Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Grzegorz
Ulubiona Gra: seria Wing Commander (wielki fan), Silent Hunter III, seria Hitman, Fallouty Pomógł: 1 raz Wiek: 32 Dołączył: 11 Lis 2012 Posty: 73 Skąd: ze Śląska
"Dzien M"
U-BOOTY: VIIB (1941) - Zawodowcy
CZAS MISJI: 2 godz.
22/06/1941 - Godzina 12:00
Rosjanie zgromadzili potezne sily w rejonie Leningradu. Zdaniem doradcow szykuja sie do wojny.
Potega wojsk sowieckich wyglada na nie do zatrzymania.
Jedyna nadzieja to atak wyprzedzajacy.
Oficerowie, marynarze. III Rzesza patrzy na was.
Flota baltycka musi przestac istniec. To wasze zadanie.
Przygotujcie sie do ataku.
PL_Andrev
W patrolu udział wzięli:
PL_CMDR Blue R - KIA (zginął w pierwszej minucie )
_________________ Zwał się John C. Butler a był naprawdę podłym draniem
Ilekroć próbowałem poczęstować go cygarem
On stanowczo odmawiał
Fundując mi soczystego jeża prosto w twarz
Udany patrol to taki w którym c0de zatapia 4 DD-eki
Ostatnio zmieniony przez c0de 16 Luty 2013, 00:04, w całości zmieniany 1 raz
Imię: "Niewierny"
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#2 Wysłany: 16 Luty 2013, 00:12
Trochę zdjęć z patrolu naszego kolegi "Brutala"
SH3Img@15-2-2013_21.45.7_817.jpg
Plik ściągnięto 9 raz(y) 128.05 KB
SH3Img@15-2-2013_22.2.26_456.jpg
Plik ściągnięto 11 raz(y) 123.99 KB
SH3Img@15-2-2013_22.2.31_542.jpg
Plik ściągnięto 7 raz(y) 119.02 KB
SH3Img@15-2-2013_22.2.41_887.jpg
Plik ściągnięto 11 raz(y) 131.26 KB
SH3Img@15-2-2013_22.2.44_393.jpg
Plik ściągnięto 13 raz(y) 144.68 KB
SH3Img@15-2-2013_22.2.49_797.jpg
Plik ściągnięto 11 raz(y) 127.94 KB
SH3Img@15-2-2013_22.3.36_279.jpg
Plik ściągnięto 13 raz(y) 115 KB
SH3Img@15-2-2013_22.4.32_229.jpg
Plik ściągnięto 14 raz(y) 44.92 KB
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
Hę?
Jak można zginąć w pierwszej minucie? Pierwszej minucie ataku?
Od kiedy 1 minuta jest po 20 minutach ucieczki? Poległem około 45 minuty patrolu, ścigany przez 3 DD. Po tym jak 1 atak mi zniszczył wszystkie stery głębokości i uszkodził stery kierunku, wiedziałem, że będzie źle. Następny atak zniszczył uszkodzone stery i nabierając wody uderzyłem w dno... I potem.. z 26% kadłuba na 45 metrach byłem już bezbronny... Ucieczka była długa. W tym raz mnie wyrzuciło na powierzchnię (zaraz po utracie sterów głębokości okręt stracił sterowność)
Wtedy też napisałem "Trafiła bomba suba, naprawić się nie uda, na górze zaś DyDyna świętowanie zaczyna" i rozpisałem się, że bez sterów nie da się na 45 metrach uciec...
I to o ten wierszyk, a nie o "Płonie tanker w konwoju, Finek idzie do boju, wokoło zaś DyDyna Pinganie rozpoczyna", który napisałem zamiast "in" mi szło ze zginąłem, jak pytaliście kiedy... (Notabene cisza była na czacie... Jakbyście spali. Co nie napisałem to bez odpowiedzi).
Ps. Obrazki będą potem z opisem, jak nagorsze menty antyu-bootowe ściągnąłem od was.
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#5 Wysłany: 16 Luty 2013, 13:00
A ja nie zdążyłem do Was dołączyć. Następnym razem.
Gratulacje cOde.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Ulubiona Gra: seria Wing Commander (wielki fan), Silent Hunter III, seria Hitman, Fallouty Pomógł: 1 raz Wiek: 32 Dołączył: 11 Lis 2012 Posty: 73 Skąd: ze Śląska
Hę?
Jak można zginąć w pierwszej minucie? Pierwszej minucie ataku?
To taki sobie żarcik od Lutjensa i ode mnie
Dowcipnisie się dwa znalazły
P.S. W końcu moderator ma prawdo edycji postów
On stanowczo odmawiał
Ostatnio zmieniony przez c0de 16 Luty 2013, 13:50, w całości zmieniany 1 raz
Które łamią regulamin, a nie cenzury.
Napisałeś tak i bez twojego polecania zmiany postu, ja nic nie zmienię, choć z tym się nie zgadzam, bo to byłaby cenzura.
Które łamią regulamin, a nie cenzury.
Napisałeś tak i bez twojego polecania zmiany postu, ja nic nie zmienię, choć z tym się nie zgadzam, bo to byłaby cenzura.
U mnie masz pełne prawa super moderatora
A jeśli chodzi o konwój to nie był trudny, bo korzystałem z wady Strozhevoy-a czy jak sie to pisze ?
A mianowicie, że nie ma bomb głębinowych z tyłu
Tylko boczne, co było dla mnie sporym ułatwieniem i szło nieźle poszaleć na 8 węzłach
No i w książeczce indentyfikacyjnej jest błąd jeśli chodzi o zanurzenie Strozhevoy-a
Strozhevoy ma 3 m zanurzenia. Mangetyk dopiero na 4 m głębokości zareagował poprawnie
Wcześniej zmarnowałem tak z 4 torpedy ustawiając na 5.2 m głębokości
Ale misja super, bo wreszcie coś odmiennego niż Ci Brytyjczycy
P.S. Trzeba też coś z jeżami pojechać coś ala 1944, 1945 do tego Buckley-e i John C. Butlersy na ELITE
Jakaś grupa szturmowa
Wiem, że jest to hardkor ale trzeba też coś poćwiczyć na jeżach
Możemy zrobić nierankingowy patrol jak chcecie
Co wy na to ?
Chyba, że nie ma misji takiej w pakiecie
Ale to może jutro
Dzisiaj urodzinkowy wybiera misje
On stanowczo odmawiał
Ostatnio zmieniony przez c0de 17 Luty 2013, 19:11, w całości zmieniany 2 razy
A jeśli chodzi o konwój to nie był trudny, bo korzystałem z wady Strozhevoy-a czy jak sie to pisze ?
A mianowicie, że nie ma bomb głębinowych z tyłu
Tylko boczne, co było dla mnie sporym ułatwieniem i szło nieźle poszaleć na 8 węzłach
Chodzi ci o ten błąd, co jakbyś nie był za blisko "sojusznika" prawie cię zatopił w patrolu 28? Szczęśliwie nie rzucił z 1 burty, bo było za blisko swojego.
[ Dodano: 23 Luty 2013, 16:59 ]
Parę foci z patrolu w załączniku
1.jpg Uszkodzenia po 1 ciężkim i kolejnym ciężkim ataku. Nie ma zdjęcia po zniszczeniu sterów.
Plik ściągnięto 10 raz(y) 289.05 KB
2.jpg Wyrzucenie na powierzchnię po utracie sterów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum