Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
#1 Wysłany: 24 Kwiecień 2014, 17:58 Problem z kompresją czasu.
Cześć, to mój pierwszy temat, więc proszę o wyrozumiałość.Sprawa wygląda następująco:Jestem nowym, (nie)szczęśliwym posiadaczem Silent Hunter'a III z modem The Grey Wolves w wersji 3.0 gold edition, a więc odpalam i rozpoczynam sobie karierę, wybieram rok 39 i pierwszą flotyllę, ładuje wszystkie torpedy T II, uzupełniam załogę i ładuje sobie emblemacik.Mam rozkaz patrolowania sektora AN 21, więc w morze!Najpierw oglądam sobie zmiany wprowadzone przez GWX'a, wszystkie oczywiście na plus i zauważam kanał kiloński, myślę sobie super i realistycznie, więc wpływam do kanału, żeby sobie skrócić drogę i nie płynąć na około i...Minęły 4 (!REALNE!)godziny, a ja jestem może w 2/3 kanału, ponieważ na 95% odcinków, czasu skompresować się nie da więcej niż razy 4...I to jest mniej, więcej mój problem, ponieważ u brata widzę, że na calutkim kanale, może on sobie skompresować czas razy 128 i przepływa ten kanał, może w minute...Dodam, że w plikach gry wartość LandProximity mam ustawioną na 128, a dla pewności ustawiłem ją na 1028.Dramatu sytuacji dodaje fakt, że nie pomaga reinstalacja.posunąłem się, nawet do chwilowego ściągnięcia ****** w nadziei, że mam po prostu wadliwą kopie gry i to nie pomogło...Bardzo, proszę o pomoc, ponieważ nie chcę opływać całego półwyspu jutlandzkiego udając, że nic się nie stało i że tego kanału kilońskiego nie ma.
Grę resetowałeś po tej zmianie land proximity? I ważne... KTÓRY plik edytujesz i w którym folderze. Bo jest to zapisane w 2 plikach. Jeden jest poprawny, a drugi... służy do tworzenia pierwszego.
Tak, oczywiście że resetowałem, nawet tworzyłem nowe profile, a jeśli chodzi o to gdzie zmieniałem tą wartość to wchodzę w główny katalog z grą, wchodzę w folder data, później w folder o nazwie:Cfg i tam jest plik o nazwie:Main wchodzę tam i tam jest akapit [TIME COMPRESSION], a w nim już owa wartość.
Tak, oczywiście że resetowałem, nawet tworzyłem nowe profile, a jeśli chodzi o ścieżkę, to tak, wchodzę w główny katalog z grą, w folder data, w folder Cfg, w plik Main i tam jest akapit [TIME COMPRESSION] a w nim owa wartość(sorki za wszelkie błędy pisze na szybko).
Ostatnio zmieniony przez GatlingPL 24 Kwiecień 2014, 20:49, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#5 Wysłany: 24 Kwiecień 2014, 21:01
Zmiany musisz dokonać w innym miejscu.
Moje dokumenty\SH3\data\cfg\main.cfg
ten plik należy zmodyfikować.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#7 Wysłany: 24 Kwiecień 2014, 21:12
GatlingPL napisał/a:
Nie rozumiem, właśnie ten plik modyfikowałem o czym ty mówisz?
w folderze, tam gdzie masz Dokumenty, SH3 tworzy pliki.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum