Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#1 Wysłany: 29 Maj 2013, 20:54 Warthunder: Tanks
Część z Was zapewne kojarzy WoTa (World of Tanks), przy którym można było spędzić całkiem miło czas. Jak część z Was wie, WoT generalnie przestał się rozwijać, a autorzy poprzestali na dodawaniu nowych drzewek rozwoju.
Autorzy Warthunder, jako konkurencja do WoTa, zapowiedzieli swoją wizję walk sił pancernych, gdzie (osobiście mam nadzieję) poziom nie będzie odstawał od tego, co prezentują samoloty.
Po raz pierwszy opublikowano pierwsze screeny sił pancernych, które wejdą do akcji najprawdopodobniej w czasie wakacji. Oczywiście dalej czekamy na okręty...
Imię: Mati
Ulubiona Gra: Attack the Warship, SH, FSX, IL-2 Pomógł: 4 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Maj 2013 Posty: 4620 Skąd: Katowice
#2 Wysłany: 30 Maj 2013, 13:27
Ja również mam nadzieję, że czołgi i okręty z Warthunder będą równie świetne jak samoloty, śmiem nawet twierdzić, że pancerne Warthunder przebije WoT'a. Wiadomo może coś na temat co wyjdzie pierwsze: czołgi czy okręty?
Po tych screenach widać, że grafika i szczegółowość pojazdów jest o niebo lepsza od WoT'a (a gram na maksymalnych ustawieniach graficznych)
Ostatnio zmieniony przez PL_kanaron 30 Maj 2013, 13:30, w całości zmieniany 1 raz
Ulubiona Gra: Attack the Warship, SH, FSX, IL-2 Pomógł: 4 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Maj 2013 Posty: 4620 Skąd: Katowice
#4 Wysłany: 1 Czerwiec 2013, 09:10
To fajnie, widać, że się nie obijają jak ci z Wargaming. Najbardziej ciekawi mnie jak będzie wyglądać walka pancerna przy braku punktów życia gdy wszystko będzie zależeć od poziomy podziurawienia pancerza i uszkodzonych modułów (a przynajmniej mam taką nadzieję, że tak będzie).
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#6 Wysłany: 22 Wrzesień 2013, 22:36
idę o zakład że postawią na realizm i wyjdzie cudo - nie dla każdego bo jak to tak - bez paska HP? to tak było naprawdę? eee... nieee, to jakieś bzdury XD
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
#7 Wysłany: 23 Wrzesień 2013, 00:05
PL_fox6 napisał/a:
idę o zakład że postawią na realizm i wyjdzie cudo - nie dla każdego bo jak to tak - bez paska HP? to tak było naprawdę? eee... nieee, to jakieś bzdury XD
#10 Wysłany: 3 Październik 2013, 18:59
WT jest bardziej na poprawność historyczną, grywalność i zachowanie historyczności bitew (przecież teraz są "łączone" bitwy, czy później będą sterowane przez kompa czy graczy to nie wiem ale na pewno będą bitwy łączone). A co do modeli to pięknie odwzorcowane szczegóły, pamiętam jak wiele ludzi zachwycało się modelami czołgów w WoT (ja też) ale modele w WT to bez porównania.
#12 Wysłany: 3 Październik 2013, 19:50
Ja dla sprawdzenia włączyłem sobie teraz jakość na ponad film (bo na film chmury nie są na max.) i miałem 20-30 fps, czyli na maksymalnych lub trochę powyżej powinno być dobrze
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#14 Wysłany: 4 Październik 2013, 19:02
widać że to jeszcze alfa, ale zapowiada się całkiem całkiem... oby tylko jeszcze było realistyczne celownie z prawdziwym celownikiem gdzie trzeba ustawić odległość od celu, a nie tak jak WOT - pocisk pada tam gdzie celujesz
#15 Wysłany: 4 Październik 2013, 19:22
Też mam nadzieję, że tak będzie, ale tak jak mówisz: to alfa, więc można się spodziewać, że będzie realistyczne celowanie, ale chyba w trybie HB i FRB, bo na zręcznościowym to wątpię by wszyscy umieli, a żeby nie odstraszać graczy celowaniem ręcznym to tryb zręcznościowy będzie miał tak jak w samolotach sterowanie i celowanie uproszczone. A przynajmniej tak sądzę.
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#17 Wysłany: 5 Październik 2013, 08:38
PL_fox6 napisał/a:
widać że to jeszcze alfa, ale zapowiada się całkiem całkiem... oby tylko jeszcze było realistyczne celownie z prawdziwym celownikiem gdzie trzeba ustawić odległość od celu, a nie tak jak WOT - pocisk pada tam gdzie celujesz
Jaka alfa?
To nie jest ani trailer ani "in-game footage gameplay". To w pełni grywalna wersja, czyli pre-release, na etapie usuwania ostatnich bugów w grze.
alfa - wczesna wersja na etapie rozwoju koncepcji mechaniki - wersja niestabilna
beta - wersja jako tako stabilna lecz mogąca zawierać błędy (testowa)
pre-release - wersja stabilna, na etapie usuwania ostatnich drobniejszych błędów
Nie wiem skąd Ci się wzięła "alfa", szczególnie że istnieje szansa na oficjalne wydanie czołgów już za dwa tygodnie.
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Aktualnie brak Pomógł: 5 razy Wiek: 30 Dołączył: 26 Lut 2010 Posty: 658 Skąd: oni mają tyle tonażu?
#19 Wysłany: 6 Październik 2013, 17:03
na filmiku wygląda to dość dziwnie, ten wbija w nich ze 20 pocisków a raz mu wyskoczyło trafienie +10 XP, mam nadzieje że tak nie będzie, bo filmik wcale nie powalał, na razie i tak wybrałbym WoT-a
_________________ Ford Mondeo Mk III ST220
Wysoko obrotowy silnik DURAtec ST 3.0 V6
226 koni. 7 sekund do setki, ponad 240 km/h maksymalnej prędkości.
Mój ulubieniec ze względu na osiągi i wyposażenie w stosunku do ceny
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum