałem system i nie zrobiłem screen'ow
Ostatnio zmieniony przez PL_CMDR Blue R 17 Listopad 2012, 20:15, w całości zmieniany 2 razy
Gra się sypnęła, gdy C0de Mirko zginąl, a c0de dopiero zaczynał topić (1 mały parowiec miał). Ja właśnie przystępowałem do ataku... Szkoda, naprawdę szkoda... Bo zapowiadał się dobry patrol.
A pamiętam jedno.. patrzę przez peryskop. Kręcę w koło. Egipskie ciemności.. Wynurzam się... Co tu tak jasno?! KONWÓJ! 3km! Zanurzenie... Wystawiam peryskop... Widzę tą ciemność egipską... po czym podnosząc dalej peryskop, przebijam powierzchnię wody.
Ale jaja Płynąłem z peryskopem pod wodą dobre 10 minut i nawet nie zauważyłem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum