Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Jedyne co mi nachodzi z T4, to TURM 4, czyli "Wieża 4" (mostek 4). Czyli kolejny układ mostka. I by to pasowało, bo to wyraźnie U-826 stylizowany na rok 1945.
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#8 Wysłany: 12 Październik 2014, 20:13
PL_Daritto napisał/a:
O....jasna....cholera....
Powiedz, że napisałeś tak dla żartu....pls...pls...pls....
to chyba jednak nie jest żart
Jestem już stary.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
#9 Wysłany: 14 Październik 2014, 21:52 Re: Typ VIIC/T4 co to bylo
olek0849 napisał/a:
witam ostatnio szukałem modeli okrętów i na jakiejś stronie się natknąłem na to może mi ktoś uchyli rąbka tajemnicy co to bylo a oto link
I już mam potwierdzenie. TIV to właśnie ten kiosk:
Cytat:
Ostatnia modyfikacja kiosku, Turmumbau IV, zamieniala go w fortecę z dwoma poziomami tarasów na których rozmieszczone były trzy stanowiska strzeleckie z bronią kalibru 20 i 37mm.
--- za Lawrence Peterson: U-Boot, życie codzienne na Niemieckim okręcie podwodnym w czasie II Wojny światowej, wydawnictwo Carta Blanca, wydanie pierwsze, 2011
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum