Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
"Miało być spokojnie"
U-BOOTY: IXC (1942) - Zawodowcy
CZAS MISJI: 2 godz.
10/01/1942 - Godzina 14:00
Tło historyczne:
Donitz długo namawiał Hitlera, aby pozwolił mu ukrać USA za postępowanie sprzeczne z zasadami neutralności. Dopiero niespodziewany atak na Pearl Harbor i wypowiedzenie wojny USA pozwoliło szarym wilkom na udanie się do Wschodniego Wybrzeża. Miejsca, gdzie wróg nie był na nie przygotowany.
Odprawa:
W waszą stronę zbliża się amerykański konwój. Pokażcie Amerykanom, że ich poczucie bezpieczeństwa jest tylko iluzja. Nie wahajcie się! ATAKOWAĆ!
Idę do konwoju. Szeroki namiar na hydro, a wiec jest blisko. UnnAmmEdd nie dostrzegł tego i wynurzył się. DD z radarem (chyba 1 był tylko) zebrał 2 kumpli i popłynął do niego topiąc go. Ja słyszę szum torped od konwoju. Albo to torpedy UnnAmmEdda płynęły.
Wkrótce zauważał konwój i zatapiam na początek jedną C2. Tesiu zaskoczony jego zatapialnością, ale już mu się nie podoba, że konwój się zapętli. I rzeczywiście. Zrobił 1 pętelkę, ale potem wrócił do normy. No to dokonuję ataku. Tesiu też dołącza topiąc swoje jednostki... Uszkodziłem C3 i czekam na przeładunek, gdy mnie wypingowali. Wolałem nie ryzykować walki i zwałem na głębinę. Olek stanął na wysokości zadania i dobił cel.
Po drodze ginie Tesiu. Były pewne zastrzeżenia do zatopienia, ale UnnAmmEdd na obserwatorze potwierdził normalność tego zatopienia. No i uciekłem.
Nieźle rozbiliśmy im konwój. 2 jednostki (10 000 BRT w sumie około) ocalały. Szkoda tylko, że za cenę 2 U-Bootów.
Imię: Olek
Ulubiona Gra: SH3 Pomógł: 4 razy Wiek: 26 Dołączył: 20 Lut 2014 Posty: 2413 Skąd: Kraków
#2 Wysłany: 21 Grudzień 2014, 16:43
No widzisz ja miałem pecha bo trafiłem tylko na tamte maluchy.Potem uciekałem na całej na przód zeby nie nadziać się na zabójców Tesa i UnnAmmEdd-a bombek spadło więc zeszedłem na 160 i sobie idę.Potem się wynurzam i wachta widzi okręt (kuter torpedowy)a Że 5 min do końca no to obsadzić 105mm i się tak bawiłem.Dostał 10 ppanc stracił działko i zwiał.
Ostatnio zmieniony przez PL_olek0849 21 Grudzień 2014, 16:44, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#3 Wysłany: 21 Grudzień 2014, 18:55
Finku, a raport jest prawidłowy ? Nowy tyle zatopił ?
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Imię: Mati
Ulubiona Gra: Attack the Warship, SH, FSX, IL-2 Pomógł: 4 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Maj 2013 Posty: 4620 Skąd: Katowice
#5 Wysłany: 21 Grudzień 2014, 19:50
Ja bym się tu bardziej zastanawiał czy nie DISC KIA, bo cały czas tylko odłączył od serwera, dołączył, odłączył, dołączył... Ale może to tylko Vento nie działało jak trzeba.
Żeby nie było: na patrolu mnie nie było tylko na Vento siedziałem.
Ostatnio zmieniony przez PL_kanaron 21 Grudzień 2014, 19:50, w całości zmieniany 1 raz
Ja bym się tu bardziej zastanawiał czy nie DISC KIA, bo cały czas tylko odłączył od serwera, dołączył, odłączył, dołączył... Ale może to tylko Vento nie działało jak trzeba.
Żeby nie było: na patrolu mnie nie było tylko na Vento siedziałem.
He? Co kto i gdzie? Pierwsze słyszę.
PL_Cmd_Jacek napisał/a:
Finku, a raport jest prawidłowy ? Nowy tyle zatopił ?
Nie, to uciąłem niechcący linijkę PL_CMDR Blue R - SURV, gdy zapomniany 1 frachtowiec dodawałem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum