POLISHSEAMEN Strona Główna POLISHSEAMEN
**** Forum Klanowe PolishSeamen ****

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki

Zaproszenie

Ogłoszenie 

ZAPRASZAMY NA SERWER GŁOSOWY DISCORD

Uwaga ! Uwaga ! W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen. Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego. Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika. Adres się nie zmienia. Dalej jest to

www.forum.polishseamen.pl

Zachęcamy wszystkich do ponownego zarejestrowania się u nas i do czynnego udziału w naszej społeczności.

Przepraszamy za problemy. Pozdrawiamy Administracja PolishSeamen.

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Ah te mody
Autor Wiadomość
Kraldo 

Kraj:
poland

Imię: Konrad
Ulubiona Gra: SH3, SH5

#1  Wysłany: 20 Grudzień 2013, 07:51   Ah te mody

Ponownie, po dłuższej przerwie wróciłem do SH5. Jako że miałem zmianę komputera i niestety musiałem odinstalować grę z wszystkimi modami trzeba było od nowa zainstalować. Problemu nie było (gra org. na płytce jest.). Zainstalowałem gierkę, zaktualizowałem, (jakaś złota edycja). Dopiero na modach się zatrzymałem. Odwiedziłem sobie SubSim, trochę czasu minęło, więc i nowe mody się pojawiły. Zgrałem sobie parę i zainstalowałem. No i coś się w grze komplikuje. A to problem z głosem, a to hydrofon działa, gdy okręt jest na powierzchni. Trafione torpedą okręty nie chcą tonąć (gra zapisuje łajby, jako zatopione, wybuchają, płoną, ale na dno nie chcą iść- wszystkie drewno transportowały czy co? :schock ( kamerka sytuacyjna <Male okienko gdzie pokazywany jest moment wystrzelenia torped, trafień itd.> pokazuje jak okręt wędruje na dno. Jednak w normalnym widoku gry okręty utrzymują się na powierzchni jak styropian). Mam takie wrażenie, że błędy te powstały w wyniku zainstalowanych modów, a raczej ich kolejności. Być może niektóre mody są nie potrzebne. Doradźcie forumowicze w jakiej kolejności poprawnie zainstalować te mody. Być może jakieś są w ogóle nie potrzebne, albo jakiś brakuje. O to lista:

IRAI_0_0_39_ByTheDarkWraith
NewUIs_TDC_7_4_2_RadCapTools_0_2_alpha
AI_sub_crew_1_0_2_TheDarkWraith
NewUIs_TDC_7_4_2_ByTheDarkWraith
MightyFine Crew Mod 1.2.1 Alt w beards
SteelViking's Interior Mod V1.2
Reduced Mission Tonnage v02
OPEN HORIZONS II_full v2.2
IRAI_0_0_39_Inertia_Damage
No Surface Hydrophone v2
FX_Update_0_0_21_ByTheDarkWraith

Wiechu 
Bootsmann

Kraj:
poland

Imię: Wiesiek
Ulubiona Gra: SH5,SplinterCellCon,GhostReconWF

#2  Wysłany: 20 Grudzień 2013, 13:01   Re: Ah te mody

Kraldo napisał/a:
Ponownie, po dłuższej przerwie wróciłem do SH5. Jako że miałem zmianę komputera i niestety musiałem odinstalować grę z wszystkimi modami trzeba było od nowa zainstalować. Problemu nie było (gra org. na płytce jest.). Zainstalowałem gierkę, zaktualizowałem, (jakaś złota edycja). Dopiero na modach się zatrzymałem. Odwiedziłem sobie SubSim, trochę czasu minęło, więc i nowe mody się pojawiły. Zgrałem sobie parę i zainstalowałem. No i coś się w grze komplikuje. A to problem z głosem, a to hydrofon działa, gdy okręt jest na powierzchni. Trafione torpedą okręty nie chcą tonąć (gra zapisuje łajby, jako zatopione, wybuchają, płoną, ale na dno nie chcą iść- wszystkie drewno transportowały czy co? :schock ( kamerka sytuacyjna <Male okienko gdzie pokazywany jest moment wystrzelenia torped, trafień itd.> pokazuje jak okręt wędruje na dno. Jednak w normalnym widoku gry okręty utrzymują się na powierzchni jak styropian). Mam takie wrażenie, że błędy te powstały w wyniku zainstalowanych modów, a raczej ich kolejności. Być może niektóre mody są nie potrzebne. Doradźcie forumowicze w jakiej kolejności poprawnie zainstalować te mody. Być może jakieś są w ogóle nie potrzebne, albo jakiś brakuje. O to lista:

IRAI_0_0_39_ByTheDarkWraith
NewUIs_TDC_7_4_2_RadCapTools_0_2_alpha
AI_sub_crew_1_0_2_TheDarkWraith
NewUIs_TDC_7_4_2_ByTheDarkWraith
MightyFine Crew Mod 1.2.1 Alt w beards
SteelViking's Interior Mod V1.2
Reduced Mission Tonnage v02
OPEN HORIZONS II_full v2.2
IRAI_0_0_39_Inertia_Damage
No Surface Hydrophone v2
FX_Update_0_0_21_ByTheDarkWraith

Na tym forum jest trochę o tym i o kolejności instalacji ale przeczytanie tego i analiza trochę trwa, tez mam ten problem, na razie opanowany a MOD'y mam takie jn. miałem jeszcze: No surface hydrophone i SUB_Hyd_fix-SH5 ale wywaliłem i testyje z i bez nich.
Na tym co mam pływam i szukam defektów poinstalacyjnych, miałem OH-II full ale u mnie był problem, jak chcesz to poczytaj moje wiadomości, może u ciebie nie będzie tego.
Mam SH5 GE v. 1.2.0 PL ale po modyfikacji niewiele polskiego zostało w grze :) .

sh5-PrSc.jpg
Plik ściągnięto 47 raz(y) 44.24 KB

Kraldo 

Kraj:
poland

Imię: Konrad
Ulubiona Gra: SH3, SH5

#3  Wysłany: 23 Grudzień 2013, 14:02   

Trochę pogmerałem, troszkę pozmieniałem i jak to się mówi? "Gra i buczy". Dzięki za pomoc.

Odpowiedz do tematu