Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
#1 Wysłany: 21 Luty 2014, 21:02 Propozycja zmiany w regulaminie misji rankingowych
Proponuję lag-survy (żywy gracz (niehost) w U-Boocie na 503m) uznawać za KIA.
Dodatkowo łatwo rozpoznać, bo panel uszkodzeń/zarządzania załogą nie reaguje (ani nie zalewa, ani nie można ruszać załogi)
Jednak chcę, aby było to oficjalnie uznane, a nie od "widzimisie" grających, bo wtedy zacznie się "tego lubię to SURV, a tego nie lubię to KIA
Imię: "Niewierny"
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#4 Wysłany: 21 Luty 2014, 22:38
Heh...no nieźle komandorze 44% integralności na 503 m , że też już wtedy U-Booty wytrzymywały tyle co Akule czy Tajfuny
Tak na poważnie - zgadzam się.
Wiem, że takie sytuacje się zdarzają - ponieważ w moich patrolach coś takiego zdarzyło się kilka razy (nie mnie osobiście) osobom, które ze mną grały.
Nie wyobrażam sobie, żeby mi się ktoś nie przyznał w czasie patrolu lub po nim do takiej sytuacji.
Tyle ode mnie.
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
No ale przecież to jest KIA, jak U-Boot może funkcjonować ze zmiażdżonym kadłubem, bez załogi i krytycznymi przeciekami na 500 metrach.
Propos.
Przecieki są "zawieszone"... a bez tego byłyby do zatamowania.
A, że kadłub nie wytrzymałby ciśnienia świadczy wczorajsze zanurzenie Hunciaka (kąt zanurzenia 50-60 stopni i rozmowa, a w tle słychać, jak strzela kadłub )
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Aktualnie brak Pomógł: 5 razy Wiek: 30 Dołączył: 26 Lut 2010 Posty: 658 Skąd: oni mają tyle tonażu?
#6 Wysłany: 22 Luty 2014, 09:57
Ale i tak jestem zdziwiony
U-boot wywalił mnie na obserwatora dopiero na 310m
Przy 240-260m z 2 zalanymi przedziałami, integralka jeszcze nie spadała
Mało tego przy 300m spadła ale nie wiele bo tylko do 86% i wtedy przedział zalało całkowicie i wywaliło na obserwatora
Ale to oznacza że jeżeli miałbym całkowicie sprawny i nie uszkodzony okręt to gra powinna mi pozwolić na zanurzenie 260m -280m bez zmiażdżenia okrętu
Wytrzymałe te VIIC/41
_________________ Ford Mondeo Mk III ST220
Wysoko obrotowy silnik DURAtec ST 3.0 V6
226 koni. 7 sekund do setki, ponad 240 km/h maksymalnej prędkości.
Mój ulubieniec ze względu na osiągi i wyposażenie w stosunku do ceny
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#7 Wysłany: 22 Luty 2014, 10:06
Zgadzam sie. Taki zapis powinien znaleźć sie w regulaminie. To błąd gry ktory latwo da sie rozpoznać. Brak reakcji gry w panelu kontrolnym i widok zewnetrzny.
Dobry pomysł.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum