Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Prawdopodobnie ostatni patrol tego rankingu zaczął się ... wybuchowo. Zajęty porządkami nie zauważyłem eskortowca wyłaniającego się z mgły. Za to on mnie zauważył. Zostałem celnie ostrzelany i zmuszony do szybkiego zanurzenia. Dedeki zaatakowały z furią, po drodze gruchocąc kadłub Finka. W międzyczasie Tes zaczął uwerturę i topił co jego pierwszy oficer nakazywał.
Bomby padały dookoła, ale uszkodzenia nie okazały się poważne i szybko zostały usunięte.
Można było zatakować frachtowce. Po wynurzeniu zaatakowałem tankowiec stopując go.
Nastęnie wysłałem 4 torpedy do liniowca, ale awaria TDC sprawiła że nie trafiłem w cel (dokładnie nie zablokowałem komputera i torpedy poszły w piz...). Za to po załadowaniu kolejnej rufowej rybki dobiłem "aroła"
i odszedłem z pola bitwy.
Dzięki za ten sezon, dzięki za grę, dzięki misjonarzom i wielkiemu sOnarowi za KOTE. SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO 2014 ROKU
patrol 61.jpg
Plik ściągnięto 9 raz(y) 99.48 KB
patrol 61a.jpg
Plik ściągnięto 5 raz(y) 89.65 KB
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Wchodzę po cichu do konwoju. Korwety niedaleko, ale damy radę. Nagle alarm. Korwety gdzieś strzelają i jedna mnie wypingała.. Nadeszła do rufy staranowała i nie było co po mnie zbierać (1.jpg)
Jacek miał więcej czasu na unik i szczęśliwie bomby wybuchły tuż nad nim, tylko robiąc bajzel na kiosku. (2.jpg)
Korzystając z tego, że nas ganiają korwety, Tesiu i Luciak weszli do konwoju. Luciak strzelał w miejsca gdzie okręty były w chwili wystrzelenia (nie wyłączył manualnego TDC?) za to Tesiu rozkręcił się. Luciak prawie wpadł na DDka, i jedyne co osiągnął to 1 uszkodzony T3 (3-5.jpg). No i próbował zatopić Tesia (6.jpg). Co ostatecznie udało się aliantom, gdy Tesiu... prawie wyszedł z konwoju (7.jpg). Luciak także został wykryty, ale zdołał uciec z niewielkim wytrzęsieniem okrętu bombami. (8.jpg)..
I wtedy na peryskopową wrócił Jacuś. Odpalił torpedy do ostatnich statków konwoju i jak sam napisał, tylko z Arrowem mu się udało. (9.jpg)
Zdjęcia w załączniku widoczne dla zalogowanych.
Cóż. Nie spodziewam się jutro patrolu, ale na wszelki wypadek nie zamieszczam jeszcze tabeli.
Dziękuję wszystkim za ten udany sezon! I mam nadzieję, że następny (w którym Finek zamierza zaprezentować 30 własnych misji (w tym 14 nowych)... i to CO NAJMNIEJ tyle... będzie równie udany.
Życzę również szczęśliwego nowego roku.
I chcę zwłaszcza podziękować sOnarowi... Za KOTĘ oraz za to, że to on w zasadzie stworzył 90% tego pakietu misji na których graliśmy ten sezon!
Szersza lista podziękowań będzie w podsumowaniu sezonu
1.jpg Finek Tonie
Plik ściągnięto 8 raz(y) 78.61 KB
2.jpg Jacuś pod bombami
Plik ściągnięto 11 raz(y) 25.41 KB
3.jpg Tesiu Walczy
Plik ściągnięto 10 raz(y) 129.04 KB
4.jpg Luciak prawie wpada na DD. Ja bym fotkę walnął z peryskopu
Imię: "Niewierny"
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#3 Wysłany: 31 Grudzień 2013, 01:14
Witam.
Gratulacje dla Tesa za dobry wynik
Mój patrol przez ok 50 min. był bardzo spokojny.
Niestety wszystko co próbowałem namierzyć "kasował" Tes
Później niestety miałem problem z trafianiem i kalkulatorem.
Po chwili przepłynął nade mną od tyłu niszczyciel, ale żadne bomby głębinowe nie spadły.
W końcu jednak mnie namierzyli - ale im zwiałem na samo dno i udało mi się im uciec.
Kiedy wydawało mi się, że już jest wsio ok. postanowiłem się wynurzyć na peryskopowe...i zobaczyłem 3 "mendy" za moimi plecami (w tym jeden w bardzo małej odległości).
Na szczęście skończyło się dla mnie tym, że mnie nie wykrył i wszystkie 3 popłynęły do konwoju.
Dzięki koledzy za cały sezon, który był dla mnie lepszy od poprzedniego
P.S. Bardzo fajne fotki chłopaki...a strzelanie do Tesa niezamierzone (choć Finek kibicował Anglikom dzisiaj jak go zatopili )
Opis do 6 zdjęcia - THE BEST
Wszystkim Wam - Najlepszego w Nowym Roku 2014 !!!
życzy Adm. Lütjens
01. pierwsza torpeda Tesa....jpg
Plik ściągnięto 6 raz(y) 102.9 KB
02. ...drugie trafienie Tesa....jpg
Plik ściągnięto 8 raz(y) 107.64 KB
03. błyskawicznie na dno - maksymalna głębokość 167 m.jpg
Plik ściągnięto 9 raz(y) 153.9 KB
04. drobne uszkodzenia.jpg
Plik ściągnięto 1 raz(y) 247.51 KB
05. Koniec 61 patrolu - SURV na koniec!.jpg
Plik ściągnięto 6 raz(y) 78.87 KB
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
Ostatnio zmieniony przez PL_Adm.Lütjens 31 Grudzień 2013, 01:26, w całości zmieniany 3 razy
Imię: Marcin Pomógł: 13 razy Wiek: 43 Dołączył: 15 Lip 2007 Posty: 1878 Skąd: Gdańsk/Coventry
#5 Wysłany: 31 Grudzień 2013, 17:39
Witam!
Poniewaz konczymy juz zabawe w tym roku ja ze swej strony pragne podziekowac wszystkim, ktorzy przygotowali i poprowadzili ranking "Zima 2013". Moze nie danie mi bylo plynac za czesto, ale zawsze switenie sie bawilem w zacnym towarzystwie.
Co do patrolu. Wielkie podziekowania dla Jacka za heroiczna walke i takie tam .... no dobra, powiedzmy sobie szczerzeze, wczoraj byl "jeleniem" watachy . Pozwoli nam zacnie wejsc do konwoju i zrobic mala rozrobe. W nagrode dla Jacka fotka z bombardowania i ....
... oczywicie jak najbardziej zasluzony order:
Niestety u mnie doslo do malego nieporozumienia z pierwszym (mozna powiedziec, ze wlaz mi prawie na glowe ) i cala przygode zakonczylismy na dnie Atlantyku (na szczescie tego wirtualnego)
PS.
Oczywiscie dla calej ekipy "rankingowcow" jak nalepsze zyczenia noworoczne. Do siego!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum