Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Więc tak: medal dla Lütjensa za rozstrzygnięcie tej sprawy: ja wystrzeliłem rybkę do wroga, mnie powiedzieli, że torpeda trafiła w cel, a Lütjensowi powiedzieli, że jednostka wroga zniszczona i w tabelce ma okręt, do którego ja posłałem rybkę, tak więc jeszcze raz ogromne dzięki za to i należy ci się medal
Co do mnie to wpłynąłem do konwoju pod idealnym kątem do strzału, posłałem kilka torped, większość trafiła posyłając okręty na dno po jednej rybce, tylko jeden okręt wymagał dwóch rybek. W końcu zostałem za konwojem i już się chciałem wycofać gdy zauważyłem trzy piękne okręty stojące w miejscu. Podpływam do nich, puszczam rybkę do pierwszego, przetrąciło mu kil (podzielony między mnie i Lütjensa), puszczam rybkę do drugiego, znowu przetrąciłem kil i nie wiadomo czemu zaliczyło Lütjensowi (jeszcze raz dzięki ), potem obróciłem się tyłem aby w ostatniego posłać rufową, zapomniałem kliknąć "ok" w KT i posłałem ją nie wiadomo gdzie. Obracam się przodem i ostatnią dziobową w ostatnich 2 minutach patrolu puściłem, trafiła i przetrąciła kil
Co do innych to Oyama chyba został zaskoczony przez eskortę gdy celował, a c0de stracił stery i po jakimś czasie go rozłączyło.[/b]
Imię: Marcin Pomógł: 13 razy Wiek: 43 Dołączył: 15 Lip 2007 Posty: 1878 Skąd: Gdańsk/Coventry
#2 Wysłany: 15 Październik 2013, 16:14
Abstrahując od waszych ustalen.
Jezeli statek zostal uskodzony trafieniem poprzedniego gracza, to najprawdopodobniej trafiles go w chwili gdy statek zostal przez gre uznany za zatopiony. Nie wszystkie statki schodza momentalnie po trafieniu, nie zawsze statki momentalnie tona po zatopieniu.
Imię: Mati
Ulubiona Gra: Attack the Warship, SH, FSX, IL-2 Pomógł: 4 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Maj 2013 Posty: 4620 Skąd: Katowice
#3 Wysłany: 15 Październik 2013, 16:18
Zgodziłbym się z tobą gdyby Lütjens wystrzelił w niego choć jedną torpedę, a z tego co ustaliliśmy wynika, że mierzył do niego gdy moja torpeda go zatopiła, jeszcze rybki nie wystrzelił.
Wniosek pierwszy: dlaczego studia przeszkadzają w próbach gry rankingowej ?
Wniosek drugi: coś chyba poszło nie tak. Taka dygresja dokonana okiem obserwatora - w opisie drugiego patrolu rozegranego w dniu wczorajszym sOnar doznał błędu(?) gry w postaci nie zaliczenia zatopionego mercha. Tu natomiast zalicza zatopienie graczowi który teoretycznie nie przyczynił się do tego faktu. Wcześniej nie było zgłoszeń podobnych sytuacji, a misja - z tego co zauważyłem - w tej edycji rankingu grana po raz pierwszy. Logicznym więc jest wniosek, że coś jest nie tak z misją. Może warto by ją przetestować?
I serio - żałuję, ale nie mogę na razie znaleźć czasu na grę w rankingu. Jakieś projekty mi na studiach wymyślili....
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
Imię: "Niewierny"
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#5 Wysłany: 15 Październik 2013, 19:07
Witam.
Spokojnie koledzy.
Tak jak napisaliście w grze musi być błąd.
Ponieważ obracałem swojego U-Boota i chciałem zatopić statek - stał unieruchomiony. Lecz zanim wypuściłem cygaro, Kanaron go przepołowił na pół, ale nie miał go w książce raportowej - po czym u mnie pojawia się napis że: Jednostka wroga została zatopiona. Dokładnie ta, którą posłał na dno.
Wcześniej posłał na dno statek, do którego władowałem 3 torpedy a ta menda nie zatonęła.
W każdym razie gratulacje za świetny wynik Kanaron
Pozdrawiam serdecznie - Adm. Lütjens
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
Ostatnio zmieniony przez PL_Adm.Lütjens 15 Październik 2013, 19:08, w całości zmieniany 1 raz
Nie. Konstrukcja misji zakłada tylko statki i ich ruch. żadnych skryptów nie ma.
Coś mi mówi, że z tych 3 torped Luciaka jedna po prostu trafiła w ten drugi cel i stąd taka akcja. albo luciak napisał skrypt do kradzieży statków ;p
grrr... shift mi szlag trafił i raz działa, raz nie działa.... i jak tu pisać z dużej litery.... przepraszam za zaczynanie zdanie z małej litery, ale klawisz mi coś szwankuje. chyba pora wyczyścić klawierkę
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#8 Wysłany: 15 Październik 2013, 21:38
Cytat:
albo luciak napisał skrypt do kradzieży statków ;p
hmm...powinienem się oobrazić
A tak na serio - chciałbym być taki zdolny komandorze
Błędy się zdarzają i zdarzać się będą jeszcze nieraz, dlatego nie ma się o co spierać.
Jak to się mawia "rzeczy martwe bywają złośliwe".
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
#9 Wysłany: 16 Październik 2013, 02:22
kilka fotek
trafienie Kanarona w statek, w który władowałem 3 cygara.jpg
Plik ściągnięto 6 raz(y) 64.04 KB
końcowa eksplozja.jpg
Plik ściągnięto 8 raz(y) 64.94 KB
komentarz, który pojawił się umnie....jpg
Plik ściągnięto 8 raz(y) 62.67 KB
oraz wynik - niewiadomo dlaczego.jpg
Plik ściągnięto 10 raz(y) 72.99 KB
jeszcze jedna ofiara Kanarona.jpg
Plik ściągnięto 4 raz(y) 58.5 KB
idzie pod wodę.jpg
Plik ściągnięto 10 raz(y) 53.13 KB
Ostatnio zmieniony przez PL_Adm.Lütjens 16 Październik 2013, 02:40, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum