Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
"Wojna to magia"
U-BOOTY: VIIC (1941) lub IXB (1941) - Weterani
CZAS MISJI: do godziny 13:00 (109 minut)
11/11/1939 - Godzina 11:11
Tło historyczne:
Wojna, niezależnie jaka by była, niszczy psychikę ludzką. Wielu doświadczając jej okrucieństw załamuje się, inni zmieniają się nie do poznania. Niektórzy patrzą na nią jak na sport i zakładają się o głupie rzeczy ryzykując swoje życie.
A co zrobić, jeżeli dowództwo pochwala takie zachowania? Wśród kapitanów U-Bootów walka o tonaż była niczym sport. Pochłaniała ich i często niszczyła...
Sytuacja:
Jest 11 października 1941 roku. Na Atlantyku na patrolu uformowało się Wilcze Stado Magie, w którego skład weszło kilku przyjaciół z flotylli.
Zanim wypłynęli założyli się, że ten, który zatopi największy tonaż, po powrocie do bazy napisze artykuł dla propagandy.
Obecnie nikt nic nie zatopił, ale stado znalazło konwój....
(a na Polski: Zatopisz najwięcej i przeżyjesz, w nagrodę piszesz raport na forum)
PL_CMDR Blue R
W patrolu udział wzięli:
c0de - SURV • Small Tanker "Bon Bon" - 4 264 • 1/2 Old Passenger Liner "Granny Smith" - 7 134
usszkodził Chatmana Rarity z Lutjensem oraz OPL Snowflake z Finkiem i sOnarem i (ponoć, nie do końca potwierdzone) Repulse HMS Princess Celestia z sOnarem.
---------------------------------------------------
Razem: 11 398 BRT
W.A.R.D.C sOnar - SURV • 1/2 Old Passenger Liner "Granny Smith" - 7 134
Uszkodził Troopa Lyraheartstring, Repulse HMS Princess Celestia oraz Old Passenger Snowflake z Finkiem i c0de.
Razem: 7 134 BRT
PL_CMDR Blue R - SURV • CAM-Ship "Derpy" - 6 924 • Fiji Class "HMS Princess Luna" - 9 400
uszkodził C3 Applejack oraz Snowflake z sOnarem i C0de, a także uszkodził T3 Mrs. Cup Cake
Razem: 16 324 BRT
Lütjens - SURV
uszkodził Chatmana Rarity z c0de
Na początku patrolu byłem blisko Luciaka, ale ten potem popłynał I ZAATAKOWAŁ naszego rajdera... ma szczęście, że zanim go dobił, zrobiły to Brytole.. I tak Discord poszedł na dno...
Wszedłem do konwoju i jeden DD zaczął krażyć w pobliżu. Posłałem salwę 2 torped do katapultowego i wyleciał... Wtedy DD mnie wykrył. Na szczęście przekmnąłem przed Old Passengerem Grany Smith. Widząc wystawioną tłuściutką HMS Princess Celestia i mając DD na karku posłałem salwę pozostałych torped. Żadna nie trafiła w pancernik, co wykonał wielkie 360 wokół konwoju (ale jej eskapadę to sOnar lepiej opisze), za to dorwałem jej młodsza siostrę (Fiji HMS Princess Luna, zatonęła na dziób po jednej, ale żadne zdjęcie nie wyszło (zalany peryskop lub brak piany, bo za późno się skapnąłem)) oraz uszkodziłem C3 Applejack, ale jednostka uciekła płonąć... Chaos w konwoju utrudniał celowanie. Jedna torpeda wysłana do Repulse trafiła Snowflake.. 2 przedwczesne... W sumie to zaliczyłem oprócz pudeł jeszcze uszkodzenie T3 Mrs. Cup Cake, ale choć z C0de próbowaliśmy dobić jednostkę, mieliśmy 2 przedwczesne i co najmniej 1 niewypał (wiem tylko o moim).
W tym czasie do konwoju ucieka jeszcze Troop trafiony przez sOnara oraz Chatman.... Którego Luciak i C0de już podzielili. Gdy miałem 2 minuty do przeładowania, nagle spomiędzy wraków wyskoczyła Celestia i przepłynęła tuż przed wyrzutniami... Mieć wtedy torpedę w wyrzutni... .. Ostatnie torpedy w mocno przechylonego OPL też nic nie dały. Bez torped mogliśmy tylko podziwiać pobojowisko...
Cały czas mnie i Luciaka goniły DD. Ale chowałem się między wrakami (raz nawet oberwał wrak, gdy byłem blisko) udało mi się je zgubić.
Zgodnie z opisem, to ja pisałem dla propagandy.
Ps. Pozdrawiam c0de, co zobaczył błąd w opisie (1939 jest podane, choć misja dzieje się w 1941)
1.jpg Derpy is Derpy
Plik ściągnięto 7 raz(y) 134.51 KB
2.jpg Torpeda z salwy trafia Applejack
Plik ściągnięto 3 raz(y) 127.24 KB
4.jpg Lekko uszkodzony Troop i Repulse uciekają.
Plik ściągnięto 6 raz(y) 129.56 KB
5.jpg Rarity i Mrs. Cup Cake uciekają...
Plik ściągnięto 7 raz(y) 124.81 KB
3.jpg Płonący C3 Applejack
Plik ściągnięto 5 raz(y) 136.3 KB
6.jpg Trafiony przez trio Finek-sOnar-c0de Snowflake nie tonie
Plik ściągnięto 3 raz(y) 146.91 KB
7.jpg Tabela1
Plik ściągnięto 6 raz(y) 176.81 KB
8.jpg Tabela2
Plik ściągnięto 6 raz(y) 170.76 KB
1.png Tabela rankingowa. sOnar i c0de wspinają się do góry, idąc łeb w łeb
Ostatnio zmieniony przez PL_CMDR Blue R 3 Luty 2013, 22:55, w całości zmieniany 1 raz
sOnar [Usunięty] Kommodore
#2 Wysłany: 4 Luty 2013, 06:19
Misja zajefajna. Długie podejście - bardzo długie. Na początku trafiam Passengera, puszczam serię pudeł (lub odbitych) do Revenga przez co przypadkowo trafiam Troop Transporta. Następnie puszczam rybę Revenge'owi w rufę. Potem odbita od T3. Nie rezygnując wsadzam jeszcze dwie Revenge'owi. Walę dalej - jedna w celu i dwie odbite od drugiego pasażera. W sumie moje torpedy trafiły 5 jednostek o niebagatelnym tonażu. Gdyby eksplodowały w celu bo waliłem głównie po CRITICAL'ach właśnie merdałbym uszyma. Niestety nie wylosowało criticali i jednostki przetrwały. Pech? Tego nie wiem. Po prostu zarąbisty patrol. Waliłem głową w peryskop ale co miałem zrobić. Beczeć? Wyć? E, no - za stary wilk na to jestem
Wyrażam dla całej ekipy. Daliśmy dziadom popalić bogato
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum