Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Maniut Pomógł: 9 razy Dołączył: 18 Cze 2005 Posty: 842 Skąd: koło morza
#1 Wysłany: 6 Marzec 2014, 20:42 Problem z grafiką
Witam Panów
Mam problem z grafiką przez SH 5 mam sprzęt:
NV GeForce 9800 GT
Ster wersja 6.14.13.3504 z dnia 22.02.2014
Procek Inlet® Core™Duo CPU E 7600 @3.06Ghz
Pamięć 2 GB
przy instalacji gry wyświetla mi komunikat widoczny w załączniku
Nie jestem komputerowcem, nie bardzo wiem o co chodzi, mam najnowszego ( chyba ) stera do tej karty graficznej , a gra się drze, poradźcie proszę co mam robić
pozdrawiam Mariusz
Imię: Szymon
Ulubiona Gra: Silent Hunter III i V, Seria Mass Effect, Seria Assassin's Creed
#2 Wysłany: 6 Marzec 2014, 20:50
Wiesz co, tym co pisze w tym "wykrywaczu" (bo nie wiem jak to nazwać) się nie przejmuj. Też mam kartę z Nvidii i mam ten sam komunikat, a gra śmiga aż miło. A co do sprzętu, nie wiem, może dokup z 2 GB RAMu? Bo w sumie sprzęt mam dość podobny do Ciebie, tylko mam 4GB RAM DDR3.
_________________ http://www.youtube.com/user/jajcarzek
"Dobry trening w walce z konwojem, jest dla mnie więcej wart, niż najlepszy urlop" Gunther Prien, dowódca U-47
Ostatnio zmieniony przez PL_Szylol 6 Marzec 2014, 20:53, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Łukasz
#4 Wysłany: 26 Sierpień 2018, 11:40
Nie mogę sobie poradzić z grafiką wnętrza. Generalnie to olałem i grałem w takim stanie jak widać ale ostatnio gram już z minimalną kompresją i podcas długich patroli podziwiam między innymi elementy uboota.
Karta to GeForce GT 750 M
Procek Intel I-7
RAM: 16
Wersja: Sober Mega Mod.
Póbowałem już aktualizować sterowniki i milion różnych innych. Sprawdzałem nawet wersję przez Steam, Uplay oraz kupną w sklepie na płycie. Nic.
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#5 Wysłany: 26 Sierpień 2018, 16:33
Nie mam pojęcia jak Ci pomóc. Sober Mega Moda nigdy nie instalowałem. Cały czas tylko TWOS - spróbuj bo warto.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
#6 Wysłany: 26 Sierpień 2018, 17:41
Jacku, nie grałem w tego moda, bo po zainstalowaniu moda i przejściu wszystkich etapów zgodnie z instrukcją, wywala mi grę. Nie mam pojęcia dlaczego.
Zniechęcony po wielu próbach zaczęła się długa ścieżka prób i błędów w znalezieniu idealnego zestawu, który zastąpi. Tak właśnie skompletowałem obecną solucję modów opartą o mody sobera, ktora ma większość usprawnień TWOS ale ciekawość pozostała nadal.
W Silentach siedzę od pierwszej części i mimo, że nie udzielam się tutaj, śledzę między innymi to forum.
Może jednak z Waszą pomocą spróbuję raz jeszcze:)
Ostatnio zmieniony przez lboch 26 Sierpień 2018, 18:01, w całości zmieniany 3 razy
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#7 Wysłany: 26 Sierpień 2018, 20:24
Hmm, jedynie co przychodzi mi do głowy, chociaż zapewne to sprawdziłeś - wersja gry. Czy aby na pewno jest zaktualizowana do 1.2.
Może się mylę, ale Sober Mod nie jest popularny - nie pamiętam nikogo, kto miałby go zainstalowanego.
#8 Wysłany: 28 Sierpień 2018, 00:39
Jacku!!!!!! Udało się!!!! Udało się usunąć ten problem z grafiką, a co więcej udało się zainstalować polecany dodatek. Ależ CUDOOO!!! Zaczynamy od nowa Kampanię Dziękuję za pomoc.
#9 Wysłany: 28 Sierpień 2018, 08:45
No i super.
A co było powodem ? Możesz krótko opisać ? Dzięki.
#10 Wysłany: 28 Sierpień 2018, 09:37
Otóż natchnęło mnie coś i w pracy postanowiłem na firmowym kompie zainstalować SH5 z tym modem i sprawdzić, czy będę mógł go skonfigurować. Nie tylko się udało ale okazało się o zgrozo, że dużo słabszy firmowy komp radzi sobie z grafiką wnętrza. Nie myśląc wiele postanowiłem sprawdzić tą samą instalację w domu. Wszystko usunąłem i zacząłem od nowa na domowym, dużo lepszym komputerze.
MOD wszedł, niestety wnętrze nadal było brzydkie, nie doczytywało obszarów grafiki. Wtedy miałem już pewność, że wina leży w sprzęcie. Zainstalowałem najnowsze sterowniki i DirextX, niestety to też nie pomogło.
Postanowiłem uruchomić w zgodności z Windowsem 7, niestety nic. Odpaliłem w gorszej rozdzielczości monitora, niestety nic.
Nagle zauważyłem, że jak kliknę na ikonie gry prawym, to pojawia się pole odpal z najwyższą wydajnością karty grafiki. Zrobiłem tak. Wyskoczyło menu sterownia G-Forcem, gdzie mogę decydować z jakiej karty jaki program korzysta. Mam dwie karty grafiki. Ustawiłem, żeby silent korzystał tylko z kombajnu pod duże obciążenia. Jeszcze jedna próba i BINGO!
Prawdopodobnie wspomagał się słabszą kartą grafiki przy wczytywaniu gry i sobie nie radził, gdy ją odpiąłem od silenta, wszystko hulnęło z taką siłą, że w krzesło mnie wepchnęło. Maksymalna rozdzielczość i ustawienia grafiki plus ten mod robią piorunujące wrażenie.
#11 Wysłany: 28 Sierpień 2018, 21:47
No i świetnie
To teraz TWOS opanować i zapraszam na wspólne patrole
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum